Loading...

Normandië & Bretagne: 4 juli 2022


         

Goudkleurige graanvelden, heuvelachtige wallenlandschappen met beuken-hagen en dennenbossen.  Daartussen de typische vakwerkhoeven,   omgeven met fris groene weiden, met grazende koeien die zorgen voor de volle roommelk, die ondermeer gebruikt wordt voor room en boter van Isigny, de kazen van Camembert,  Pont-l’Evèque, Boursin, … 

De zee die de Normadische en  Bretoense  kusten  omspoelt,   zorgt  voor  indrukwekkende uitzichten, maar ook voor een overvloed aan lekkere visschelp- en schaaldieren. Voor de cultuurliefhebbers is er Honfleur, Saint-Malo, Lisieux en niet te vergeten de Mont Saint Michel, “het wonder van het  Westen”.   Aan de de drank Calvados en de landingsstranden van 6 juni 1944 wordt eveneens ruim aandacht geschonken.  Deze reis zal uw verwachtingen ruim overtreffen !

 

1ste  dag : Lebbeke (vertrek 6u30) via Cambrai en Péronne (vrije koffiestop) rijden   we langs Rouen.  Langsheen Côte-Fleuri met  Pont de Tancarville en Pont de Normandie vervolgen we naar het prachtig havenstadje Honfleur voor de vrije lunch en een begeleid bezoek.   Vandaar gaat het door de regio van de Calvados via Caen    en Avranches naar Le Val Saint-Père in de Baie van “Le Mont Saint Michel”.    Inname logies, welkomstdrink en avondmaal.

 

Verblijf in Hotel Les 13 Assiettes* * * overnachting in mooie bungalows gelegen in een prachtig bloemenpark met openluchtzwembad. Alle kamers zijn voorzien van  douche, wc, tv en telefoon.   In het  stijlvolle restaurant  met   “classement 2 cheminées” van “Logis de France“ genieten we van de verfijnde regionale keuken.

 

2de dag :  voormiddagbezoek aan de Mont Saint Michel…, een fata morgana die uitrijst boven de vochtige, glanzende slikken.  De Mont Saint-Michel heeft als specifieke eigenaardigheid op een rotsachtig eilandje te zijn gebouwd.  Men ontdekt er verscheidene architecturale juweeltjes: de pre-romaanse kerk, de abdijkerk, romaanse en gotische kloostergebouwen. Na het middagmaal rijden we langs de “Côte d’Emeraude” naar het mooie en gezellige haventje van Cancale, dat bekendheid verworven heeft door zijn grote mossel- en oesterbanken.

 

3de dag : vandaag zoeken we de herinneringen op aan de invasie van juni 1944,  die wij vinden in Sainte-Mère-Eglise, La Pointe du Hoc, St.-Laurent, Colleville-sur-Mer  met het indrukwekkende Amerikaans kerkhof, Port-en-Bessin, Longues-sur-Mer,  Arromanches…bij dat brutale oorlogsgeweld  van toen, is er nu een vreedzaam  natuurlandschap dat gestadig nieuwe  schoonheid laat ontluiken.

 

4de dag : vrije voormiddag voor een wandeling in de beroemde “ Pré Salé ”.  Namiddagrit naar de “La Manche” met een bezoek aan Saint-Malo. Als een stenen schip torenen de stadswallen van Saint-Malo aan de monding van de Rance trots uit boven de stranden en de haven. De gevels en torens die boven de vestingwerken uitsteken, zorgen voor het unieke silhouet van de stad. De kustweg die we daarna volgen biedt  weidse panorama’s op de baai en de steile rotswanden, bij helder weer reikt het zicht tot Jersey en andere kanaal-eilanden. Volgens de omwonenden liggen  daar aan de kust de mooiste km’s van héél Frankrijk.

 

5de dag : terugreis via Caen naar Lisieux voor een bezoek aan  “Chapelle du Carmel” met de schrijn van de H.Theresia.  De indrukwekkende “Basilique Ste-Thérèse” mag zeker niet ontbreken op de bezoeklijst.  Tijdens een bezoek aan de Calvados Experience leren we alles over het digestief Calvados.  6 proevertjes maken dit bezoek compleet…  Na de middaglunch rijden we over de indrukwekkende “Pont de Normandie” door de regio van Seine-Maritime naar Amiens en Péronne voor de laatste tussenstop.  Over Valenciennes terug naar Lebbeke. Aankomst omstreeks 20u30.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink in het hotel, alle uitstappen, Nederlandstalige gidsbegeleiding en het bezoek aan de Calvados Experience met 6 proevertjes.

 

Afreisdatum : maandag 4 juli 2022                  5 dagen

Prijs volpension :                                                   € 670

Getrouwheidskaart of 60+ :                                € 636

Toeslag éénpersoonskamer :                                  € 80

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :                  € 30

 

Inschrijven op deze reis