Loading...

Lot, Périgord en Dordogne : 12 juli 2020


 

In de Périgord, Dordogne en Le Lot vinden we vele stadjes en karakteristieke dorpen die nog steeds baden in een middeleeuwse sfeer.            De natuur is er verrassend afwisselend en groen in al zijn tinten en Rocamadour is één van de mooiste plaatsen van Frankrijk.   Het is ook een uitgelezen bestemming voor echte levens-genieters, omdat de plaatselijke keuken beantwoordt aan alle eisen van de fijnproever.  Met daar nog het mooie weer, de ongedwongen sfeer, de prehistorische grotten, de vele rivieren en de “duizend en één” schitterend gerestaureerde kastelen bij is dit echt een topbestemming !

    

1ste dag : Vertrek om 6u30 te Lebbeke. Via Valenciennes en Parijs naar Orléans. (Vrij middagmaal) Langs Limoges en Brive naar Alvignac voor het avondmaal.

 

Ons verblijfshotel Hotel Château ** is een gezellig Frans familiehotel in het centrum van Alvignac.  Alle kamers zijn kraaknet en voorzien van douche, wc, tv en telefoon.  In het rustieke en sfeervolle restaurant worden regionale lekkernijen geserveerd, bereid door de chefkok Monsieur Perrier en begeleid met een uitstekende landwijn.

 

2de dag : In de  voormiddag maken we een kleine, geleide wandeling in ons verblijfplaatsje Alvignac.   In de namiddag is er een mooie  busuitstap naar Carennac,  dat schilderachtig gelegen is aan de Dordogne en met de beroemde priorij waar Fénélon  leefde.   De meeste huizen dateren uit de 16de en 17de eeuw  en dat maakt het dorp sfeervol en bekoorlijk.

 

3de dag : De dag begint met  Causse de Gramat : we rijden door een dun bevolkte streek met schaarse begroeiing en zo bereiken we Labastide-Murat. Door het kalkplateau met een ongewoon landschap bereiken we Cahors.  In het oude Cahors, met als glorieus middelpunt de Cathédrale St. Etienne, kan men  ronddwalen in de charmante, vaak nauwe straatjes, waar talrijke stenen getuigen van het middeleeuwse verleden.  Met een prachtige rit door de vallei van de Lot bereiken we  St-Cirq-Lapopie, uniek gelegen 80 m. boven de Lot.  De middeleeuwse vakwerk-

huizen zijn mooi gerestaureerd, en dat maakt van het bekoorlijke Lapopie een “village de charme”.  Door de vallei van de Célé,  een onstuimige  stromende rivier die zich diep ingesneden heeft in het kalkrots plateau rijden we terug naar onze  verblijfplaats.

 

4de dag : Voormiddag bezoek aan Rocamadour, “ l’une des plus beaux sites des France”  een eeuwenoude bedevaartplaats met zeven kerken  en hangt als een zwaluwnest aan de steile krijtrotsen in een nauwe kloof  en langs de oevers van de Alzou.  De top van de rots wordt in beslag genomen door een indrukwekkend kasteel.   In het middeleeuws dorp Collonges-la-Rouge zal u betoverd worden door de schilderachtige charme en beroemde rode zandsteen. Een wandeling door het dorp, tevens één van de “mooiste dorpen van Frankrijk”, is een ware reis door de tijd, gaande van de Sint Pieterskerk uit de 12de eeuw tot luisterrijke panden uit de 15de en 16de eeuw.

 

5de dag : Tijdens een prachtige excursie naar de Vallei van de Dordogne maken we o.a. kennis met Belcastel en La Trene.   We bezoeken Sarlat, de parel  van de Périgord. Daarna rijden we naar Beynac voor het middagmaal.  Tijdens de namiddagrit     kunnen we Fayrac, Marqueyssac, la Roque Gageac bewonderen en natuurlijk houden we regelmatig een halte, waar u heerlijk kunt flaneren in de pittoreske straatjes.       Aan boord van een “Gabare” kunt u een facultative boottocht maken op de Dordogne.

 

6de dag : Voormiddaguitstap naar St Sozy voor een bezoek aan een eendenkwekerij met degustatie van de plaatselijke culinaire producten.  In de namiddag kunt u de mooie omgeving van ons rustig gelegen verblijfplaatsje bewandelen.

 

7de dag : Na een vroeg ontbijt rijden we over Limoges en Châteauroux naar Vierzon voor de middagstop.  Via Parijs en Valenciennes bereiken we terug België, vandaar naar  Lebbeke waar we omstreeks 21u toekomen.

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, welkomstdrink, koffie na het middagmaal, landwijn (Cahors & Bergerac) tijdens de maaltijden in het verblijfshotel.

 

Afreisdatum : zondag 12 Juli 2020 - 7 dagen                 

Prijs volpension (behalve de lunch op de laatste dag): €  825

Getrouwheidskaart of 60+ : €  786

Toeslag éénpersoonskamer :  € 150

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :  €  35

 

 

 

 

 

Inschrijven op deze reis