Loading...

Helgoland en de Hanzesteden : 8 augustus 2021


Ontdek met ons Helgoland, een uniek eiland in de Noordzee, met zijn roodgekleurde rotskust die 47 meter hoog uit de zee omhoog rijst.   Dit 1,7 km² kleine eiland zal een bijzondere indruk nalaten.   In de nog onbekende deelstaat “Nedersaksen” bezoeken we enkele prachtsteden waaronder de beroemde Duitse Hanzesteden Bremen en Hamburg. De Lüneburger Heide is een mooi natuur– en cultuurlandschap, onbekende stadjes met vakwerkhuizen weerspiegelen er de levenswijze van de afgelopen honderd jaar.  Laat u inspireren door Helgoland en Nedersaksen !

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 6u30 over Venlo naar Bottrop voor de ontbijtstop. Door het Ruhrgebied naar Münster voor een begeleid bezoek.   We houden o.a. halt bij het stadhuis met de beroemde Friedensaal en op het centraal marktplein met zijn prachtige puntgevelhuizen en de imposante Sint-Paulus Kathedraal.  Na de vrije lunch rijden we door naar Hanzestad Bremen, waar de geschiedenis nog volop leeft.   Bij een vlotte heenreis bezoeken we reeds een eerste deel van het oude centrum…  anders rijden we meteen door naar ons verblijfshotel op de rand van Bremen.             

 

Best Western Hotel Achim Bremen *** is ideaal gelegen als uitvalsbasis voor ons programma.   Het hotel beschikt over een lift, salon, zithoek en zonneterras.   Het ontbijt is in buffetvorm en zeer uitgebreid.  De avondmalen worden in een vlakbij gelegen restaurant genomen (verplaatsing : te voet of met onze autocar).  Alle ruime en moderne kamers zijn voorzien van satelliet-tv, een volledig uitgeruste badkamer, gratis wifi en koffiefaciliteiten. 


2de dag : na een stevig ontbijtbuffet rijden we naar Bergen-Belsen voor een kort bezoek aan het voormalig concentratiekamp van Nazi Duitsland. Een stille getuigenis over de gruwel van de 2de Wereldoorlog, waar ook Anne Frank overleed. Vandaar rijden we naar de Hanze- en residentiestad Celle, de mooiste stad van Duitsland (zeggen ze zelf). Het middelpunt is het Celler Schloss en residentietuin.   Tijdens een geleide wandeling ontdekt u schilderachtige straatjes en steegjes met de typische vakwerkhuizen.  In de namiddag rijden we terug naar Bremen voor een (2de) bezoek aan het prachtige oude centrum.   De “Marktplatz” is het symbool van Bremen’s lange traditie als trotse handelsstad.  Dwaal met onze gids door de kronkelige steegjes, de Schnoor en snuif de maritieme sfeer op aan de oeverpromenade van de Weser.

 

3de dag : We rijden extra vroeg naar Bremeshaven / Wilhelmhaven voor de inscheping op onze overzetboot om koers te zetten naar de “rode rotsen” van Helgoland.  De zonaanbidders kunnen terecht op het zonnedek om van de zee en de zon te genieten. In de bar of de kombuis kunt u binnen terecht voor een natje en een droogje. Rond de middag gaan we voor anker bij Helgoland.  Wat het eerste opvalt zijn de majestueuze kliffen, evenals de vrolijk gekleurde huisjes. Vanaf het Unterland bereiken we te voet of per lift (facultatief) het Oberland.  De Klippenrandweg voert langs bizarre rotsformaties naar de beroemde “Lummenfelsen”, die als kleinste natuurreservaat van Duitsland plaats biedt aan vele duizenden vogels.  Hierna gaat het richting “Nordost-Klippe” vanwaar u de noordelijke stranden en duinen ziet. In het winkelgebied “Lung Wai” kunt u belastingsvrij aankopen (tabak, alcohol, sieraden, textielwaren en horloges hebben er een prijsvoordeel van ongeveer 19 %).  Als we vanuit Helgoland terug naar het vasteland varen, zijn we een unieke ervaring rijker…

 

4de dag : na het ontbijtbuffet rijden we naar de boeiende Hanzestad Hamburg.  We brengen een bezoek aan het historisch centrum en de indrukwekkende haven.  Met een geleide wandeling zult u de charme van de deze “groene metropool aan de Elbe” ontdekken. Hamburg staat bekend als “tuinstad”. Bijna de helft van het grondgebied bestaat uit groenzones en parken, die de stad een bijzondere uitstraling geven.


5de dag : vandaag bezoeken we de fascinerende Hanzestad Lüneburg. We ontdekken de charme van een levendige universiteitsstad met haar historische gevels. Slenter door de romantische steegjes in de oude binnenstad, door het schilderachtige Wasserviertel en over de weekmarkt op het plein voor het middeleeuwse Raadhuis, dat zeker een bezoek waard is.  Terug naar ons hotel langs landelijke wegen.


6de dag : terugreis met onderweg nog een bezoek aan Xanten. Na het middagmaal maken we een begeleide wandeling in het centrum met de indrukwekkende Kathedraal. Met daarna nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke rond 19 uur.
 

Extra’s inbegrepen: de bootvaart naar Helgoland, inkom Raadshuis Münster + inkom Lüneburg of Celle, alle uitstappen met Nederlandstalige gids en de laatste lunch.


Afreisdatum: zondag 8 augustus 2021   -    6 dagen
Prijs half pension + lunch laatste dag :  € 693
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 725

Toeslag éénpersoonskamer:  € 100

 

Extra’s inbegrepen: de bootvaart naar Helgoland, inkom Raadshuis Münster + inkom Lüneburg of Celle, alle uitstappen, Nederlandstalige gidsbegeleiding en de lunch op de laatste dag.


Afreisdatum: zondag 8 augustus 2021  -    6 dagen

Prijs half pension + lunch dag 6 :  € 725

Getrouwheidskaart of 60+ :  € 693

Toeslag éénpersoonskamer: € 100

Annulatie- en reisbijstandsverzekering:  € 36

Nieuw

Inschrijven op deze reis