Loading...

Genietersweekend Champagne : EXTRA DATUM : 14 oktober 2023


De streek Champagne-Ardenne is een contrastrijk gebied met bossen, onmetelijke korenvelden en golvende wijngaarden. Deze regio is tevens een rijk geschiedenisboek, dat men doorbladert langsheen de vele kunsthistorische steden, dorpen en monumenten die de eeuwen hebben getrotseerd. Tenslotte is de Champagne een streek waar levenskunst en gastronomie een ware levensopvatting zijn.  De lekkere champagne heeft daar ontegenzeggelijk een aandeel in.  Daarom is een verblijf er even luchtig, onbezorgd en aangenaam als de bubbels in uw champagneglas !

 

1ste dag: Lebbeke : vertrek om 7u30.  Door de Franse Ardennen rijden we naar Reims met onderweg een vrije koffiestop.  Deze kunststad, ook wel eens “le Sourire de l’Europe” genoemd, biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau en de Kathedraal, een schitterend voorbeeld van de gotische bouwkunst. Vrije lunch en shoppingtijd in de gezellige winkelstraten.   De sfeer kunt U opsnuiven aan de gerenoveerde “place d’Erlon”.  In de loop van de namiddag verlaten we Reims en rijden we meer zuidwaarts.  We brengen een bezoek aan het champagnehuis Pressoria in Aÿ-Champagne, bij Epernay, waar een interessante rondleiding met een proeverij voorzien is van 2 glazen champagne. Er is ook vrijblijvend aankoopgelegenheid.   Na dit bezoek brengt een korte rit ons naar Dizy / Epernay voor de kamerindeling en het avondmaal.

 

Verblijfshotel Logis Bagatelle ** : alle kamers hebben douche, wc, telefoon en tv. De keuken is bekroond met twee sterren van “Logis de France” en doet de regionale gastronomie alle eer aan en ze zal u met haar buffetten zeker weten te bekoren.

 

Menu zaterdagavond

Aperitief : een glaasje Champagne

Voorgerechten buffet à volonté

Zalmfilet « au Champagne »

Kaas buffet

Dessert buffet

¼ liter wijn (Rood, wit of rosé)
en water inbegrepen

 

2de dag: na het ontbijtbuffet rijden we richting Vinay en bezoeken we het uitstekende champagnehuis Lecomte et Fils.  Hier is een interessante rondleiding voorzien, gevolgd door een uitgebreide proeverij.     Er is ook (vrijblijvend) aankoopgelegenheid.

 

Menu zondagmiddag

Voorgerechten buffet à volonté

Parelhoen « rode bouzy » 

Kaas buffet

Dessert buffet

en een tasje koffie

¼ liter wijn (Rood, wit of rosé)
en water inbegrepen

 

Terugreis over de autostrade via Laon en St Quentin. 

Met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

 

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, welkomstaperitief, twee bezoeken aan een champagnehuis, 2 x viergangenmenu met wijn (¼  liter) en water inbegrepen.


Afreisdatum : zaterdag 14 oktober 2023 = EXTRA WEEKEND !!!   -  2 dagen

Prijs volpension :  € 230

Getrouwheidskaart of 60+ :  € 220

Toeslag éénpersoonskamer :   €  30
Annulatie- en reisbijstandsverzekering  :  € 16

Inschrijven op deze reis