Loading...

Stimmung in Tirol : 21 augustus 2022


Oostenrijk staat van oudsher bij velen bekend als muziekland bij uitstek. Waar landelijke gebruiken ontstonden, ontwikkelde zich ook de volksmuziek, een genre dat vandaag de dag nog steeds ongekend populair is, ook bij ons…  Tijdens deze reis speelt de Tirolermuziek en -ambiance een hoofdrol met 3 muziekavonden, een openluchtoptreden en een sfeervol huttenbezoek. Overdag maken we begeleide uitstappen naar o.a. het Lechtal, Füssen en Garmisch-Partenkirchen.  Een reisje voor muziekliefhebbers, pleziermakers en genieters!  

 

1ste dag : Vertrek om 6u30 in Lebbeke.  Met onderweg de gebruikelijke stops voor de maaltijden rijden we via Stuttgart en Ulm naar de Oostenrijkse grens. Aankomst  in Rinnen / Berwang voor het avondmaal en de overnachting.

 

Hotel Thaneller **** in Rinnen/Berwang,  is een uitstekend hotel in een prachtige natuur-omgeving.  Alle ruime kamers zijn voorzien van tv, telefoon, radio, safe en complete badkamer met bad of douche, wc en haardroger. Verder beschikt dit klassehotel over een lift, bar, binnen-zwembad, sauna, solarium, stoombad en eigen bierbrouwerij  (de hoogst gelegen van Oostenrijk). ’s Morgens is er een uitgebreid ontbijtbuffet en ’s avonds een viergangenavondmaal met menukeuze in het sfeervolle “Tiroler stijl” restaurant.

 

2de dag : Vrije voormiddag om te genieten van de prachtige bergwereld in Rinnen en Berwang of van een begeleide wandeling.  Na het vrije middagmaal rijden we naar de Zugspitz Arena. Een mooie rit langs de “Moos” met de typisch Tiroler dorpen Untergarten, Ehrwald, Biberwier en Lermoos, in de schaduw van Zugspitz en Ammergauer Alpen.  ’s Avonds zorgt het Lederhosen Duo voor muzikale ambiance. 

 

3de dag : Uitstap naar Zuid-Beieren. Via de Plansee bereiken we het Romantische Lustslot Linderhof van koning Ludwig II voor een vrij bezoek aan de tuinen (ingang niet inbegrepen).  Verder naar Oberammergau, bekend om zijn passiespelen en zijn fraaie gevelbeschilderingen.  In Ettal bezoeken we de indrukwekkende abdijkerk en op de terugweg rijden we door het beroemde Garmisch Partenkirchen.  ’s Avonds is er het openluchtconcert van de Musikkapelle in Berwang (onder voorbehoud).

 

4de dag : Voormiddagrit met het treintje “Stadl-Bräu-Express”.  In de namiddag bezoeken we de bekoorlijke stad Füssen, waar er nog veel herinnert aan de Middeleeuwen.  Onze gids toont u de belangrijkste bezienswaardigheden en daarna genieten we van nog wat vrije tijd in de gezellige winkelstraten of op één van de vele terrascafeetjes.  Concert van de “Stadl-Bräu-Showband” : ons muzikaal hoogtepunt! 

 

5de dag : Vandaag maken we een volledige dagexcursie via diverse passen: de Flexenpass, Arlbergpass en Fernpass.   Onderweg kunt U genieten van de prachtige vergezichten die deze diverse valleien bieden en bezoeken we enkele mooie dorpjes en oude stadjes, zoals Lech, Stuben en Sankt Anton am Arlberg.

 

6de dag : In de voormiddag maken we een begeleid brouwerijbezoek, dat we aflsuiten met het proeven van een halve liter naar keuze.  De namiddaguitstap brengt ons door afwisselende landschappen naar Mittenwald in Oberbeieren, het wereldberoemde vioolbouwers centrum sinds de 17e eeuw.  De Petrus & Paulus kerk is één der fraaiste barokke bouwwerken van Oberbeieren.   Muziekavond “Heustadl”.            

 

7de dag : Na een vrije voormiddag rijden we naar Heiterwang voor een facultatieve bootvaart op de Plansee, het tweede grootste meer van Tirol, dat terecht wordt verge-leken met een Noorse fjord.   Huttenbezoek met een laatste keer  “Tiroler Stimmung”.

 

Opmerking : de volgorde van de muzikale avondprogramma’s is onder voorbehoud.

 

8ste dag : Na het ontbijtbuffet  keren we terug huiswaarts.  Onderweg houden we zoals steeds de gebruikelijke tussenstops.  Aankomst in Lebbeke rond 20uur.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstschnaps, 2 muziek- en dansavonden “Heustadl”, het concert van de “Stadl-Bräu Showband”, brouwerijbezoek met halve liter bier, tochtje met de “Stadl-Bräu-Express”, alle busuitstappen en Nederlandstalige gidsbegeleiding.

 

Afreisdatum : zondag 21 augustus 2022         8 dagen

Prijs halfpension :                                               € 920
Getrouwheidskaart of 60+ :                               € 877

Toeslag éénpersoonskamer:                                  € 80

Nieuw

Inschrijven op deze reis