Loading...

Denemarken : 4 juli 2021


Maak kennis met de Scandinavische cultuur, het liefelijke Denemarken, met zijn lange geschiedenis, het land van sprookjes van Hans Christian Andersen.  Ontdek samen met ons de prachtige oude dorpjes, de rust, de vikingcultuur, de kastelen, de deense natuur en zijn bruisende hoofdstad Kopenhagen.  We maken een unieke reis door Denemarken en bezoeken o.a. Den Gamble By, Aarhus stad, Vikingmuseum te Roskilde, Ribe, Odense (stad van Hans Christian Andersen), natuur op de Himmelbjerget, Gram Slot, de Deense hoofdstad Kopenhagen en Egeskov Slot. 
 

1ste dag :  Vertrek in Lebbeke om 05u30.  Via het Ruhrgebied rijden we richting Denemarken. In door Duitsland rijden we via Bremen en Hamburg richting Puttgarden.  Daar nemen we de ferry richting Lolland, één van de vele eilanden van Denemarken.       ‘s Avonds verblijven we in het **** hotel Comwell Koge strand kortbij de baai van Koge.

 

In Denemarken op het eiland Seeland verblijven we in een ****hotel te Koge, in Fredericia op het schiereiland Jutlan eveneens in een ****hotel.  In beide hotels verblijven we in kamers met bad/douche, wc, tv en telefoon. In de sfeervolle restaurants kunnen we dagelijks genieten van uitstekende regionale of internationale gerechten en van een internationaal ontbijt.


2de dag : ‘Kopenhagen’ Vandaag brengen we een bezoek aan de hoofdstad van Denemarken, Kopenhagen. We vertrekken vanuit Koge richting stad waar we via een stadswandeling de belangrijkste monumenten van Kopenhagen bezoeken, een top Europese stad met koninklijke allure met residentie Amaliënborg.   Het prachtige Nyborg district met zijn prachtige kaaien en nog zoveel meer.  In de namiddag doen we een boottocht op de vele kanalen die Kopenhagen rijk is en bezoeken we via het water de stad met o.a. een zicht op de kleine zeemeermin.  Nadien keren we terug naar Hotel Comwell Koge strand.


3de dag :Deense Cultuur’– Je kan Denemarken niet bezoeken zonder ondergedompeld te worden in de Vikingcultuur.  In de voormiddag bezoeken we één van de mooiste vikingmusea ter wereld, het vikingschip museum te Roskilde met zijn replica’s van oude vikingschepen.   In de namiddag brengen we een bezoek aan het prachtige stadje Odense, de geboorteplaats van Hans Christian Andersen, de Deense sprookjesschrijver. Nadien brengen we nog een bezoek aan het domein van Egeskov Slot, een intrigerend stukje Denemarken.  Overnachting in Hotel Trinity te Fredericia op de grens van het eiland Funen en het schiereiland Jutland.

 

4de dag‘Een stukje natuur’ – In de voormiddag brengen we een bezoek aan het beleveniscentrum Kongernes Jelling, waar we ons indompelen in het leven van de vikings op een interactieve manier. ’s Middags bezoeken we het stadje  Silkeborg en in de namiddag bezoeken we de natuur van Himmelbjerget, een natuurdomein dat we bezoeken via een boottocht op een prachtig meer en aansluitend een wandeling voor de dapperen of een terrasje voor zij die het rustig aan willen doen. De Himmelbjerget (hemelberg) is één van de mooiste plekjes in het merengebied van Denemarken.  Met een hoogte van 147 meter is dit de hoogste ‘berg’ in Midden-Jutland.  De klim ernaar toe is prachtig en het uitzicht op het meer de Julsø is spectaculair. ‘s Avonds verblijven we terug in het 4**** hotel Trinity te Fredericia


5de dag‘Den Gamle By openluchtmuseum’ – In de voormiddag brengen we een bezoek aan Den Gamle By, een idyllisch openluchtmuseum in Aarhus waar de geschiedenis van Denemarken wordt beleefd aan de hand van oude huizen en hun bewoners.  Dit is een beetje Bokrijk in Denemarken, waar je in het midden van de moderne stad toch even wordt teruggevoerd naar de vroegere tijd. Daarna bezoeken we Aarhus de 2de grootste stad van Denemarken. Op de terugtocht brengen we nog een bezoek aan Fredericia, een leuk stadje, vlakbij ons hotel.

 

6de dag‘De oudste stad en lekkernijen’ – Via een rondrit langs de kust rijden we richting de oudste stad van Denemarken: Ribe, een klein maar gezellig oud stadje onderin Jutland.  We brengen via een stadswandeling een bezoek aan enkele pittoreske plaatsjes in de stad.     In de namiddag brengen we een bezoek aan Gram Slot alwaar we ons tegoed doen aan een uitgebreid typisch Deens dessertenbuffet. Voldaan keren we terug naar Fredericia.

 

7de dag : We verlaten Denemarken en rijden via Hamburg, Bremen en het Ruhrgebied terug naar Lebbeke (aankomst rond 21u00).

 

Extra’s inbegrepen : Alle autocaruitstappen, ferryovertochten, rondvaart te Kopenhagen, bezoek Vikingmuseum Roskilde, Egeskov Slot, Kongernes Jelling Museum, boottocht Himmelbjerget, toegang Den Gamle By, Gram Slot bezoek inclusief Deens dessertenbuffet en Nederlandstalige gidsbegeleiding gedurende gans de reis.

 

Afreisdatum : zondag 4 juli 2021

Prijs halfpension :  € 1.140

Getrouwheidskaart of 60 + :  € 1.094

Toeslag éénpersoonskamer : € 190
Enkel annulatie verzekering = 5 % van de totale reissom
Annulatie- en reisbijstandsverzekering : 7 % van de totale reissom

Nieuw
Kopenhagen
Kopenhagen
Denemarken
Aarhus

Inschrijven op deze reis