Loading...

Lourdes & Andorra: 17 juli 2022


 

Lourdes, prachtig gelegen aan de voet van de Pyreneeën, is nog steeds het trefpunt van katholieke gelovigen uit heel de wereld. Wij voorzien ruim-schoots de tijd om aan de godsdienstige plechtigheden deel te nemen.

Het prachtige hooggebergte maakt van Andorra “het land in de Pyreneeën” en dankzij haar beschermde ligging heeft ze een immense cultuur in stand gehouden.  Op onze terugweg bezoeken we nog Oradour-sur-Glane, een totaal verwoest dorpje uit WO II. Een monumentale aanklacht tegen zinloos geweld!  Geloof, cultuur en natuur blijken in deze reis een ideale combinatie te zijn !

 

1ste dag : vertrek om 6u30 uit Lebbeke.Via Cambrai en Parijs naar Orléans (vrije middaglunch).  Langs Châteauroux en Limoges naar Brive la Gaillarde voor het avondmaal en de logies in een comfortabel *** hotel (voorzie een kleine reistas voor deze tussenovernachting).

 

2de dag: Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt rijden we door Corrèze en via Toulouse naar Pau en Lourdes voor het middagmaal. De namiddag wordt volledig gewijd aan het bezoek van de Heiligdommen, zoals de grot, de onder - en bovengrondse basilieken. Na het avondmaal hebt u de gelegenheid tot het bijwonen van de indrukwekkende kaarsenprocessie.

 

Hotel Christ-Roi **** ligt op een bevoorrechte plaats, kort bij het heiligdom en beschikt over een lift, een salon met gezellige bar en een mooi restaurant met een uitstekende keuken.  Alle kamers hebben douche, tv, wc en telefoon.

 

3de dag: Gelegenheid tot een gezamelijke deelname aan een volledig bedevaartprogramma met een video over Lourdes, de eucharistieviering in de Chapelle Maximilien Kolbe en een geleide kruisweg. Verder nog een wandeling door Lourdes “in de voetstappen van Bernadette” een eucharistische processie met de aanbidding en zegening van de zieken en deelname aan de kaarsenprocessie.

 

4de dag: Vrije voormiddag te Lourdes. In de namiddag reizen we door het hoog-gebergte van de Pyreneeën met zijn schitterende panorama’s naar El Tarter - Principal d’Andorra.  Na de kamerverdeling volgt er een welkomstdrink en het avondmaal.


 

Ons verblijfshotel Nordic **** in echte Andorraanse stijl, is gelegen aan de rand van El Tarter.  Dit klassehotel werd smaakvol gedecoreerd.  De heerlijke maaltijden, zowel ’s morgens, ’s middags als ‘s avonds bestaan uit afwisselende buffetten.      Alle kamers hebben   telefoon, tv, airco, terras en aparte badkamer met bad of douche, wc en haardroger.  Het hotel heeft verder een bar, verschillende liften, fitness- en wellnessruimte, sauna, mooie tuin met ligzetels en buitenzwembad.


5de dag: Na het ontbijt rijden we naar het bergmeer van Engolasters, waar je kan genieten van de gezonde berglucht en van een wandeling rond het meer of van een drankje op een terras. In de namiddag rijden we door een prachtig natuurdecor naar het pittoreske Ordino. Vervolgens brengen we een bezoek aan de nieuwe kerk van Sanctuarium de Meritxell.  Terugkeer naar ons hotel in El Tarter.

 

6de dag: In de voornamiddag rijden we naar de hoofdstad, Andorra-la-Vella.  Buiten enkele bezienswaardigheden zoals “Casa del Val” en “Caldea” is dit stadje vooral bekend door zijn vele winkels met zeer goedkope prijzen,  aangezien Andorra een vrijhandelsgebied is. In de namiddag zijn we vrij om de mooie omgeving te bewandelen of te genieten van ons mooi verblijfshotel.  Avondmaal en overnachting.

 

7de dag: Via Foix en Montauban rijden we naar Cahors voor een begeleid bezoek en de middaglunch. Daarna rijden we door Causse de Gramat, een kalkplateau met ongewoon mooie landschappen. Nog een laatste rit tot in Brive la Gaillarde voor het avondmaal en overnachting. Hotel *** (kleine reistas !)

 

8ste dag: Na een goede nachtrust in een comfortabele kamer en een stevig ontbijt rijden we over Limoges naar Oradour-sur-Glane voor een bezoek.  Hier had nl. op 10 juni '44 een wraakactie plaats door de SS. ​Het verwoeste dorp ligt er nog net zo bij als op die verschrikkelijke dag. Op die manier wil het een aanklacht zijn tegen elk zinloos geweld.   Via Orleans en Parijs rijden we terug naar Lebbeke (thuiskomst rond 21 uur).

 

Extra’s inbegrepen : alle uitstappen, Nederlandstalige gidsbegeleiding, welkomstcocktail in Andorra, water en wijn tijdens de maaltijden in Andorra.

 

Afreisdatum : zondag 17 juli 2022  -   8 dagen                    
Prijs volpension (behalve de lunch op de laatste dag):€ 990
Getrouwheidskaart of 60+ :  € 945

Toeslag éénpersoonskamer :  € 210
Reis- en bijstandsverzekering :  € 48

 

Inschrijven op deze reis