Loading...

Hongarije : Donauknie & Boedapest : 12 juli 2020 => geannuleerd wegens Corona


Hongarije is altijd het sympathiekste van de vroegere Oostbloklanden geweest. Donauknie is één van de meest romantische plekjes waar de Donau ingeklemd zit tussen het Hongaarse middelgebergte. Wat deze vakantieregio zo bijzonder maakt, zijn het fantastische landschap, de onvergetelijke pano-rama’s, vestingen, middeleeuwse paleizen en kleine barokke steden.  Boedapest wordt de “Parel aan de Donau” genoemd en is die titel meer dan waard.  De zwierige levensstijl van de Hongaren en de opzwepende zigeunermuziek oefenen een onweerstaanbare aantrekkingskracht uit op elke bezoeker. Geniet met ons tijdens deze reis van de natuur, de nostalgie en de nieuwe culturele horizonten.         

 

1ste dag: Vertrek vanuit Lebbeke omstreeks 6u30.  Via Keulen naar Frankfurt voor het vrije middagmaal.  Daarna langs Würzburg en Regensburg naar Passau voor de tussenovernachting.   Tip : Voorzie een kleine reistas voor de tussenovernachting.

 

2de dag: Na het ontbijt rijden we dwars door Oostenrijk.  In het Wienerwald houden we ons vrij middagmaal.  Daarna rijden we naar de Hongaarse grens richting Visegrad, prachtig gelegen aan de Donau en in de beroemde Donauknie.  Aankomst in de late namiddag, verwelkomingsavond en diner met muziek.

 

Hotel Visegrad**** is een nieuw en comfortabele hotel, mooi gelegen aan de Donau. Het biedt een verzorgde keuken, heeft een gezellig restaurant met ruim terras, bar en zwembad. Sauna, zwembad en bubbelbad zijn gratis beschikbaar. De kamers zijn uitgerust met balkon, airco, tv, minibar, safe en badkamer met douche en wc.       
3de dag:  Na onze begeleide stadswandeling in Boedapest en de lunch in een sfeervol restaurant bezoeken we het Hongaars Parlement. Met zijn adembenemende trappenhallen, vergaderruimtes en de zaal met de Hongaarse kroonjuwelen is dit het tweede grootste parlementsgebouw in Europa.  Na het avondmaal in het hotel is er een optreden van plaatselijke danseressen en typische Hongaarse Cszardadansen.


4de dag: Vandaag wordt een unieke belevenis. Een Pustaprogramma: paardendressuur, koetsentocht en het middagmaal, inclusief wijn.  Op de terugweg bezoeken we de historische Pustastad Kecskemet.  


5de dag: We rijden met de autocar door het mooiste stuk natuur langs de Donau. Op de grens met Slovakije ligt het religieus centrum van het voormalig Hongaars rijk: Esztergom.  Hier bezoeken we de grootste kathedraal van het land en de schatkamer.  Na de middag bezoeken we het romantische stadje Szentendre, het Brugge van Hongarije.  In de vooravond zijn we getuige van een onvergetelijk spektakel.       Onder trommelgeroffel van de ridderlijke landsknechten worden we begeleid tot de historische Matthias toren die boven de Donau uit troont. We nemen plaats in de arena voor het historisch ridder- en steekspelspektakel.  Deze avond zullen we ons ook blijven herinneren als een episode uit een film waar we zelf acteur in waren.      Tijdens het koninklijk avondmaal in het historisch renaissancerestaurant genieten we van de koning Matthias specialiteiten bij live muziek.

 

6de dag: Na het ontbijt rijden we naar Szentendre, we bezoeken de binnenstad met het Palasthaus. We ontdekken er oude ambachten zoals handgeschepte papierproductie, aardewerk en steenhouwen… We genieten van een middagmaal in het Palasthaus restaurant. Na de namiddag bezichtigen we het Königspalaste en nadien genieten we van nog wat vrije tijd in het hotel (een mogelijkheid om de wellness eens te benutten).

 

7de dag: We verlaten ons hotel en nemen het vrije middagmaal in  het Weense woud, dan komen we voorbij Linz en het barokke Schärding in de omgeving van de driestromenstad Passau voor het avondmaal en de overnachting.

 

8ste dag: Terugreis over Würzburg, Nürnberg, Keulen en Aken met de gebruikelijke haltes onderweg.   We bereiken Lebbeke omstreeks 20uur.

 

De volgorde van het programma kan ter plaatse nog gewijzigd worden…  Ter plaatse is er een gespecialiseerde Hongaarse gids die ons in het Nederlands zal begeleiden.  

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, alle toegangsprijzen, welkomstdiner met live muziek, Cszarda dansavond, folkloreavond, koetsentocht, middeleeuwse ridderavond, boottocht door de Donauknie, ingang koningsslot en park Gödöllö, het Poesta-programma met paardenshow en de Nederlandstalige gidsbegeleiding in Hongarije.

 

Afreisdatum : zondag 12 juli 2020                              8 dagen       

Volpension (in Hongarije) :                                      € 950

Getrouwheidskaart of 60+ :                                       € 910

Toeslag éénpersoonskamer :                                         € 132

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :                       € 40

 

Opmerking : Hongaarse forint (ter plaatse wisselen) 1 € is circa 306 Hongaarse forint

Inschrijven op deze reis