Loading...

Rivierduet Donau & Inn : 19 juli 2020


Aan de oevers van de Donau zullen we ontdekken dat tal van koningen en keizers hier hun sporen hebben nagelaten.  De Inn, die in de Donau uitmondt in de driestromenstad Passau, is één van de voornaamste waterafvoerwegen van de Alpen en stroomt langs enkele pareltjes zoals het barokke Schärding en ons verblijfplaatsje Neuburg am Inn.  Het hartige, gemoedelijke en gastvrije Beieren is een dichtbije bestemming doorspekt van barokke cultuur, bergachtige omgeving en gezellige stadjes voor de levensgenieters.  Onder leiding van onze plaatselijke Nederlandstalige gids genieten we van een gevarieerd aanbod aan excursies langs en over de Duits-Oostenrijkse grens.  Een reis met héél véél extra’s inbegrepen !!!  

1ste dag : Vertrek vanuit Lebbeke om 6 uur.  De Duitse autosnelwegen brengen ons door Rijnland-Westfalen, Frankfurt, Würzburg en Regensburg naar de Duitse deelstaat Beieren en ons verblijfplaatsje Neuburg am Inn, waar we worden verwelkomd door onze Nederlandstalige gids.  Inname logies, welkomdrink en avondmaal.
 

“Hotel Kreuzhuber” *** Neuburg am Inn, in de omgeving van Passau. Dit gemoedelijk Beiers familiehotelletje verwent al 4 generaties haar gasten. De busparking ligt vlak aan het hotel. Er wordt een rijkelijk ontbijtbuffet en een lekkere keuken gepresenteerd. Het avondmaal bestaat uit drie gangen en wordt geserveerd in het gezellige rustieke restaurant.  In de typische Biergarten kunt u genieten van een lekker Beiers biertje.


2de dag : We verkennen Passau.  De innemen-de barokke stad heeft verrassend veel smalle steegjes, straten en pleintjes. De stad ligt aan de samenvloeiing van drie rivieren : Donau, Inn en Ilz. Nadien kunt u heerlijk genieten van een van de vele terrasjes of van een wandeling langs de kades van de Donau. Middagmaal in een plaatselijk restaurantje. Na de middag krijgen we het mooiste uitzicht op Passau en omgeving vanop de Veste Oberhaus.   We vervolgen met een ludieke boottocht op de Donau. Met live-muziek en schnaps aan boord schipperen we door de heel mooie natuur.  Avondmaal in het hotel.


3de dag : We maken een daguitstap naar het Beierse Woud, dat vanaf de Duits-Tsjechische grens overgaat in het Boheemse woud. Voor de middag maken we kennis met de Beierse volkscultuur in het openluchtmuseum van Tittling. Vandaag zien we ook de verschillende typische Beierse ambachten.   Dit mooie natuurgebied is heel bekend voor de kristalglasindustrie. We bezoeken een plaatselijke glasblazerij en een houtsnijder.  Na de middag brengen we een bezoek aan het eerste Beierse schnapsmuseum. Avondmaal in het hotel.


4de dag :  Voor de middag bezoeken we het kuuroord van Bad Füssing. We genieten van een forellenfestijn in een landelijk gelegen restaurantje.  Na de middag zien we één van de mooiste laat-barokke Assamkerken in Aldersbach. De versieringen zijn hier adembenemend. We spoelen nadien alles door in de plaatselijke brouwerij waar we getrakteerd worden op een halve liter van dit Beierse gerstenat. Op de terugweg houden we eventjes halt aan het bedevaartsoord Sammarei, waar we de miraculeuze houten kapel zien in het plaatselijk kerkje.  Diner met aperitief en viergangenmenu in het hotel.

 

5de dag : In de voormiddag genieten we van vrije tijd in Passau.  Na de middag rijden we naar de omgeving van de stad Regensburg voor een bezoek aan de Walhallatempel, een kopie van het Atheense Parthenon, gelegen boven      de Donau. De marmeren bustes brengen een overzicht van de belangrijkste figuren uit de Duitse geschiedenis.        Van hieruit krijgen we een heel mooi uitzicht over de Donauvlakte.

 

6de dag : Vandaag bezoeken we het mooiste barokke stadje van Oostenrijk: Schärding.  De felgekleurde barokke huizen en de “Groene Rivier” of de Inn zorgen voor een sprookjesachtig decor. Het middagmaal nemen we in een typische, gezellige Stube.


7de dag : Met massa's mooie herinneringen keren we terug naar België. Met de gebruikelijke tussenstops onderweg bereiken we Lebbeke rond 20u.


Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, boottocht op de Donau met muziek en schnaps, inkom openluchtmuseum Tittlingen, glasblazerij en houtsnijder, bezoek met degustatie aan het 1ste Beierse schnapsmuseum, forellenfestijn, bezoek brouwerij incl. halve liter bier, 1x viergangendiner met aperitief en Nederlandstalige gidsbegeleiding ter plaatse.

 

Afreisdatum : zondag  19 juli 2020                 7 dagen       

Volpension  :                                                     € 970

Getrouwheidskaart of 60+ :                            € 928

Toeslag éénpersoonskamer :                              €   70
Annulatie- en bijstandsverzekering                          €    35

Nieuw

Inschrijven op deze reis