Loading...

Amsterdam & Zaanse schans : 17 september 2021


De tekst uit “Geef mij maar Amsterdam” klopt helemaal…  Het is echt een fascinerende stad!  De stad is gebouwd op een honderdtal eilandjes die onderling verbonden zijn door meer dan duizend bruggen. De vele grachtengordels uit de Gouden 17de eeuw zorgen voor indrukwekkende herenhuizen die de stad een eigen karakter gaven met veel charme. Door zijn kleinschaligheid liggen alle bezienswaardigheden op wandelafstand. Bovendien kunnen echte cultuur-liefhebbers hun hart ophalen in de verbazingwekkend talrijke musea. Beleef Amsterdam met ons, het is gezelligheid troef op de toplocatie van Nederland.   De Zaanse Schans is een uniek stukje Nederland, waarin de 18e en 19e eeuw herleven, vol houten huisjes, molens, schuren en werkplaatsen.

 

1ste dag: Vertrek om 07u00 vanuit Lebbeke.  Via Antwerpen naar onze eerste stop, net over de grens, voor een deugddoende koffiepauze.  Vervolgens via Utrecht naar de Zaanse Schans waar we tijdens een geleide wandeling kennis maken met de vindingrijke pre-industriële revolutie van de Hollandse Gouden Eeuw die tot in Rusland bekend werd en tsaar Peter de Grote rond 1700 naar Zaandam en Amsterdam lokte. Van de meer dan 600 windmolens die hier ooit stonden, zijn er nu nog een tiental in werking. Hier demonstreren deskundigen hoe in de 17de eeuw oliën, kleurstoffen, cacao, specerijen, … werden vervaardigd. Ook het ambachtelijk klompen- en kaasmaken krijgen we te zien. Het speciale hier is dat in dit kijkdorp alle huisjes bewoond zijn en in het typische Zaans groen geschilderd werden.   In de namiddag rijden we naar het centrum van Amsterdam waar we een gezellige boottocht op de grachten maken en kennis maken met de ontelbare 'Highlights' van de stad. In de late namiddag bereiken we ons hotel in Amstelveen.

Grand Hotel Amstelveen**** is een ideale locatie voor een kort verblijf.  Dit viersterrenhotel heeft een centrale ligging in Amstelveen.  Mede dankzij het vriendelijk personeel, de ruime, leuk ingerichte kamers en het uitgebreid ontbijtbuffet is dit hotel een echte aanrader.

2de dag: Na het ontbijtbuffet vertrekken we voor een stadswandeling door de historische kern van Amsterdam.  We starten meteen in het hart van de City: de Dam met de Nieuwe Kerk, waar o.a. koning Willem Alexander en koningin Maxima huwden, en het Koninklijk Paleis. Na een bezoek aan het schitterend interieur van dit paleis, gaan we richting Damrak, Beurs van Berlage, de Oude Kerk en de Nieuwmarkt.  Na een vrije middaglunch zetten we onze wandeling verder via de Zeedijk en Chinatown waar we een bezoek brengen aan de grootste Boeddhistische tempel van Europa. Verder gaat het richting Prins Hendrikkade, de wereldvermaarde 'Walletjes', de Warmoesstraat en de Nieuwdijk. Na wat vrije shoppingtijd vertrekken we weer naar ons comfortabel hotel.


3de dag: Na het ontbijtbuffet en het inladen van de bagage rijden we terug naar het centrum voor een bezoek aan het prachtige Rembrandtplein, de traditionele bloemenmarkt en het begijnhof als oase van rust. Nadien wandelen we via de Kalverstraat en de trendy 'negen straatjes' naar het Huis van Anne Frank met zijn beklijvende geschiedenis. Vandaar gaan we via de Westerkerk en het Homomonument naar het prestigieuze Magna Plaza.  Na een vrije middaglunch kan iedereen op eigen tempo nog wat nagenieten van deze prachtige driedaagse: een bezoek aan één van schitterende musea, een shopping namiddag of een verkenning van 'De Jordaan' in gezelschap van de gids, behoren tot de mogelijkheden.  In de late namiddag verlaten we deze boeiende en fietsgekke stad voor het rustiger Lebbeke waar we, na nog een korte stop onderweg, rond 20 u. aankomen.

Extra’s inbegrepen : gidsbegeleiding gedurende de ganse reis, alle busuitstappen, een boottocht en het bezoek aan het Koninklijk Paleis.

 

Afreisdatum : vrijdag 17 september 2021   -   3 dagen

Prijs half pension  :   € 350

Getrouwheidsprijs of 60+ :   € 333

Toeslag éénpersoonskamer :   60

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :  18

Nieuw
I amsterdam
Amsterdam
Amstelveen
Amsterdam
Amsterdam

Inschrijven op deze reis