Loading...

Bodensee & Zwitserland : 11 juli 2021


Aan de mooie Bodensee grenzen 3 landen: Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland. Dankzij het milde klimaat vindt men hier een overvloedige, mediterrane vegetatie, maar ook een rijke schat aan afwisseling van bergen, bossen, akkers, wijngaarden en oeverlandschappen. Rondom het meer liggen pittoreske en historische plaatsjes. HetHHHHet Appenzellerland heeft een wijd landschap, waarin sommige weiden afgewisseld worden door schaduwrijke bossen. Hoogtepunten van deze reis zijn het bloemeneiland Mainau, de rijnwaterval waar 700.000 liter per seconde naar beneden stort, het kerkje van Birnau, een rococo juweel en de Donauschingen met de donaubron. Meersbrug is een prachtig barokstadje. St. Gallen met de beroemde Stifte kerk en bibliotheek, Appenzell… zo weggelopen uit een prentenboek. Vanuit onze verblijfplaats Geisingen stelden wij voor u een interessant en gevarieerd uitstappenpakket samen.


1ste dag : vertrek om 6u30 via Namen naar Arlon voor koffiepauze. Door het Groothertogdom naar de Franse grens, vandaar via Metz naar Nancy. Een elegante stad met aristocratische bouwkunst zoals op de Place Stanislas en de straten daaromheen. In de gezellige terrascafeetjes kunt u terecht voor de vrije middaglunch. Door het Vogezengebergte en Col du Bohomme bereiken we Kaysersberg, een schilderachtig stadje vol bloemen waar de middeleeuwse sfeer goed bewaard is gebleven (namiddaghalte). Langs Breisach am Rhein bereiken we Duitsland en door het Höllental naar Neustadt en Geisingen voor het avondmaal en de overnachting.  

 

Ons verblijfshotel “Gasthof Sternen” *** Superior is rustig gelegen in het centrum van het dorp en bezit een zwembad, stoombad, fitnessruimte, infraroodcabine, solarium en lift.  Het hotel bestaat uit 3 panden die onderling met elkaar verbonden zijn. We verblijven in  ruime en nette kamers, voorzien van alle comfort.  Het restaurant staat bekend om zijn gerechten van  hoge kwaliteit, met Duitse en internationale specialiteiten.
 

2de dag : vrije voormiddag om onze rustige verblijfplaats te bewandelen op eigen tempo. Met een namiddagrit over golvende groene bergen en heuvels bereiken we het subtropisch bloemeneiland Mainau. De familie van Graaf Lennart Bernadotte houdt hier met veel toewijding en liefde voor de natuur, één van de mooiste parken ter wereld in stand. Palmen en exotische planten, het arboretum, de rozentuin… een overvloed aan geuren en kleuren prikkelen de zintuigen (inkom inbegrepen).

 

3de dag : een dagje aan de oevers van de Bodensee :  in Bimau bezoeken we het mooie rococokerkje. Het middeleeuwse Meersburg nodigt ons uit voor een wandeling. Langsheen Immerstad en Friedrichshafen naar Lindau. Deze oude stad telt vele historische gebouwen uit de gotische en renaissancistische periode. Aan de pittoreske Maximilian Strasse staan de huizen van rijke patriciërs. Een pracht van een stadje met heel wat bezienswaardigheden. Het is een bron van inspiratie geweest voor heel wat schilders. Door het groene golvend hinterland rijden we terug naar onze verblijfplaats.

4de dag : voormiddag rit naar Donauschingen, een schilderachtig stadje met de bron van de Donau.    Na het middagmaal rijden we naar de machtige Rijnwatervallen in het Zwitserse Schaffhausen, een wonder van de natuur.  Bij de terugweg pauzeren we in het stemmige Stein Am Rhein.


5de dag : daguitstap naar Zwitserland. In de zomer is het Appenzellerland een heerlijk gebied, met een wijd groen landschap, weiden en bossen. Het stadje Appenzell is een aardige zomerverblijfplaats, mooi beschilderde huizen met fresco’s en omgeven door het Alpsteingebergte. Ook de stad Sankt Gallen heeft nog prachtige huizen met fraaie erkers. De barokke kathedraal is zeker bezienswaardig, eveneens de Stifts bibliotheek (fakultatief). Een uitstap door een ongekend stukje Zwitserland.


6de dag : na een vrije voormiddag en de lunch in ons hotel rijden we door het zuiden van het Zwarte Woud en tussen beboste heuvels en uitgestrekte weiden. Daar liggen pittoreske dorpjes verscholen en de spreekwoordelijke gastvrijheid kleurt het dagelijks leven. Deze avond worden we vergast door een specialiteiten buffet.


7de dag : na het ontbijt nemen we afscheid en rijden we door Kinzigdal naar Gengenbach. We bezoeken dit typisch stadje met zijn prachtige vakwerkhuizen. Via Saint Avold (vrije lunch), Metz en Luxemburg terug naar België en Lebbeke (20 uur).


Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, 1 x specialiteitenbuffet, alle uitstappen, inkom bloemeneiland Mainau, 3 middagmalen (hotel) en Nederlandstalige gidsbegeleiding.

 

Afreisdatum : zondag 11 juli 2021  -  7 dagen

Prijs halfpension + 3 middagmalen :  € 740

Getrouwheidskaart of 60+ :  € 708

Toeslag éénpersoonskamer :  € 120

Nieuw

Inschrijven op deze reis