Loading...

Frankenland & Saksen - Coburg : 1 oktober 2020 (komt van 21 mei)


De “Romantische Strasse” slingert als een parelsnoer van het ene historische plaatsje naar het andere.  De vele wijndorpjes en pittoresk ommuurde stadjes met schitterende vakwerkhuizen wisselen elkaar af. De grote bisschopstad Würzburg heeft zijn stempel gedrukt op de geschiedenis, kunst en cultuur van de regio.  De charmante stad Coburg was het trefpunt van de Europese hoge adel en zetel van van de hertogen van Saksen – Coburg en Gotha. Wij bezoeken “Schloss Ehrenburg” waar onze 1ste koning Leopold I geboren werd in 1790.  Dan is er nog de bekoorlijkheid van dit Noordbeierse landschap, wijnbergen en de zacht glooiende beboste heuvels.  Een flinke brok eigen geschiedenis, met boeiende onthullingen over onze dynastie.  Een merkwaardige reis……

 

 

1ste dag : Vertrek om 7u te Lebbeke. Via Aken en Keulen naar Camberg voor de middagstop. De namiddagrit brengt ons in Würzburg, een stad met flair, waar het stadsbeeld wordt beheerst door barokgebouwen, de universiteit, de wijnbergen en de hooggelegen vesting Marienberg. Een waar meesterwerk is de residentie van B. Neumann en de residentietuinen. Na het bezoek van de tuinen en residentiekapel hebben we nog ruim de tijd om een heerlijk fruitig Franken wijntje te proeven. Vandaag rijden we naar onze verblijfplaats Geiselwind, prachtig gelegen in het Steigerwald, met tal van oude vakwerkhuizen, gastvrije wijnlokalen,…. Echt ideaal voor een gezellig verblijf.

 

 

Hotel Geiselwind **** kent een rijke traditie en verwelkomt zijn gasten hartelijk. De comfortabele en modern ingerichte kamers hebben een make-up spiegel, haardroger, satelliet TV, telefoon en schrijftafel, minibar, badkamer met douche en wc en waaronder gratis wi-fi. In het stijlvolle restaurant worden Frankische gerechten geserveerd. Verder als hotelvoorziening is er een lift, café/bistro, hotelbar, terras en tuinterras.

 

 

2de dag : Een dagje naar Saksen – Coburg & Vierzehnheilige. Door een bebost heuvelachtig landschap, bereiken we het middeleeuwse Königsberg. Als “Schönstes Dorf Unterfrankens” is het een geklasseerd openlucht monumenten stadje. Na een rondwandeling rijden we verder naar Coburg voor een bezoek aan Schloss Ehrenburg, hertogen Sachen-Coburg en Gotha waarvan onze koninklijke familie afstammen. Een bezoek aan het stamslot waar onze koning Leopold de 1ste geboren werd en opgroeide. Dit mooi stadje heeft heel wat gezellige straten …. En het mooiste fränkische marktplein van Duitsland (zeggen ze zelf). Naar het middagmaal rijden we naar de rococokerk van Vierzehnheiligen…. Werkelijk een onvergetelijk bezoek…. Via landelijke wegen rijden we terug naar Geiselwind voor het avondmaal en de overnachting.

 

3de dag : Vandaag rijden we langs de bekendste    en populairste toeristische route van Duitsland : de  “Romantische Strasse”.  Een drieklank van natuur, cultuur en gastvrijheid en een rijke geschiedenis. We rijden langs wisselende landschappen en ontmoeten romantische dorpen en steden, die hun karakter door de eeuwen heen hebben bewaard. Zoals Kitzingen, Ochsenfurt, Greglingen, Rothenburg, Bad Windsheim… Natuurlijk bezoeken we onderweg de mooiste plekjes waar we dan ook voldoende tijd voor nemen.

 

4de dag : In de voormiddag rijden we richting Frankfurt en Limburg aan de Lahn, bezoek aan de historische “Altstad” en de laat-romaanse kathedraal. Het middagmaal  gebruiken we in Wirges. Via de autobanen rijden we vlot terug naar België. Er is nog een laatste tussenhalte voorzien, terugkomst voorzien omstreeks 20 uur.

 

Extra’s inbegrepen :  welkomsdrink, ingang Schloss Ehrenburg en alle uitstappen.

 

Afreisdatum : 21 mei 2020 – O.H. Hemelvaart  => is verplaatst naar 1 oktober 2020          € 470

Getrouwheidsprijs of 60+ :                                                 € 445

Toeslag éénpersoonskamer :                                               €   75

Annulatie- en bijstandsverzekering:                                      €   20

Nieuw

Inschrijven op deze reis