Loading...

Balade Champenoise : 27 juni 2021


Een droomreis voor wie van wandelen, lekker eten en Champagne houdt. Een buitengewoon avontuur van gastronomie en bubbels in de Champagne …                     

De vereniging van de bekende plaatselijke wijnboeren van Côteaux Sud d’Epernay heten u van harte welkom voor een heel uitzonderlijke dag met Champagne  degustaties rond een “sneukeltocht” waarvan u kan genieten in het hartje van de wijngaarden.  U legt een aangeduid “parcours” af van 7 à 8 km, bestaande uit 6 gastronomische etappes, telkens geanimeerd door muzikanten.  Een uitzonderlijke dag van genieten, plezier maken en vooral degustaties die de smaakpapillen gaan strelen !  

Op maandag brengen we een bezoek aan een plaatselijke champagneboer.   Aangepaste wandelschoenen en enige conditie zijn aangewezen !

 

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 6u30).  Door de Franse Ardennen (vrije koffiestop onderweg) rijden we via Reims en de "Route du Champagne" naar de vallei van de Marne en de zuidelijke wijnflanken van Epernay waar we gaan deelnemen aan de unieke “Balade Champenoise”.  Ieder legt op z’n eigen tempo een goed gemarkeerd “parcours” door de wijnvelden af en kan onderweg regelmatig genieten van een plaatselijke specialiteit : een aperitiefhapje, voorgerecht, hoofdgerecht, kaas en een dessert … vergezeld van verschillende soorten Champagne waar men uitgebreid kan van proeven (à volonté)   Deze gastronomische wandeling door de wijnvelden heeft maar 1 dag per jaar plaats en is dus echt een unieke belevenis.   

Na deze mooie dag brengt een korte rit ons naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het 3-gangen avondmaal : Pâté Ardennais – sauté de Porc aux Oignons et mousse au chocolat.

 

Verblijfshotel Auberge Champenoise*** ligt in Moussy, op 3 km van het centrum van Epernay, in het hart van de Champagne. Het is gebouwd in de typische stijl van de Champagne en huisvest een galerie waar ambachtelijke gereedschappen tentoon worden gesteld. U kunt gratis gebruikmaken van WiFi. Elke kamer is uitgerust met een televisie en een waterkoker.  De eigen badkamer heeft een bad of douche, wc en een haardroger. In het ruime receptiegedeelte kunt u gezellig een drankje drinken.
 

2de dag : Na het uitgebreide ontbijtbuffet brengt een korte rit ons naar Vinay en het champagnehuis Lecomte et Fils voor een bezoek en een uitgebreide proeverij van hun heerlijke champagnes met daarna aankoopmogelijkheid.  


Middagmaal in het hotel :

Kir Vin Blanc, Oeuf en Gelée Déstructuré aux 2 Jambons, Potée Champenoise, Bavarois à la Champenoise aux Biscuits Roses et Raisins Macérés met wijn (1/4 liter / persoon), water en koffie inbegrepen.

 

In de loop van de namiddag vatten we de terugreis aan over de autobaan via Laon en St Quentin.  Met nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke omstreeks 19 uur.

 

Extra’s inbegrepen : Op zondag de Balade Champenoise (gastronomische wandeling door de wijnvelden met Champagne degustaties à volonté), een 3-gangen avondmaal,               maandag middag een driegangen menu met aperitief, wijn, water en koffie inbegrepen en een bezoek (in de voormiddag) aan een champagnehuis.

 

Zondag 27 juni 2021                                                                                2 dagen

 

Verblijfshotel Auberge Champenoise *** in Moussy : alle kamers hebben douche, wc, telefoon en tv. In het gezellige restaurant genieten we van de regionale keuken.

 

Extra's inbegrepen: op zondag de "Balade Champenoise" en een driegangendiner in het hotel. Op maandag bezoek champagnehuis Lecomte en een driegangenlunch met aperitief, wijn, water en koffie inbegrepen.

 

Prijs volpension + extra lunch op maandag :  € 275

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 265 

Toeslag éénpersoonskamer :  € 30
Annulatie- en bijstandsverzekering :  € 12

 

Opmerking : Aangepaste wandelschoenen en enige conditie zijn noodzakelijk !    Om ten volle te kunnen genieten van alle degustaties, moet u de wandeling helemaal aankunnen.   Alternatieve vervoersmiddelen of inkortingen zijn niet voorzien.

 

Champenoise
Champenoise
Champenoise

Inschrijven op deze reis