Loading...

Riviercruise op de Rhône (Provence & Camargue) : 27 juli 2021


Een riviercruise is een ontspannen en uiterst comfortabele vakantie.  Aan boord geniet u van een volledige verzorging, omringd door een vriendelijke en servicegerichte bemanning.  Onderweg is er genoeg afwisseling want we zitten steeds dichtbij de bezienswaardigheden die in vertraagd tempo aan ons voorbijglijden.   Wij maken een cruise op de Rhône van de Gorges de l’ Ardèche, via de Provence tot de Camargue, een reis te midden van landschappen en kunststeden die behoren tot de mooiste en best beschermde van Frankrijk.   Kom met ons mee en geniet !!!

1ste dag : vertrek om 6 uur te Lebbeke. Met onderweg een vrije ontbijtstop en middagstop bereiken we in de loop van de namiddag Beaune.  Daar bezoeken we het bekende Hospices de Beaune en maken we een begeleide stadswandeling.  Daarna rijden we door naar Mâcon voor het avondmaal en de tussenovernachting in Hotel *** Ibis Mâcon.
Tip : Voorzie een kleine reistas voor deze tussenovernachting.

2de dag: Na het ontbijt rijden we verder richting zuiden.  In Lyon begeleid onze gids ons door de bijzondere wijken en langs de meest markante gebouwen, maar is er ook nog wat vrije tijd voorzien. In de loop van de namiddag gaan we aan boord van ons luxe cruiseschip. Welkomstdrankje met daarna de voorstelling van de bemanning en ons eerste diner aan boord, gevolgd door een animatieavond.  

Aan boord van ons ****luxe cruiseschip Rhône Princess vindt u salon, bar, receptie, panoramisch restaurant, zonnedek en boetiek.  Alle tweepersoonshutten hebben airco, safe, radio en tv en de badkamer met douche, wc en haardroger.

3de dag: Ochtendlijke vaartocht langs Valence, gedomineerd door de kathedraal van Saint Appolinaire en langs Montélimar, bekend om zijn nougat.  Vanuit Arles maken we met onze eigen autocar een excursie naar de Camargue: een immense vlakte die zee, moerassen en vijvers met een uitzonderlijke fauna en flora combineert.  In Saintes-Maries-de-la-Mer maken we kennis met de zigeunercultuur.  De liefhebbers kunnen ’s avonds onze gids volgen tijdens een wandeling door het mooie centrum van Arles.
 

4de dag: Ochtendlijke vaartocht naar Avignon, waar een begeleide stadswandeling voorzien is langs o.a. de Pont d’ Avignon en het Pausenpaleis, een indrukwekkende vesting en weelderig paleis die zeven pausen onthaalde in de 14e eeuw.  In de avond maken we een geleid bezoek aan Viviers.  De stad lijkt wel een openlucht architectuurmuseum, waarin elke pagina van de geschiedenis is vastgelegd in steen.

 

5de dag: Uitstap naar de Gorges de l’Ardèche.  Onze panoramische bustour voert u mee naar een gebied dat vele schatten herbergt.  De kloven, uitgesneden door de woelige wateren vormen een echte canyon die zich over bijna 30 km uitstrekt tussen steile valleien, dicht struikgewas en verbluffende kalksteenformaties.      We zullen o.a. de Pont d’Arc kunnen bewonderen, een grandioze natuurlijke boog van 34 meter hoog. Vaartocht naar Tain l’Hermitage.   Gala-avond.

 

6de dag: Ochtendlijke vaartocht naar Vienne, waar een begeleide wandeling voorzien is. Vertrek van het schip naar Collonges-au-Mont-d’Or.  U komt langs de emblematische locaties en monumenten van Lyon: het Museé des Confluences, de basiliek van Fourvières, het Oude Lyon, de geschilderde muren of L’Homme de la Roche…       Daarna varen we op de Saône naar Collonges-au-Mont-d’Or.

 

7de dag: Ontbijtbuffet aan boord, ontschepen en terugreis naar Lebbeke (aankomst 21u).

 

Extra’s inbegrepen : Aan boord : welkomstcocktail, gala-avond, dansavond, alle standaard dranken tijdens de maaltijden en aan de bar.  Inkom Hospice de Beaune, Nederlandstalige gidsbegeleiding en alle busuitstappen.     

 

Afreisdatum :  dinsdag 27 Juli 2021  -  7 dagen
Prijs ALL-IN (aan boord van het schip) :  € 1.265

Getrouwheidskaart of 60+ :  € 1.210

Toeslag éénpersoonskajuit / kamer :  € 345

Toeslag bovendekkajuit : € 90

Enkel annulatie verzekering = 5 % van de totale reissom
Annulatie- en reisbijstandsverzekering : 7 % van de totale reissom

 

Nieuw
Cruise Avignon
Provence
Lyon
Avignon

Inschrijven op deze reis