Loading...

Romantiek aan de Rijn : 16 oktober 2020


Deze mooie reis toont u één van de meest legendarische streken van Duitsland. Elk kasteel, elke burcht, elk stadje heeft een verhaal… zo boeiend is deze vallei gebleven voor haar bezoekers. U ontdekt de romantische Rijn in al zijn aspecten. “Een bootvaart langs Kaub en de Lorely is ook voorzien evenals een bezoek aan Rüdesheim”. Dat en zoveel meer waar u zeker en vast tijdens de reis zal van gaan genieten.

1ste dag : vertrek om 7u00. Via Luik bereiken we Nordrhein-Westfalen. Langsheen Aachen en Keulen bereiken we Köningswinter, prachtig gelegen aan de Rhein en aan de voet van de “Drachenfels” (facultatief middagmaal). Verder over Bad Honnef naar Linz, een kleurrijke stad met oude vakwerkhuizen. Een geleide wandeling door de pittoreske straatjes laat u de charme van dit stadje ervaren. Vandaar rijden we via Neuwied in een rustig tempo langs de statige Rijn. Het idyllisch reisgebied van de “Mittelrheintal” dat terecht door de Unesco als werelderfgoed is erkend. Via de Loreley bereiken we het wijnstadje Assmannshausen. Inname van de logies en avondmaal.

Hotel Berg’s Alte Bauernschänke **** is een traditierijk en historisch hotel. Gratis ontspannen kunt u in de Finse sauna, bio-sauna, infrarood sabine, stoombad en luxe douche.
De kamers zijn ruim en liggen verspreid over verschillende gebouwen van het hotel en beschikken over tv, telefoon, kluisje, internet en een badkamer met bad/douche en wc. In het klasse restaurant worden uitstekende gerechten geserveerd met menukeuze en natuurlijk een ontbijtbuffet.

2de dag:  Na een stevig ontbijt rijden we naar Rüdesheim, hoofdplaats van de Rheingau en bekend om de vele wijnlokalen en de beroemde “Drosselgasse”, maar ook “Niederwald-denkmahl”, de Benedictijner abdij van St. Hildegard en de mooie Rijn promenade is bezienswaardig. Na het middagmaal voorzien we een bootvaart langsheen het mooiste deel van de Rijnvallei. We komen tijdig terug in ons  verblijfhotel om te genieten van de vele faciliteiten of een heerlijk wijntje te proeven in het Berg’s wijnkelder.

3de dag : Ontbijtbuffet, met de overzetboot bereiken we de linker Rijnoever Bacharach. Dit 1000 jaar oude stadje heeft een rijke geschiedenis in de scheepvaart, wijnbouw en houthandel. De restauratie van de stadsmuur en het Stahlech Kasteel en de vele vakwerkhuizen van Bacharach, nog steeds een parel van middeleeuwse architectuur en Rijnromantiek. Langs de linker oever rijden we naar Bad Breisig voor het middagmaal. Daarna rijden we via de autobaan terug naar België en met nog een laatste tussenhalte bereiken we Lebbeke om19u30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, bootvaart en alle uitstappen.

 

 

 

Afreisdatum :  vrijdag 16 oktober 2020                                      3 dagen

Prijs volpension :                                                                           € 340

Getrouwheiskaart of 60+ :                                                            € 325

Toeslag éénpersoonskamer :                                                         €   30

Annulatie- en bijstandsverzekering :                                           €    15

Nieuw

Inschrijven op deze reis