Loading...

Lente in Mainland en Spessart : 4 juni 2022


Wie naar Duitsland komt stuit op een ware schatkist vol bezienswaardigheden.  Schitterende bouwwerken uit alle tijden liggen als parels in het Duitse landschap tussen het Mainland en Spessart.  Historische steden en schilderachtige dorpen die er uitzien als in de middeleeuwen met een verscheidenheid aan architectonische stijlen.  De speelse loop van de Main zoekt zenuwachtig zijn weg tussen de groene bergen van het Spessartwald.  Dit gebied behoort tot een groot aaneengesloten natuurgebied, een groene verleiding met de klank van de stilte.  De spreekwoor-delijke gastvrijheid kleurt het dagelijkse leven en de mooie natuur.


1ste dag : Vertrek om 7 uur te Lebbeke, via Luik, Aachen richting Keulen tot Montabaur (facultatief middagmaal). Verder over Bad Camberg naar Idstein, waar u tijdens de rondwandeling kunt kennismaken met diverse parels op gebied van patriciërs- en vakwerkhuizen in de autovrije wandelstraten. Na dit geleid bezoek kunt u op eigen tempo dit charmant stadje verder verkennen. Vandaar rijden we langsheen Frankfurt naar ons verblijfplaatsje Weibersbrunn voor het avondmaal en overnachting.

 

“Hotel Jägerhof *** superior“ is een gerenommeerd hotel met een attente, vriendelijke service. De meesterkok slaagt erin traditiegetrouwe gerechten op een gastronomische manier te bereiden voor onze gasten. Het hotel beschikt over een mooie tuin en terras, lift, salon en zithoek. Alle kamers zijn uitgerust met douche, wc, telefoon en tv.

 

2de dag : Ontbijtbuffet. We rijden langs de kronkelende Mainrivier naar het romantische stadje Wertheim, prachtig gelegen aan de oevers van de Tauber en de Main. De historische “Marktplatz”, Mariaen-Kapelle, Kittsteintor, Engelsbrunnen, …  zijn enkele van de vele bezienswaardigheden.  Vandaar rijden we naar het pittoreske stadje Miltenberg. De tweeling toren van “Stadtpfarkirche St Jakobus” wijst u de weg naar het schattig middeleeuws stadje. De talrijke renaissance burgerhuizen, de fonteinen, de schitterende vakwerkhuizen en de romantische kleine  winkeltjes en wijnlokalen.. is maar een kleine opsomming van de vele mogelijkheden.  De terugreis gaat door het “natuurpark Bayerischen Spessart”.

 

3de dag : Na een stevig ontbijt rijden  we naar Limburg aan de Lahn. Een begeleide wandeling door de kleine straatjes laat je de echte charme van dit mooie stadje kennen. Daarna rijden we naar Wirges voor het laatste middagmaal. Door Nordrhein-Westfalen rijden we terug naar België. Lebbeke bereiken we omstreeks 19u30.

 

 

Extra’s inbegrepen :  welkomstdrink, 2 x viergangen avondmenu en alle uitstappen.

 

Afreisdatum :zaterdag 4 juni (Pinksteren)  -  3 dagen

Prijs volpension  :  € 340

Getrouwheidsprijs of 60 + :  € 325

Toeslag éénpersoonskamer : € 42

Annulatie- en bijstandsverzekering : € 18

Mainland
Mainland
Mainland

Inschrijven op deze reis