Loading...

Riviercruise Venetië : 23 juli 2022


Laat u in stijl van Venetië tot Mantua meevoeren door een unieke cruise door drie regio's van Italië. Veneto opent zijn deuren voor u met Venetië, haar beroemde San Marcoplein en Dogepaleis, een voormalige zetel van macht die verrast door zijn bouwstijl met omgekeerde massa‘s. Ontdek de regio Lombardije, bakermat van de renaissance, en alle schatten die hij herbergt.          U bezoekt er unieke steden zoals de modestad Milaan, het romantische Mantua en Cremona, de geboortestad van Claudio Monteverdi en Stradivarius.  De regio Emilia-Romagna onthult zijn rijke gastronomische erfgoed bij een bezoek aan Parma en tijdens de heerlijke maaltijden aan boord.  Een riviercruise is altijd een ontspannen en uiterst comfortabele vakantie en hier de ideale manier om het romantische Venetië te ontdekken.  Aan boord is alles inbegrepen : van de animatie tot alle standaarddranken en genieten we van een volledige verzorging, omringd door een vriendelijke en servicegerichte bemanning. 

 

1ste dag : Lebbeke (vertrek om 6u00) – Freienfeld.  Onderweg voorzien wij regelmatig tussenstops voor het vrije ontbijt, lunch en namiddagstop.  Tussenovernachting op basis van half pension in een comfortabel **** hotel.   Tip: Voorzie een kleine reistas.

 

2de dag : Na het ontbijt rijden we door naar Venetië met onderweg een eerste bezoek. Inscheping, voorstelling van de crew en welkomstdrankje.  Vrije avond in Venetië

 

Aan boord van ons **** luxe cruiseschip Michelangelo vindt u salon, bar, receptie, panoramisch restaurant, zonnedek en boetiek.  Wij verblijven aan boord in volpension.  Aan boord zijn alle standaard dranken inbegrepen, zowel tijdens de maaltijden als aan de bar.  Er is animatie voorzien, gratis wifi en een gala-avond.  De tweepersoonshutten zijn uitgerust met airco, douche en toilet. 

 

3de dag: Onder leiding van onze gids ontdekken we het centrum van Venetië met het San Marcoplein, de beroemde basiliek en het Dogenpaleis, residentie van de hertogen van Venetië.  Het huidige paleis dateert van de 14e eeuw en wordt door velen als het mooiste van de wereld beschouwd.  Er zijn geen bezoeken binnen voorzien.    

 

4de dag: Vaartocht naar Chioggia, het vertrekpunt van onze excursie naar Vicenza, een kunst- en UNESCO-werelderfgoedstad.  Rond de Piazza dei Signori rijzen de mooiste

gebouwen van de stad op. U ontdekt er o.a. het Olympisch Theater, dat beschouwd wordt als het eerste grote theater dat sinds de oudheid werd gebouwd.  Vrije tijd in Chioggia en terug aan boord in Porto Viro.  In de namiddag varen we naar Rovigo.

5de dag: In de voormiddag varen we naar Torretta, van waaruit we per bus naar Verona rijden, de stad van de geliefden.  Verona is beroemd geworden door de tragedie "Romeo en Julia" van Shakespeare.  Het is immers hier dat u het beroemde balkon van Julia kunt zien.  Daarnaast heeft de 2000 jarige geschiedenis de stad getekend in architectonisch, stedenbouwkundig en artistiek opzicht.

 

6de dag: Onder leiding van onze gids bezoeken we Mantua, de voormalige hoofdstad van de Gonzaga, prinsen-kunstenaars van de renaissance.  Mantua is nog maar weinig bekend, maar het is één van de rijkste artistieke en romantische steden van Noord-Italië.  Het stadscentrum wordt gedomineerd wordt door het imposante Palazzo Ducale, een enorm complex inclusief het paleis van de kapitein en het kasteel Castello di San Giorgio. In het historische hart van de stad bewonderen we de Rotonda di San Lorenzo en de basiliek van Sant'Andrea. 

 

7de dag: Een wandeling in het historisch hart van Cremona onthult vele artistieke en architectonische schatten.  Rond het prachtige middeleeuwse plein kunt u het Palazzo Comunale, de grote toren, de Torrazzo, en de kathedraal bewonderen.  In de namiddag gaan we verder naar Parma. Deze stad op de grens van Lombardije en Emilia Romagna paart beeldende kunst en muziek aan gastronomie.  Gala-avond aan boord.

 

8ste dag : Na ons laatste ontbijtbuffet aan boord volgt de ontscheping.  Alvorens we onze terugreis echt aanvatten bezoeken we onder leiding van onze gids nog de mode- en cultuurstad Milaan. Tussenovernachting in Freienfeld.

 

9de dag: Na het ontbijt rijden we via Duitse autowegen terug huiswaarts.  Onderweg houden we nog de gebruikelijke haltes.  Aankomst omstreeks 19u00 te Lebbeke.

 

Extra’s inbegrepen : aan boord : welkomstcocktail, gala-avond, animatie, alle standaarddranken tijdens de maaltijden en aan de bar en gratis wifi, Nederlandstalige gidsbegeleiding en alle busuitstappen.     

 

Afreisdatum :  zaterdag 23 juli 2022                9 dagen

Prijs All-In (aan boord) :                                    € 1.630

Getrouwheidskaart of 60+ :                               € 1.560

Toeslag éénpersoonskajuit :                                  €    376

Toeslag bovendekkajuit :                                      €    130

Andere reisvoorwaarden :   
200 € voorschot / persoon
Saldo: 2 maand voor afreis. 
Annuleringsvoorwaarden CroisiEurope (vraag ons naar de details)

Nieuw
Venetië
Venetië San Marco
Venetië
Dom Milaan

Inschrijven op deze reis