Loading...

Najaarsweekend in de Champagne : 24 september 2022


De streek Champagne-Ardenne is een contrastrijk gebied met bossen, onmetelijke korenvelden en golvende wijngaarden. Deze regio is tevens een rijk geschiedenisboek dat men doorbladert langsheen de vele kunsthistorische steden, dorpen en monumenten die de eeuwen hebben getrotseerd. Tenslotte is de Champagne een streek waar levenskunst en gastronomie een ware levensopvatting zijn.  De lekkere champagne heeft daar ontegenzeggelijk een aandeel in.  Daarom is een verblijf er even luchtig, onbezorgd en aangenaam als de bubbels in uw champagneglas !

 

 

1ste dag: Lebbeke (vertrek om 7u30).  Door de Franse Ardennen rijden we naar Reims met onderweg een vrije koffiestop.  Deze kunststad, ook wel eens “le Sourire de l’Europe” genoemd, biedt vele historische bezienswaardigheden, zoals Porte Mars, le Palais du Tau en de Kathedraal, een schitterend  voorbeeld van de gotische bouwkunst. Vrije lunch en shoppingtijd in de gezellige winkelstraten.   De sfeer kunt U opsnuiven aan de gerenoveerde “place d’Erlon”.  In de loop van de namiddag verlaten we Reims en rijden we meer zuidwaarts de Champagne in.  In Vinay bezoeken we het uitstekende champagnehuis Lecomte et Fils, waar een interessante rondleiding en een uitgebreide proeverij voorzien is. Er is ook (vrijblijvend) aankoopgelegenheid. Na dit bezoek rijden we door naar Dizy/Epernay voor de kamerindeling en het avondmaal.

 

 

Verblijfshotel Prim’ Bagatelle ** :  Alle kamers hebben douche, wc , telefoon  en TV.    De verfijnde keuken, die bekroond is met twee sterren van “Logis de France”  en zal u met zijn streekgebonden gerechten en buffetten zeker weten te bekoren.
 

Menu zaterdagavond

Aperitief : een glaasje Champagne

Voorgerechten buffet à volonté

Zalmfilet « au Champagne »

Kaas buffet

Dessert buffet

¼ liter wijn (Rood, wit of rosé)
en water inbegrepen

 

 

2de dag:  Na het ontbijtbuffet rijden we langs de wijnheuvels naar Hautvillers.  Dit leuk dorpje is vooral bekend als verblijfplaats van Dom Pérignon, de geestelijke vader van de beroemde Champagne wijn. Na een kort bezoek aan het bekende kerkje, waar   Dom Pérignon begraven ligt, bezoeken we er het  Champagnehuis Gobillard voor een proeverij van drie van hun champagnes.  Nadien  rijden we terug naar  Dizy voor het middagmaal.

 

Menu zondagmiddag

Voorgerechten buffet à volonté

Parelhoen « rode bouzy » 

Kaas buffet

Dessert buffet

en een tasje koffie

¼ liter wijn (Rood, wit of rosé) en water inbegrepen
 

Terugreis over de autostrade via Laon en St Quentin.  Met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30.

 

Extra’s inbegrepen : 1 x aperitief (glaasje champagne), 2 bezoeken aan champagne huizen, 2 x een viergangenmenu met wijn (¼ liter/persoon) inbegrepen. 

 

 

Afreisdatum : zaterdag 24 september 2022               2 dagen

Prijs volpension :                                                          € 208

Getrouwheidskaart of 60+ :                                         € 198

Toeslag éénpersoonskamer :                                           €   30

Annulatie- en reisbijstandsverzekering                           €   12

Volzet

Inschrijven op deze reis