Loading...

Moeders Verwenweekend : 12 september


Het ideale moederdagcadeau om uw moeder of vrouw mee te verrassen !  Alle moeders /dames worden tijdens dit reisje “op maat van moeders” in de bloemetjes gezet. We beginnen met een lekker ontbijt en daarna rijden we door de Eifel naar Monschau. In de namiddag bezoeken we Effelsberg en Bad Münstereifel. De prachtige Ahrvallei met zijn mooie dorpjes zoals Bad Neuenahr- Ahrweiler en Altenahr staan ook op het programma. Naast het culinaire zal u kunnen genieten van een mooi stukje Duitsland.   Uiteraard mogen de mannen ook mee “als chaperon”…

 

1ste dag : Vertrek om 7u30 te Lebbeke, via Leuven naar Hoegaarden voor de ontbijtstop. Vandaar naar Luik en Eupen, door het “Hertogenwald” bereiken we de Duitse Eifel. We bezoeken Monschau, een parel in de Eifel en een belangrijk toeristisch centrum. De ligging in een diep dal langs de Roer, de historische architectuur en het vele groen maken Monschau populair. Door de vele voorzieningen van restaurants en hotels houden we hier onze vrije middaghalte.  In de namiddag rijden we door de Noord Eifel langsheen de radiotelescoop Effelsberg, met zijn paraboolantenne van 100 meter diameter, de grootste van Europa. Daarna bezoeken we  Bad Münster-eifel, een zeer mooi stadje met autovrije wandelstraten.   In de late namiddag bereiken we onze verblijfplaats Altenahr.  De omgeving wordt gevormd door met wijngaarden begroeide hellingen en steile rotsen.  Kamerverdeling en avondmaal.

 

Hotel Royal Santana *** is een comfortabel hotel met lift, terras en bar. Gezellige kamers met (stort)bad en wc, flatscreen tv en telefoon.    Het gezellige restaurant staat bekend voor zijn goede keuken. ‘s Avonds is er een 4 gangen menu voorzien en ’s morgens een ontbijtbuffet.

 

 

2de dag : Na een stevig ontbijt rijden we door het schilderachtige Ahrdal langs Mayschoss en Walporzheim bereiken we Ahrweiler, een prachtig oud en pittoresk plaatsje. Rondom Ahrweiler is de oude ringmuur uit de middeleeuwen nog volledig intact. In het centrum zijn diverse bezienswaardigheden zoals prachtige vakwerkhuizen, daar rondlopend waan je je terug in de middeleeuwen. Na het middagmaal rijden we terug naar België via de autobaan. Met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

 

Extra’s inbegrepen :  ontbijt (1ste dag), een glaasje bubbels, alle uitstappen, aperitief en viergangendiner en een kleine attentie voor alle moeders.


Afreisdatum 1 : zaterdag  25 april 2020   (Volzet)   2 dagen  => is verplaatst naar 12 september


Afreisdatum 2 : zaterdag  9 mei 2020                       2 dagen  => is verplaatst naar 12 september                                                                         

Prijs volpension :  € 215

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 205
Toeslag éénpersoonskamer :  € 20

Annulatie- en reisbijstandsverzekering:  € 10

Inschrijven op deze reis