Loading...

Balade Champenoise : 26 juni 2021


Een droomreis voor wie van wandelen, lekker eten en Champagne houdt. Een buitengewoon avontuur van gastronomie en bubbels in de Champagne …
De vereniging van de bekende plaatselijke wijnboeren van Côteaux Sud d’Epernay heten u van harte welkom voor een heel uitzonderlijke dag met Champagne degustaties rond een “sneukeltocht” waarvan u kan genieten in het hartje van de wijngaarden.   Het principe is simpel ; U legt een aangeduid parcours af van 7 à 8 km, bestaande uit 6 gastronomische etappes,  telkens geanimeerd door muzikanten.   Een uitzonderlijke dag van genieten, plezier maken en vooral degustaties die de smaakpapillen gaan strelen !  Op zaterdag brengen we een bezoek aan Reims en een plaatselijke champagneboer.  

Aangepaste wandelschoenen en enige conditie zijn aangewezen !

 

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 7u30).  Door de Franse Ardennen rijden we naar Reims, (onderweg vrije koffiestop) ook wel eens “le Sourire de l’Europe” genoemd.  Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau,  en de Kathedraal, een schitterend  voorbeeld van gotische bouwkunst.  Vrije lunch en shoppingtijd in de gezellige winkelstraten.  We verlaten Reims en volgen de "Route du Champagne" langsheen  "Montagne de Reims" naar de vallei van de Marne en Epernay.     In Vinay bezoeken we het champagnehuis Lecomte et Fils voor een bezoek en een uitgebreide proeverij van hun heerlijke champagnes.  Vandaar naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het avondmaal


Verblijfshotel Campanile Dizy *** Dit rookvrije hotel beschikt naast een restaurant over een bar/lounge en gratis kranten in de lobby. Gratis wifi in gemeenschappelijke ruimtes en gratis parkeerplaatsen worden ook voorzien. Meertalig personeel en een tuin zijn enkele van de overige voorzieningen. De 58 kamers beschikken elk over gratis wifi, luxe

beddengoed en een televisie met satellietzenders. Een koffiezetapparaat/waterkoker, een haardroger en een bureau zijn enkele van de overige beschikbare voorzieningen.

Op zaterdagavond voorzien wij een viergangen diner : een voorgerecht, hoofdschotel, kaasbord en dessert. Eveneens inbegrepen: 1/4de liter wijn /persoon, 1/2de liter water en een tasje koffie of thee.

2de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt een korte rit ons naar de zuidelijke wijnflanken van Epernay waar we gaan deelnemen aan de unieke “Balade Champenoise”.  Ieder legt op z’n eigen tempo een goed gemarkeerd “parcours” door de wijnvelden af en kan onderweg 6 keer genieten van een plaatselijke specialiteit: een aperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en een dessert … telkens vergezeld van verschillende soorten Champagne waar men uitgebreid kan van proeven en van live muziek !    Deze gastronomische wandeling door de wijnvelden heeft maar 1 dag per jaar plaats en is dus echt een unieke belevenis.         In de loop van de namiddag vatten we de terugreis aan over de autobaan via Laon en St Quentin.   Met nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke omstreeks 21uur.

 

Extra’s inbegrepen : bezoek aan een champagnekelder, viergangen menu met aperitief, wijn en water inbegrepen en op zondag de Balade Champenoise: een unieke wandeling door de wijnvelden met 6 gastronomische etappes en champagne degustaties à volonté.


Afreisdatum :  zaterdag 26 juni 2021 -  2 dagen

Prijs volpension : € 265

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 253

Toeslag éénpersoonskamer :   € 30

Annulatie- en bijstandsverzekering :  € 12
 

Opmerking : om ten volle te kunnen genieten van alle degustaties, moet u de wandeling helemaal aankunnen. Alternatieve vervoersmiddelen of inkortingen zijn niet voorzien.

  

Balade
Champenoise
Champenoise
Champenoise

Inschrijven op deze reis