Loading...

Parijs & Versailles : 4 augustus 2021


Door haar grandioos verleden, haar toonaangevende culturele leven en bonte nachtleven is deze sfeervolle metropool een wereld op zich. Een smeltkroes van historische avant-garde archituur, beroemde musea, statige gebouwen, lanen en pleinen. De attractieve atmosfeer is overal aanwezig. Zelfs op 2 dagen kunnen we u onnoemelijk veel laten zien van Parijs, dit door een nauwkeurig uitgewerkte rondrit die gesteund is op onze brede kennis en rijke ervaring.  Ook het indrukwekkende kasteel en de prachtige tuinen van Versailles gaan we uitgebreid bezoeken.

 

1ste dag : vertrek om 7u te Lebbeke. Via Bergen naar de Franse grens en Péronne (voor de vrije koffiestop). Vandaar  via de snelweg naar Parijs voor een uitgebreide rondrit langs de meest beroemde lanen, straten, pleinen en gebouwen. Zoals de Arc de Triomphe, de Champs Elysées, Palais de Elysée, Rue du Faubourg St Honoré, de Madeleine kerk, Rue Royale, de Opéra, Place Vendôme, Palais du Louvre met de tuinen de Tuileries, de piramide van Pei, Arc de Triomphe  du Carroussel, Le Centre Pompidou, Hôtel de Ville, Notre Dame…en zoveel meer. Vervolgens rijden we naar ons verblijfshotel voor de kamerverdeling en het avondmaal.

 

    Hotel Ibis Paris Bercy *** is rustig gelegen in het stadsgedeelte van “Bercy”, dus vlot bereikbaar en kort bij het historische centrum. De ruime en nette kamers zijn voorzien van tv en telefoon, afzonderlijke badkamer met douche, wastafel en toilet.
’s Morgens worden we verwend met een rijkelijk ontbijtbuffet.  ’s Avonds genieten we van een verzorgd viergangenmenu in een vlakbij gelegen restaurant.
     

 

2de dag : na het ontbijtbuffet rijden we langs Parc Monceau en Arc de Triomphe naar Place de Trocadéro met jardins en palais Chaillot, vandaar naar Pont de L’Alma met het herdenkingsmonument voor Lady Di.  Daarna kunt u kiezen voor een facultatieve bootvaart (ca 10 euro) op de Seine, die zeer goed aansluit bij onze rondrit door de stad. Nadien gaat het langs Champs de Mars, Ecole Militaire, Les Invalides, Boulevard de Montparnasse en Saint Michel, Panthéon, Ile de Cité… Ook de bekendste heuvel van Parijs staat op het programma: “Butte de Montmartre” met een bezoek aan de Sacré-Coeur basiliek en de Place du Tertre, beroemd door zovele kunstenaars en kunstliefhebbers.

3de dag : na het uitchecken rijden we richting Versailles voor het bezoek aan het kasteel en de tuinen. Samen met de Eiffeltoren is het paleis van Versailles één van de meest bekende gebouwen van Frankrijk. Het is niet alleen heel erg groot en indrukwekkend, maar met zijn tuinen en bijgebouwen ook gewoon bijzonder mooi. Daarbij is het (kunst)historisch ook nog eens buitengewoon interessant. Doordat het paleis vlakbij Parijs ligt is dit bezoek voor iedere Frankrijkganger een absolute must.  Een mooi sluitstuk voor ons bezoek aan deze fascinerende stad.  Over l’ Autoroute  du Nord rijden we terug richting België.  Met onderweg nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke omstreeks 21uur.          

Extra’s inbegrepen : 2 x viergangenmenu met ¼ liter wijn en water, alle rondritten, Nederlandstalige gidsbegeleiding en de inkom in Versailles (kasteel en tuinen).

Afreisdatum : woensdag 4 augustus 2021  3 dagen

Prijs half pension :   € 350


Getrouwheidskaart of 60+ :  € 335

Toeslag éénpersoonskamer :  € 60
Reis- en bijstandsverzekering : € 18

Nieuw
Sacré-Coeur
Eiffeltoren
Notre-dame

Inschrijven op deze reis