Loading...

Genietersweekend Champagne : oktober 2019


De streek Champagne-Ardenne is een contrastrijk gebied met bossen, onmetelijke korenvelden en golvende wijngaarden. Deze regio is tevens een rijk geschiedenisboek, dat men doorbladert langsheen de vele kunsthistorische steden, dorpen en monumenten die de eeuwen hebben getrotseerd. Tenslotte is de Champagne een streek waar levenskunst en gastronomie een ware levensopvatting zijn.  De lekkere champagne heeft daar ontegensprekelijk een aandeel in. Daarom is een verblijf er even luchtig, onbezorgd en aangenaam als de bubbels in uw champagneglas !

De Champagne, een streling voor het oog en het gehemelte…!

1ste dag: Lebbeke (vertrek om 7u30). Via Charleroi, Couvin en door de Franse Ardennen naar Rethel en Reims, ook wel eens “le Sourire de l’Europe” genoemd. Deze kunststad biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau en de Kathedraal, een schitterend  voorbeeld van de gotische bouwkunst. Vrije lunch en shoppingtijd in de gezellige winkelstraten.   De sfeer kunt U opsnuiven aan de gerenoveerde “place d’Erlon”. We verlaten Reims en volgen de "Route du Champagne" langsheen  "Montagne de Reims" naar de vallei van de Marne en Epernay.   Daar bezoeken we één van de vele gerenommeerde champagnehuizen, de rondleiding wordt afgesloten met een heerlijk fris glas champagne. Vandaar naar ons verblijfshotel voor de kamerindeling en het avondmaal.

Verblijfshotel Prim’ Bagatelle ** :  Alle kamers hebben douche, wc , telefoon  en TV.    De verfijnde keuken, die bekroond is met twee sterren van “Logis de France”  en zal u met zijn streekgebonden gerechten en buffetten zeker weten te bekoren.

Menu zaterdagavond

Aperitief : Coup de Champagne

Les Hors-d’oeuvres buffet à volonté

Filet de Saumon au Champagne

Buffet de Fromages

Etal des Dessert à volonté

¼ litre de vin (Rood, wit of rosé)
et eau Minérale

2de dag:  Na het ontbijtbuffet rijden we naar Vinay voor  een  bezoek  en  degustatie bij een plaatselijke Champagneproducent.  Langs de wijnheuvels rijden we langs  Hautvillers,  dit  leuk  dorpje  is  vooral bekend  als  verblijfplaats  van  Dom Pérignon, de geestelijke vader van de beroemde Champagne wijn.  Nadien  rijden we naar  Dizy voor het middagmaal.

Menu zondagmiddag

Salade Ardennaise

Mignon de Porc au Maroille

Buffet de fromages

Buffet de desserts

¼ Vin Propriété, eau Minérale + café

Terugreis over de autobaan via Laon en St Quentin. Verder door naar de Belgische grens met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

Extra’s inbegrepen : 1 x aperitief (glaasje champagne), 2 bezoeken aan champagne huizen,        2 x 4 gangen menu met wijn (¼ liter/persoon), water en koffie inbegrepen.

Afreisdatum : zaterdag 26 oktober 2019 - 2 dagen

Prijs volpension :  € 204

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 194

Toeslag éénpersoonskamer : €  25

De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie.

Champagnestreek

Inschrijven op deze reis