Loading...

Kerst in de Elzas : december 2019


Langs de pittoreske wijnroute ontdekken we juweeltjes van dorpen met oude vakwerkhuizen met mooi versierde gevels. De stadjes hebben hun eigen specifieke karakter waar de tradities nog meer dan anders tot hun recht komen tijdens de kerstperiode…  Dan heerst er overal een onvergetelijke sfeer.   Aan de gerechten kunnen we merken dat we ons in het grensgebied Frankrijk / Duitsland bevinden… een reisje voor genieters !

1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 7 uur. Via Arlon (koffiestop), Luxemburg en Metz naar Lunéville, beroemd om zijn kasteel, “het kleine Versailles van Lorraine”, voor de vrije  middagstop. Door het heuvelland van St. Dié en Fraize bereiken we de Vogezen. Daarna rijden we via Col De Bonhomme naar de Elzas en Kayersberg. Deze oude wijnstad staat bekend voor zijn prachtige Renaissane vakwerkhuizen en als geboortestad van Dr. Albert Schweizer.  In deze kerstperiode is het er nog gezelliger dan anders en zullen we er volop kunnen genieten van de mooi versierde gevels en de kerstkraampjes.  Vandaar rijden we naar Kintzheim en ons verblijfshotel voor het avondmaal en de overnachting.

In ons verblijfshotel Cigoland ** hebben alle kamers een bad of douche, wc, tv en telefoon.    In het sfeervolle restaurant kunt u genieten van zeer verzorgde maaltijden, want de chef bereidt de regionale gerechten met veel talent.  Hij werd beloond met het kwaliteitslabel “Logis de France”, dat staat voor een prima combinatie van traditie en kwaliteit. De morgen wordt opgestart met een uitgebreid ontbijtbuffet.

2de dag : Na het ontbijtbuffet rijden we naar Colmar voor een bezoek aan dit zeer aantrekkelijke stadje dat nog de flair van vroeger heeft… niet ten onrechte noemt men Colmar “Klein Venetië”. Colmar met 3 grote kerstmarkten, zoals op Place Jeanne d’Arc, Place de l’Ancienne Douane en Place des Dominicains, de grootste kerstmarkt van de Elzas, dus reden genoeg om de voormiddag aan te besteden. Na het middagmaal rijden we naar een parel op de “route du Vin” Eguisheim. Daar ontmoeten we dichterlijke schoonheid in l’un des plus beau villages de France en Europese “Médaille d’Or” voor het in stand houden van het kerst patrimonium.   De schilderachtige huizen zijn nog eens extra versiert tijdens deze kerstperiode. Avondmaal en overnachting in Kintzheim, met zicht op het indrukwekkende kasteel Hautkonigsbourg.

3de dag : Na het ontbijt rijden we naar het schilderachtige stadje Ribeauvillé voor een vrij bezoek en om er een laatste keer te genieten van de magische kerstsfeer.  Na de middaglunch rijden we via de autobaan en met de nodige haltes terug richting België. In Lebbeke voorzien we aan te komen omstreeks 20u30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink en alle uitstappen.

Afreisdatum : vrijdag 6 december 2019 -3 dagen

Prijs volpension :  € 335

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 320

Toeslag éénpersoonskamer : €  40

Annulatie- en bijstandsverzekering  : €  15

De fooi voor de chauffeur is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering en appreciatie.

Kerstfoto

Inschrijven op deze reis