Loading...

Les 7 vallées, Frans-Vlaanderen : 7 oktober 2023


We ontdekken de schoonheid van een minder bekende regio op een boogscheut van de Frans-Belgische grens. We laveren tussen de talrijke onbekende riviertjes en ontdekken heel verrassende gezellige plaatsjes bezaaid met manoirs, watermolens, abdijen en versterkte wallen.  We maken kennis met de rijke Frans-Vlaamse geschiedenis, maken een rondrit door de Franse Westhoek de Vallei van de Course, bezoeken het vestingstadje Montreuil-sur-Mer, de abdij en tuinen van Valloires en gaan ook  proeven…


1ste dag : vertrek om 7 uur. Door de Franse Westhoek gaat het naar de schilderachtige vallei van de Course. We maken kennis met de rijke Vlaamse geschiedenis van de streek. Uw gespecialiseerde gids brengt u door typische dorpjes met heel wat variatie. Na onze koffiestop volgt een route met prachtige uitzichten op het “Blootland”.  In Colembert houden we halt bij het “Versailles van de Boulonnais”.  Na de vrije lunch doorkruisen we de Coursevallei naar de “vergeten Belgische begraafplaats” in Neuville-sous-Montreuil, vlakbij de Chartreuse-abdij. We brengen een bezoek aan het vestingstadje Montreuil-sur-Mer in de vallei van de Canche. We rijden eveneens naar het zeehondenstrand in Berck.  Inname van de logies en het avondmaal in Rang-du-Fliers.

 

Ons verblijfshotel  Hôtel Le Sémaphore *** bevindt zich in Rang-du-Fliers, niet ver rijden van het strand van Berck aan de Côte d’Opale.  Alle kamers beschikken over TV, kluis, telefoon en inloopdouche.  In het restaurant wordt u door de chef verwend met seizoensgebonden verse en bovendien lokale producten.


2de dag : na een heerlijk ontbijt ontdekken we vandaag de valleien van de Canche en de Créquoise. We bezoeken de Cisterciënzerabdij en de tuinen van Valloires.  Na het middagmaal in Hesdin rijden we door kleine dorpjes vol historische verhalen en we komen aan de bronnen van de Leie in Lisbourg. We genieten van een Picon au Vin Blanc en een muzikale verrassing in het mooiste stadje van Frankrijk, Cassel. Wat ook ver het einde betekent van een heel boeiende en gevarieerde tweedaagse.  Nadien keren we huiswaarts met nog een laatste halte onderweg om rond 20 uur Lebbeke te bereiken.


Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen en de (muzikale) Nederlandstalige gidsbegeleiding, inkom abdij en tuinen van Valloires en een glaasje picon.

 

Afreisdatum : zaterdag 7 oktober 2023    -  2 dagen

Prijs half volpension :   € 280

Getrouwheidskaart of 60 + :   € 270

Toeslag éénpersoonskamer :     €  60

Annulatie- en reisbijstandsverzekering : €  16

           
       
       
 
Nieuw Volzet

Inschrijven op deze reis