Loading...

Riviercruise Moezel "Gouden Herfst" : 9 oktober 2023


Het traject van onze riviercruise tussen Keulen naar Trier ligt bezaaid met talrijke pittoreske vakwerkdorpjes langs de oevers.  Kastelen en ruïnes op steile rotsen trekken uw aandacht en de namen van bekende wijndorpen en wijngaarden blijven hangen terwijl u geniet van uw drijvend hotel : Trier, Bernkastel-Kues, Cochem, Koblenz…  Geniet van het prachtige panorama langs de kronkelende Moezelvallei, wandel door de wijngaarden en ontspan vervolgens met een glas wijn op het zonneterras.  Geen enkele andere riviercruise biedt charmantere bestemmingen dan een Moezelcruise; de romantiek van deze reis zal je raken!

1ste dag:  vertrek om 8 uur te Lebbeke.  Met onderweg een vrije koffiestop bereiken we vlot de kathedraalstad Keulen voor ons eerste begeleid bezoek. In de loop van de namiddag volgt de inscheping op de MS Dutch Grace.  Na de inname van onze comfortabele kajuit volgt een welkomstdrankje en het eerste diner aan boord.

 MS Dutch Grace is een **** schip in de SRG-Premium categorie : in elk van de smaakvol en hoogwaardig ingerichte hutten vinden de gasten een tweepersoonsbed, douche/toilet, flatscreen-tv, individueel regelbare thermostaat, haardroger, een ruime kledingkast, telefoon en kluis.  Standaard verblijf in een kajuit op het benedendek.  In het stijlvolle restaurant genieten wij van hoogwaardige maaltijden: een ontbijtbuffet, driegangenlunches en viergangendiners.  Wie wil kan aan boord voor een drankenpakket kiezen: Pakket 1 : 19,95 € / nacht : koffie, thee, water, softdrinks, bier, wijn, port, sherry, wermut, geister en dagelijks een fles water in de cabine 

of Pakket 2 : 29,50 € / nacht = Pakket 1 + schuimwijn, cocktails, cognac en whisky.  Eventuele keuze door te geven bij het inschepen (prijzen excl. tax)

 

2de dag:  Koblenz – Rüdesheim: Das Deutsche Eck met het keurvorstelijk paleis, de oneindige rivierpromenades, kasteel Stolzenfels, de belichaming van de Rijnromantiek en de vesting Ehrenbreitstein die boven alles uittorent...  Koblenz is één van de oudste steden van Duitsland, maar ook één van de meest veelzijdige.  Ontdek samen met onze gids de bezienswaardigheden van de stad aan de Rijn en de Moezel.  ‘s Avonds bereikt u Rüdesheim, waar we uiteraard  de beroemde "Drosselgasse" gaan (her)ontdekken. 


3de dag:  Rüdesheim - Cochem : Vandaag beleeft u een romantische tocht op de rivier. Langs zonovergoten wijngaarden en adembenemende landschappen bereikt u Cochem tegen de middag.  Zoals vele plaatsen langs de Moezel werd Cochem eerst door de Kelten en vervolgens door de Romeinen bewoond.  Het symbool van de stad is kasteel Reichsburg. De laatgotische burcht steekt meer dan 100 m boven de Moezel uit. 

 

4de dag:  Cochem - Bernkastel-Kues: Langs de route van vandaag kunt u zich vergapen aan talloze uitdagende kastelen. Bernkastel bereiken we in de vooravond.  Het stadsbeeld van Bernkastel wordt vooral gekenmerkt door prachtige gebouwen uit de romaanse en renaissanceperiode. De  belangrijkste attractie is de schilderachtige omgeving van het oude marktplein. Een ensemble van zorgvuldig gerestaureerde, rijk versierde vakwerkhuizen uit verschillende tijdperken staan opgesteld rond één van de mooiste fonteinen aan de Moezel, de Michaelisbrunnen. 

 

5de dag:  Bernkastel - Trier : De vaart naar Trier door het gevarieerde en levendige rivierlandschap is een belevenis op zich. Trier, dat we tegen de middag bereiken, is terecht trots op zijn bijnaam "Tweede Rome". De meest indrukwekkende en perfect bewaarde getuigenis van Triers roemrijke Romeinse verleden is de Porta Nigra, het symbool van de stad.       De Simeonstrasse leidt ons langs het prachtige vroeggotische Drie Koningenhuis naar het hart van de stad: het centrale marktplein met de Petrusbrunnen fontein.  Op een steenworp afstand van het marktplein rijzen de massieve torens van de keizerlijke kathedraal uit de 4de eeuw de hemel in.

 

6de dag: Na het ontbijt eindigt uw cruise met MS Dutch Grace. Vol prachtige herinneringen en misschien met één of twee souvenirs in uw bagage, begint u uw terugreis naar huis.  Met nog een bezoek onderweg zijn we terug te Lebbeke om 20 uur.

 

Extra’s inbegrepen : de heen- en terugreis per autocar, aan boord : koffie en thee bij de maaltijden, iedere namiddag koffie en taart, een middernachtsnack, live muziek (in de namiddag en vanaf 21 uur), kapiteinsdiner (vijf gangen inclusief afscheidsdrank) en Nederlandstalige gidsbegeleiding gedurende gans de reis.

 

Afreisdatum : maandag 9 oktober 2023       6 dagen

Prijs volpension (aan boord / benedendek) : € 940

Getrouwheidskaart of 60 + (benedendek) :  € 900
Supplement kajuit middendek :  € 50

Supplement Superior kajuit middendek met balkon : € 100

Supplement Superior kajuit bovendek met balkon :   € 220

Toeslag éénpersoonskajuit benedendek :  € 315

Nieuw Volzet

Inschrijven op deze reis