Loading...

Andorra & Pyreneeën : 18 juli 2021


Het hooggebergte maakt Andorra “het land van de Pyreneeën”. Het speciale klimaat, dankzij zijn beschermde ligging tussen Spanje en Frankrijk, zorgt onder een stralende zon, voor een gevarieerde geografie met intens en uniek groen. De prachtige natuur, de pure berglucht, de adembenemende uitzichten en de grote verscheidenheid van fauna en flora maken van deze kleinste staat ter wereld een ideale vakantie-bestemming. Andorra heeft zijn aloude en immense cultuur in stand gehouden, alsook zijn aantrekkelijke prijzen. Vanuit onze verblijfplaats bezoeken we schilderachtige plaatjes in Spanje en Frankrijk.  Andorra, land van zon, natuur en cultuur zal een ongelofelijke indruk nalaten !

1ste dag: vertrek om 6u00. Via Cambrai richting Parijs en verder langs Orléans en Limoges met vrije middaglunch onderweg, net als de gebruikelijke tussenstops.      Avondmaal en tussenovernachting in Brive la Gaillarde in een goed *** hotel.  Tip : Een kleine reistas is gemakkelijk  voor de tussenovernachting.

 

2de dag: na een stevig ontbijt rijden we verder naar Toulouse en Foix richting Pyreneeën. Onderweg houden we halt in het stadje Ax-les-Thermes. Daarna volgt een prachtige rit door de Pyreneeën en via de majestueuze “Pas de la Casa” bereiken we Soldeu en El Tarter voor het middagmaal.  In de namiddag kan u kennismaken met de vele faciliteiten van ons geweldig hotel Nordic. Welkomstdrink en avondmaal.

 

Ons verblijfshotel Nordic **** in echte Andorraanse stijl, is gelegen aan de rand van El Tarter.  Dit klassehotel werd smaakvol gedecoreerd. Heerlijke maaltijden, zowel ’s morgens, ’s middags als ‘s avonds bestaan uit smakelijke buffetten. De kamers zijn uitgerust met telefoon, tv, terras en aparte badkamer met bad of douche, wc en haardroger. Het hotel heeft verder een bar, verschillende liften, fitness- en wellnessruimte, sauna, mooie tuin met ligzetels en buitenzwembad.

 

3de dag: over  de Spaanse grens naar La Seu d’Urgell waar we de kathedraal bezoeken. Daarna laten we ons door de geuren en de kleuren van de wekelijkse markt verleiden. Langs Aixovall gaan we naar Os de Civis, een traditioneel Spaans dorpje, dat geklasseerd is als “ patrimoine artistique” en waar u zich in de middeleeuwen waant.

 

4de dag: De Andorra-Panoramica is een zeer mooie tocht die ons doorheen drie valleien brengt.  We komen langs typische bergdorpjes zoals Ordina, La Cortinada, Llorts en El Senat en rijden over Coll de la Botella met adembenemende vergezichten.

 

5de dag: in de voormiddag rijden we naar het bergmeer van Engolasters, waar je kan genieten van de gezonde berglucht, een wandeling rond het meer of van een drankje op het terras.  Op de terugweg bezoeken we het Heiligdom van Meritxel met het beeld van de Patrones van Andorra. Na het middagmaal rijden we naar La Vella, de hoofdstad Andorra voor een bezoek aan de kerk St Esteve, de oude stadswijken en het historische stadhuis. Daarna heeft u vrije tijd om te verpozen op het dorpsplein of om taksvrije producten te kopen.

 

6de dag: naar de “Twee Cerdanyes”. Dit gebied geniet de meeste uren zonneschijn in heel Europa. Font Romeu, oorspronkelijk een kuuroord, is later tot een skistation uitgegroeid en een olympisch sportdorp. Verder door naar Mont Louis, gelegen aan de samenloop van drie valleien. Het stadje is versterkt met grote wallen en staat vermeld in de lijst van de Unesco. Daarna rijden we naar Llivia, een Spaanse enclave op Frans grondgebied. Terugrit door de indrukwekkende bergketen van Serra del Cadi.

 

7de dag: via Toulouse en door de Causse de Gramat met ongewoon mooie landschappen naar Alvignac voor het middagmaal.  Daarna bezoeken we  Rocamadour : une des plus beaux sites de France.  Tussen overnachting in een *** Hotel in Brive la Gaillarde.

 

8ste dag : na een goede nachtrust en een stevig ontbijt rijden we naar Limoges en Oradour voor een bezoek.  Op  10 juni 1944 had er een wraakactie plaats door de SS Panzer Division Das Reich in Oradour-sur-Glane. Het dorp is nog in de staat van na de verwoesting en is dan ook een stille getuige van zinloos geweld. Daarna verder richting Orleans en Parijs terug naar België.  We zijn terug in Lebbeke rond 20 uur.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, wijn (rood, wit of rosé) en water bij de maaltijden in het verblijfshotel, live piano muziek in de bar, alle uitstappen met Nederlandstalige gidsbegeleiding, inkom stadhuis van Andorra en een afscheidscava.

 

Afreisdatum : zondag 18 juli 2021 -  8 dagen

Volpension (behalve de lunch op de laatste dag) : € 960
Getrouwheidskaart of 60+ : € 920
Toeslag éénpersoonskamer (zeer beperkt) : € 187

Inschrijven op deze reis