Loading...

Frankisch Toscane : 8 augustus 2022


Noteer deze regio zeker in je 'bucketlist'!  Hier slingert de 'Roman-tische Straße' als een parelsnoer van het ene historische plaatsje naar het andere. Talloze wijndorpjes en pittoresk ommuurde stadjes met schitterende vakwerkhuizen wisselen af met steden vol pracht en praal: Würzburg aan de Main, Bamberg (UNESCO-Werelderfgoed), Coburg en Rothenburg-op-der-Tauber, het summum van Duitse romantiek!  Wij bezoeken ook het 'geboortekasteel' van onze koning Leopold I.   Tijdens onze comfortabele busritten genieten we van het Noord-Beierse landschap met wijnbergen en zacht glooiende beboste heuvels. 

1ste dag : vertrek in Lebbeke om 6u30.  Na de vrije ontbijtstop in Luik gaat het richting  Koblenz en via de vallei van de Lahn naar Bad Ems, een statig keizerlijk kuuroord met monumentale gebouwen. Na een geleide wandeling en vrije lunch rijden we richting Frankfurt en Würzburg om tenslotte ons verblijfshotel in Schlüsselfeld te bereiken.

Hotel Zum Storch ***Superior is geweldig gelegen aan het centrale marktplein van de historische stad Schlüsselfeld.  Het familiaal geleide hotel heeft een klassiek ingericht restaurant waar we kunnen genieten van gerechten uit de Frankische keuken en van het ontbijtbuffet.  Er is een terras, bar, lift en sauna.  Alle kamers zijn voorzien van tv, douche, wc en gratis wifi. 

2de dag : na een lekker ontbijtbuffet verkennen we 's morgens ons stadje Schlüsselfeld en na de middaglunch rijden we naar de prins-bisschoppelijke pronkstad Würzburg. De oude kern ligt op de rechter oever van  de Main en is omgeven door Frankische wijnbergen.  Onder leiding van onze gids wandelen we via de 'Alte Mainbrücke' met zicht op vesting Marienberg, naar de historische binnenstad. We eindigen bij het hoogtepunt van de Zuid-Duitse barok, de bisschoppelijke prestigieuze paleisresidentie met kasteeltuin en Hofkirche.

3de dag : een dagje Saksen – Coburg & de 'Vierzehnheilige' kloosterkerk. Door een bebost heuvel- landschap bereiken we het middeleeuwse Königsberg. Als 'Schönstes Dorf Unterfrankens' is het een geklasseerd 'openlucht monumenten' stadje. Na een rondwandeling rijden we verder naar Coburg voor een bezoek aan Schloss Ehrenburg. Hier woonden de hertogen van Sachsen-Coburg en Gotha, en werd tevens onze eerste koning Leopold I geboren en groeide hij ook op. Dit leuk stadje heeft heel wat gezellige straten en het mooiste Frankische marktplein van Duitsland. Na de middaglunch rijden we naar de rococokerk 'Vierzehnheiligen' … werkelijk een onvergetelijk bezoek!

4de dag : bezoek aan de idyllische evenknie van Würzburg: het bisschoppelijke Bamberg, het Rome van het noorden. Doordat de stad tijdens WO II grotendeels gespaard bleef van bombardementen, behield het oude centrum zijn vrijwel intact middeleeuwse uitzicht. Prachtige paleizen en kerken, fraaie burgerhuizen en smalle steegjes zijn een lust voor het oog. Een geleid bezoek aan het bisschoppelijk paleis en het binnenhof mogen we zeker niet vergeten. In de namiddag is er een sfeervolle boot  vaart op het Main/ Donau-kanaal en de binnenwateren.

5de dag : vandaag rijden we naar de bekendste toeristische route van Duitsland: de 'Romantische Straße'. Wisselende landschappen glijden aan ons voorbij en we ontmoeten romantische dorpjes en steden, die hun eigenheid door de eeuwen heen hebben bewaard: Kitzingen, Ochsenfurt, Bad Windsheim… En natuurlijk … als orgelpunt: Rothenburg-ob-der-Tauber. We nemen voldoende tijd om van dit wereldberoemd pareltje met zijn vele monumenten en culturele troeven volop te genieten.  En wat dacht je van een kleine wijnproeverij als afsluiter?!

6de dag : in de voormiddag rijden we via Würzburg en Frankfurt naar Limburg a/d Lahn en bezoeken de historische 'Altstadt' en de laat-romaanse kathedraal. Het middagmaal gebruiken we in Bad Breisig aan de Rijn. Via de autosnelweg rijden we vlot terug naar België. Er is nog een laatste tussenstop gepland en wij voorzien onze thuiskomst omstreeks 19u30.

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, Nederlandstalige gidsbegeleiding, welkomstdrink, inkom kasteel Ehrenburg, residenz Bamberg, boottocht en wijndegustatie.

 

Afreisdatum: maandag 8 augustus 2022                6 dagen

Prijs halfpension :                                                                      € 680
Getrouwheidskaart of 60+ :                                                      € 650

Toeslag éénpersoonskamer:                                                         € 100

Nieuw

Inschrijven op deze reis