Loading...

Pfälzer Bergland : 26 mei 2022


Een goede vakantie ligt vaak dichterbij dan u denkt: De Pfalz ligt op nog geen 300 km van bij ons.  Het is de tweede grootste Duitse wijnbouwregio en wordt het Toscane van Duitsland genoemd. Het klimaat is er opvallend mild, de glooiende wijngaarden zijn getooid met wijnranken, amandelbomen en cipressen. Het machtige Pfälzerwald en bergland is nooit ver weg met zijn ongerepte landschappen en haast ondoordringbare wouden. Daarin genesteld liggen fleurige stadjes en typische wijnboerderijen, die deze streek een geheel eigen bekoring geven.  De Pfalz is een juweeltje als reisbestemming.

 

1ste dag : vertrek te Lebbeke om 7 uur. Van onze centrale opstapplaats rijden we naar Luik voor onze eerste halte. Vandaar gaat het via Verviers en Malmédy naar Duitsland.  Door de Eifel naar Wittlich en Bernkastel-Kues voor de vrije middaglunch. Deze wijnstad is gelegen aan de Moezel en heeft heel wat charme door de Marktplatz met z’n kleurige vakwerkhuizen en de Michaelsbrunnen uit de 17de eeuw. Verder  wordt dit sfeervolle Moezelstadje gedomineerd door de 11de eeuwse restant van de Burg Landshut. Door de Hunsrüch en Idarwald bereiken we Idar-Oberstein voor een bezoek aan het “Edelsteine und Mineralien” bedrijf, een ambacht die al 170 jaar doorgegeven wordt van generatie op generatie.    Na dit leerzaam en fascinerend bezoek rijden we langs de mooie vallei van de Nahe naar Bad Kreuznach en Ingelheim voor de overnachting.

 

Verblijf in het IBB hotel **** prachtig gelegen in het centrum van Ingelheim.          Het restaurant bevindt zich op de bovenste etage, zodat u tijdens het ontbijt en de diners kunt genieten van een prachtig uitzicht op de ontwakende stad.  Het restaurant zorgt voor het heerlijke Duitse en regionale eten.  De wijn in het hotel komt van de eigen streek.  Elke kamer heeft douche, haardroger, wc, flatscreen tv en wifi.  Er is een stijlrijke hotelbar en in de lobby vind u een 24u/24 koffie bar.

 

2de dag : na het ontbijtbuffet rijden we door het prachtige Pfälzer Bergland via landelijke wegen, waardoor de charme helemaal tot zijn recht komt.  We doorkruisen ook het “natuurpark Pfälzer Wald”.  Deze leiden je door stille bossen met schitterende vergezichten. Meer dan 50 kastelen en ruïnes die getuigen van de geschiedenis vanaf de middeleeuwen met Richard Leeuwenhart en Keizer Bardarossa. Op onze route zien we niet alleen bossen en kastelen, maar ook veelkleurige zandsteenformaties : zeer zeker een uniek landschap met idyllische dorpjes. Na het middagmaal rijden we langsheen de Deutsche Weinstrasse, het op één na grootste Duitse wijngebied.  Het klimaat is er opvallend mild met veel Gemütlichkeit in de typische wijndorpjes.  Een parel is ongetwijfeld Bad Dürkhein waar de grootste wijnfeesten van Duitsland doorgaan in oktober.

 

3de dag : na het ontbijt rijden we naar Speyer. Deze historische stad met een indrukwekkend verleden heeft een prachtige kathedraal, het grootste romaanse bouwwerk van Europa.  Wij bezoeken deze zowel aan de binnen- als buitenkant en indien mogelijk de Crypte waar 4 Duitse keizers en vier koningen begraven liggen. Daarna kunt u op eigen tempo de oude stad bewandelen met de Altpörtel , het Rathaus uit de late barok en de gezellige Maximilian-Strasse met talrijke terrassen. Daarna rijden we naar het wijndorp Monsheim, in het hart van het Pfälzerwijnland.    In een typische boerderij worden we vergast met een lekker middagmaal en bijpassende vier wijnen uit eigen kelders van de familie Kinges-Kessel. In de late namiddag rijden we terug naar Ingelheim voor een bezoek aan de Keizerplatz en de Burchtkerk.

 

4de dag : na een laatste ontbijtbuffet vatten we de terugreis aan. Door een bosrijke streek van de Hünsrüch rijden we naar het middeleeuws stadje Mayen. Dit historische stadje is nog omringd door een goed bewaarde ringmuur. De lavasteen bewerking heeft welvaart gebracht die zich weerspiegeld in de statige herenhuizen. We voorzien de nodige tijd om dit sfeervolle stadje te bewandelen. Door de Vulkaaneifel bereiken we Neroth voor het middagmaal. Via Gerolstein en Prüm bereiken we de autosnelweg richting België. Na een laatste tussenhalte bereiken we omstreeks 19u30 Lebbeke.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrankje, wijnproeverij en alle uitstappen

 

Afreisdatum : donderdag 26 mei 2022 (O.H.H) - 4 dagen

Prijs volpension : € 512

Getrouwheidsprijs of 60+ : € 488

Toeslag éénpersoonskamer : € 100

Nieuw Volzet

Inschrijven op deze reis