Loading...

Gastronomisch weekend Moezel : november 2019


Ga volledig op in de charme van de Moezelstreek, met zijn uitgestrekte wijngaarden, trotse en luisterrijke burchten en kastelen, ieder met zijn eigen legendes en sagen.  Naast de sfeervolle stadjes en dorpen met oude vakwerkhuizen is de Moezelvallei natuurlijk ook geliefd bij natuurliefhebbers en levensgenieters.  De regionale gerechten zijn er méér dan de moeite waard.

1ste dag : Vertrek in Lebbeke om 8u. We rijden via Namen, Wellin en Léglise naar Arlon. Over Luxemburg stad naar Trier, ongetwijfeld dé mooist bewaarde Romeinse stad van Duitsland en Roma Secunda. Nergens is de Romeinse tijd zo levendig gebleven als hier in de voormalige Keizerlijke Residentie aan de Moezel. Reden genoeg om de rest van de namiddag aan deze gezellige stad te besteden. De Laatste rit langsheen de Moezel brengt ons in Leiwen.

Hotel Zummethof *** in Leiwen heeft een unieke ligging boven de wijndruif velden met zicht op een meander van de Moezel.  Het is een traditioneel familiehotel met een panoramisch terras, Weinstube, sauna en solarium. Alle kamers hebben douche, wc en tv.  In het restaurant serveert men een ontbijtbuffet en ‘s avonds een viergangendiner met “Moselländische Spezialitäten” en begeleidende wijnproeverij.

2de dag : Na een stevig ontbijt rijden we door berg en dal naar Piesport, door de beroemde wijndruif velden bereiken we Bernkastel. Daar kunt u het mooie stadje bewandelen op eigen tempo. Na het middagmaal rijden we over Wittlich terug naar België en met een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, begeleidende wijnproeverij (6 soorten) bij het viergangendiner en alle uitstappen.

Afreisdatum : zaterdag 9 november 2019 - 2 dagen

Prijs volpension  :  € 180

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 170

Toeslag éénpersoonskamer : (beperkte beschikbaarheid): €  15

Volzet

Inschrijven op deze reis