Loading...

Ostfriesland aan de Nordseeküste : 2 september 2021


Deze reis gaat naar een nog onbekende deelstaat Nedersaken. Ooit was dit gebied samen met de huidige Nederlandse provincie Friesland “de thuishaven” van de Germaanse volksstam der Friezen. De ongerepte stranden nodigen er uit tot wandelen. Zelfs de bondskanselier Angela Merkel komt er regelmatig uitwaaien. Bij deze eenvoudige natuurschoonheid, ontdekken we ook de charme van historische steden en dorpen, nog steeds de weerspiegeling van hun Friese identiteit  en tradities. Eén van de mooie verrassingen is een bezoek aan de scheepswerven “Meyer” waar ’s werelds grootste cruiseschepen op stapel staan.

 

1ste dag : Vertrek om 7u te Lebbeke. Over de autobaan naar Luik voor de eerste halte. Nadien via Jülich, Meerbusch, Duisburg en Bottrop. Vrije lunch langs de snelweg. Daarna langs Granau naar Bad Bentheim, met het kasteel uit 1113, gebouwd in opdracht van de Graven van Bentheim. De goudkleurige zandsteen uit de “Franzosenschlucht” die gebruikt werd geeft aan dit stadje een apart uitzicht.  Na het bezoek rijden we door naar Sande voor het avondmaal en overnachting .

 

Ons verblijfshotel: Hotel Auerhahn * * * centraal en rustig gelegen met lift. Alle kamers zijn uitgerust met volledige badkamer (douche, wc en haardroger), TV en telefoon. Met binnenzwembad, whirlpool en sauna, terrascafé en zitsalon. De dag wordt opgestart met een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een degelijk buffet met koude en warme gerechten.


2de dag : Na een stevig ontbijt rijden we naar Papenburg met zijn vele smalle kanaaltjes, oude zeilschepen en sierlijke brugjes. Wij bezoeken er de indrukwekkende scheepswerven Meyer, waar ’s werelds grootste cruiseschepen op stapel gezet worden, een indrukwekkend en onvergetelijk bezoek. Als middaglunch genieten we van een originele Ostfriese schotel. In de namiddag bezoeken we Bourtange. Dit versterkt stadje werd destijds als vesting door de Nederlanders gebouwd aan de grens van het “Heilige Roomse Rijk” der Duitse Natie. De talrijke grachten, wallen, bastions, toeganspoorten en ophaalbruggen geven aan dit mooi stadje nog steeds een schilderachtig uitzicht. Daarna rijden we terug naar ons verblijfshotel voor het avondmaal en de overnachting.

 

3de dag : Na het ontbijt, een korte rit naar Jever voor een geleid bezoek. Een wandeling langs Hollandse barok-rococogebouwen geeft ons een idee van de roem van weleer, toen dit stadje het centrum was van linnen productie.  Middaglunch in ons hotel. In de namiddag bezoeken we “Blumenreich Wiesmoor” een tuinpark van 5 hectare, met thema’s zoals de Japanse tuin, de Rose Garden, Mediterane tuin en nog veel meer. De “Floral Hall”, een overdekte ruimte met een volledige nieuwe tentoonstelling van bloemen en planten in alle geuren en kleuren, een geheel nieuwe gevarieerde tentoonstelling met een bijzondere sfeer.  Daarna bezoeken we het stadje Leer met zijn kleine straatjes met kleurrijke geveltjes.

 

4de dag : Na het ontbijt rijden we via de snelweg richting Essen en verder naar Xanten, voor een geleid bezoek aan de middeleeuwse stad.  Na het middagmaal rijden we over Nijmegem en Eindhoven naar België met nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 19u30


Extra’s inbegrepen: alle uitstappen , welkomstdrink, ingang en bezoek aan het kasteel Bad Bentheim, de scheepswerf Meyer en de toegang tot Bloemenrijk van Wiesmoor.

 

Afreisdatum: donderdag 2 september 2021   -   4 dagen

Prijs volpension:   € 430

Getrouwheidskaart of 60+ :  € 410

Toeslag éénpersoonskamer:  € 60 

Ostfriesland
Ostfriesland
Ostfriesland

Inschrijven op deze reis