Loading...

Normandie & Bretagne : 14 juni 2021


Blonde graanvelden, heuvelachtige wallenland-schappen met beukenhagen en dennenbossen.  Daartussen de typische vakwerkhoeven,   omgeven met fris groene weiden, met grazende koeien die zorgen voor de volle roommelk, die ondermeer gebruikt wordt voor room en boter van Isigny, de kazen van Camembert,  Pont-l’Evèque, Boursin, … 

De zee die de Normadische en  Bretoense  kusten  omspoelt,   zorgt  voor  indrukwekkende uitzichten, maar ook voor een overvloed aan lekkere visschelp- en schaaldieren. Voor de cultuurliefhebbers is er Honfleur, Amiens, Rouen, Lisieux…en niet te vergeten de Mont Saint Michel, “ het wonder van het  Westen”.   Aan de ontscheping stranden van 6 juni 1944 wordt eveneens ruim aandacht geschonken.  Deze reis zal uw verwachtingen ruim overtreffen !


1ste  dag : Lebbeke (vertrek 6u30) via Mons, Cambrai en  Péronne naar Rouen. Langsheen Côte-Fleuri met  Pont de Tancarville en Pont de Normandie rijden we naar het prachtig havenstadje Honfleur voor een begeleid bezoek.
Vandaar gaat het door de regio van de “Calvados” (een  digestief die we meteen ook eens gaan proeven) naar Caen en Avranches naar Le Val Saint-Père in de Baie van “Le Mont Saint Michel”  Avondmaal en inname van logies.


Verblijf in Hotel Les 13 Assiettes* * * overnachting in mooie bungalows gelegen in een prachtig bloemenpark met openlucht zwembad, alle kamers zijn voorzien van  douche, wc, tv en telefoon.   In het  stijlvolle restaurant  met   “classement 2 cheminées” van “Logis de France“ kunt u genieten van een verfijnde en heerlijke regionale keuken.

 

2de dag :  voormiddagbezoek aan de Mont Saint Michel…, een fata morgana die uitrijst boven de vochtige, glanzende slikken.  De Mont Saint-Michel heeft als specifieke eigenaardigheid op een rotsachtig eilandje te zijn gebouwd.  Men ontdekt er verscheidene architecturale juweeltjes : de pre-romaanse kerk, de abdijkerk, romaanse en gotische kloostergebouwen. Na het middagmaal rijden we langs de “Côte d’Emeraude” naar het mooie en gezellige haventje van Cancale, dat bekendheid verworven heeft door zijn grote mossel- en oesterbanken.

 

3de dag : vandaag zoeken we de herinneringen op aan de invasie van juni 1944,  die wij vinden in Ste.-Mère-Eglise, La Pointe du Hoc, St.-Laurent, Colleville-sur-Mer  met het indrukwekkende Amerikaans kerkhof, Port-en-Bessin, Longues-sur-Mer,  Arromanches…bij dat brutale oorlogsgeweld  van toen, is er nu een vreedzaam  natuurlandschap dat gestadig nieuwe  schoonheid laat ontluiken. Vandaar rijden we terug naar ons hotel voor het avondmaal.

 

4de dag : vrije voormiddag voor een wandeling in de beroemde “ Pré Salé ”.  Namiddagrit naar de “La Manche” met een bezoek aan Granville. Door zijn schilderachtige ligging het “Monaco van het noorden” genoemd. De ommuurde “Ville Haute”, omsluit de hele bewogen geschiedenis binnen zijn middeleeuwse wallen.     De kustweg die we volgen biedt  weidse panorama’s op de baai en de steile rotswanden, bij helder weer reikt het zicht tot Jersey en andere kanaal-eilanden. Volgens de omwonenden liggen  daar aan de kust de mooiste km’s van héél Frankrijk. Gastronomisch afscheidsdiner in ons hotel !

 

5de dag : terugreis via Caen naar Lisieux voor een bezoek aan  “Chapelle du Carmel” met de schrijn van de H.Theresia.  De indrukwekkende “Basilique Ste-Thérèse” mag zeker niet ontbreken op de bezoeklijst.  Over de indrukwekkende “Pont de Normandie” rijden we naar het merkwaardige stadje Étretat voor het middagmaal. Daarna rijden we door de regio van Seine-Maritime naar Amiens en Péronne voor een halte.  Over Cambrai en Valenciennes naar Lebbeke. Aankomst omstreeks 20u30.

 

Extra’s inbegrepen : een glaasje Calvados, de welkomstdrink, alle uitstappen, Nederlandstalige gidsbegeleiding en een gastronomisch afscheidsdiner.

 

Afreisdatum :  maandag 14 juni 2021    5 dagen

Prijs volpension :  € 625

Getrouwheidskaart of 60+ : € 598

Toeslag éénpersoonskamer : € 80

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :€ 30

Honfleur
Mont Saint Michel
Etretat

Inschrijven op deze reis