Loading...

Kerstweekend Zuid-Eifel & Groothertogdom Luxemburg


Wat is er mooier dan in de periode voor Kerstmis te genieten van een Glühwein en tussen mooi versierde houten kraampjes te slenteren ?  Als daar dan ook nog eens een kasteel of een historische ruïne op de achtergrond bij komt, is de idylle perfect.  Zowel in de Eifel als in het Groothertogdom Luxemburg zijn er kerstmarkten te ontdekken, die tussen oude stadsmuren, typische vakwerkhuizen of op een kasteelplein worden georganiseerd en waar je naast de vele lekkernijen tal van edele ambachtskunsten en nog veel meer kunt bewonderen.

 

1ste dag : vertrek om 8 uur te Lebbeke, via Leuven en Luik naar Ans voor de eerste tussenhalte. Vandaar rijden we via Verviers door de Hoge Venen, met St.-Vith naar Prüm voor de vrije middagstop.  Daarna rijden we naar Bitburg voor een bezoek aan de  kerstmarkt… en wie weet “Bitte ein Bit” ? De laatste rit brengt ons naar Metterdorf voor het avondmaal en de overnachting.

 

 

Hotel Kickert *** in Mettendorf  is een traditioneel familiehotel dat in deze kerstperiode nog sfeervoller is ingericht.  In het restaurant van dit gezellige hotel gaan we kunnen genieten van landelijke, klassieke, alsook exclusieve gerechten… daar zorgt de eigenaar persoonlijk voor.  Er is een lift, kegelbaan, een binnenzwembad, sauna, solarium, een grote tuin met terras en een Wirtsstube (café).  Alle ruime kamers zijn voorzien van douche, wc en tv.

 

2de dag: na een stevig ontbijt rijden we naar Trier. De romantische nostalgische sfeer van Trier, ontmoet je op één van de mooiste kerstmarkten van Duitsland en de Moezel. Trier heeft een schilderachtige kerstmarkt met 95 versierde houten marktkramen, midden op een middelleeuwse marktplein met zicht op de imposante Domkerk.  De oudste stad van Duitsland, ruim 2000 jaar, heeft vele beschermende momunenten van vroeg christelijke heiligdommen tot kunstschatten uit de oudheid die staan op de werelderfgoedlijst van Unesco. In de late namiddag brengen we nog een bezoekje aan de kerstmarkt van Neuerburg (o.v.) alvorens we terugrijden naar ons verblijfhotel.

 

3de dag : na een stevig ontbijt rijden we over berg en dal via Peffingen en Irrel naar Echternach aan de Sûre. Het mooie stadscentrum van Echternach beschikt over belangrijke bezienswaardigheden zoals : het 15de eeuwse stadhuis, de indrukwekkende abdijgebouwen en abdijkerk en de prachtige natuur omgeving.  Daarna volgen we de Sûre stroomopwaarts via Bollendorf naar Mettendorf voor het middagmaal.              In de namiddag rijden we door de Eifel en Rheinland-Pfalz terug naar België.  Met onderweg nog een laatste tussenstop bereiken we Lebbeke rond 19u30.

 

 

Opmerking : De bezoeken aan sommige kerstmarkten zijn nog onder voorbehoud.  Indien er op de voorziene dag toch geen kerstmarkt is, zoeken wij een gepast alternatief.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink en alle uitstappen.

 

Afreisdatum : vrijdag 4 december 2020             3 dagen

Prijs volpension :                                                  € 295

Getrouwheidskaart of 60+ :                                 € 280

Toeslag éénpersoonskamer :                                   € 24

Reis- en bijstandsverzekering                                 € 15

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis