Loading...

Ierland : augustus 2019


Maak kennis met de Keltische cultuur, het groene, ruwe en ongerepte Ierland, the Emerald Isle.  Ontdek samen met ons de prachtige oude natuurlandschappen, fascinerende klifkusten, oude kastelen, meren, Irish Pubs, Keltische muziek en de bruisende hoofdstad Dublin.  We maken een unieke reis door Ierland en bezoeken o.a. de kliffen van Moher, de Ring of Kerry, Wicklow Moutains, Connemara, de Ierse hoofdstad Dublin en uiteraard de Guinness brouwerij.  Ook staat er een unieke whiskytasting op het programma om u kennis te laten maken met het beste van wat Ierland te bieden heeft in een glas.

1ste dag :  vertrek in Lebbeke om 06u30. We vertrekken vroeg om de ferry te halen in Calais die ons naar het Groot-Brittannië brengt met aankomst in Dover waar we een prachtig zicht hebben op de witte krijtrotsen. Vandaar gaat het richting Noord-Wales met bestemming Llandudno. ‘s Avonds verblijven we in het 4**** hotel The Imperial.

2de dag : in de vroegte nemen we de ferry vanuit Noord-Wales die ons naar Ierland brengt via een prachtige overtocht over de Ierse zee. Daarna doorkruisen we Ierland van Oost naar West en brengen we een bezoek aan de whiskeydistilleerderij Tullamore Dew. Via het prachtige Ierse landschap gaat de rit richting Galway in het westen van Ierland.

We nemen onze intrek in het 3*** hotel Maldron Oranmore waar we 4 nachten zullen verblijven. ‘s Morgens  genieten we er van een full Irish buffet breakfast en ‘s avonds van een lekker diner in het Grain and Grill restaurant. Alle kamers zijn uitgerust met haardroger, strijkijzer met broekpers, thee/koffie faciliteiten, snelle WiFi en satelliet TV.

3de dag : je kan Ierland niet bezocht hebben zonder een bezoek te brengen aan deze spectaculair kliffen van Moher. Dit adembenemend stukje Ierland herbergt één van de grootste kliff kusten van Europa. Deze behoren tot de mooiste natuurmonumenten van Ierland. Een absolute must.

4de dag :  vandaag staat alles in het teken van de Ring of Kerry. Ruige eilanden, witte stranden, indrukwekkende bergpassen en pittoreske dorpjes – de Ring of Kerry verricht zijn wonderen terwijl je rondrijdt van de woeste kust naar de aantrekkelijke dorpen en levendige stadjes.  Geniet van de bezienswaardigheden en ontdek waarom deze rondrit één van de populairste in heel Ierland is.  Na het avondeten staat er nog een heuse Irish Whiskey tasting op het programma waar we alle geheimen van het Ierse levenswater uit de doeken doen.

5de dag :  velen kennen Connemara van het liedje van Michel Sardou (met de zwaaiende zakdoeken). Minder bekend is dat het een prachtig nationaal park is … en dat gaan we vandaag doorkruisen. Ook brengen we een bezoek aan Kylemore Abbey, een prachtig neogotisch gebouw met wondermooie tuinen.

6de dag :  we verlaten Galway en trekken  richting  Dublin. Hiervoor doorkruisen we nog het prachtige Wicklow Mountains nationaal park met de religieuze site van Glendalough.  Daarna rijden we richting Dublin.

We verblijven twee nachten in het 3*** hotel Maldron Tallaght, gelegen op een perfecte locatie in Dublin.  Ook hier genieten we  van een uitgebreid ontbijt en diner met moderne gerechten en seizoensgebonden ingrediënten.  De kamers zijn voorzien van alle faciliteiten.

7de dag : er staat vandaag maar één hoofddoel op het programma : Dublin, de hoofdstad van Ierland. Eerst brengen we een bezoek aan de Guinness brouwerij voor een rondleiding hoe deze bekendste  Stout ter wereld wordt gemaakt.  Tijdens onze stadswandeling is er vooral aandacht voor Trinity College en zijn “Book of Kells”, Temple Bar district waar muziek en gezelligheid hand in hand gaan, Dublin Castle en de rijke geschiedenis van Ierland.

8ste dag : ‘s ochtends vertrekken we met de ferry terug naar Noord-Wales via de Ierse zee. We brengen een kort bezoek aan Noord-Wales via een rit door het spectaculaire landschap en als afsluiter bezoeken we Llandudno, een prachtig kustdorpje nabij een baai met brede promenade.  Overnachting in het 4**** hotel The Imperial.

9de dag : ‘s ochtends vertrekken we uit het hotel te Llandudno en rijden we via Engeland naar Dover om in te schepen voor een overtocht naar Calais,  alwaar we ontschepen en verder reizen naar Lebbeke met een rugzak vol nieuwe ervaringen. Aankomst rond 21u30.

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, bezoek aan Tullamore Dew distilleerderij, de kliffen van Moher, Kylemore Abbey, de Guinness Brouwerij, de overtochten van Dover-Calais en Wales-Ierland, een whiskey proeverij en gidsbegeleiding gedurende gans de reis.

Afreisdatum :  zaterdag 31 augustus 2019 - 9 dagen
Prijs halfpension : € 1.330
Getrouwheidsprijs of 60+ :€ 1.290

Toeslag éénpersoonskamer : € 332

Reisverzekering :  - enkel annulering : 4,50 % op de totale reissom
                                   - annulering + reisbijstand : 6 % op de totale reissom

Glendalough

Inschrijven op deze reis