Loading...

Tirol - Wildschönau : 25 juli 2021


Oostenrijks Tirol doet ons denken aan natuurschoon: bergen, bossen, meren, gezellige en bloemrijke dorpjes en gemütliche mensen.  Onze schitterende verblijfsregio het “Wildschönaudal” is ongetwijfeld één van de meest idyllische dalen van Tirol. Het ligt ingesloten door de machtige berggroepen van de Kitzbühler Alpen en het Kaisergebirge.   De gevarieerde en prachtige uitstappen die wij er maken zullen u aangenaam verrassen.

1ste dag : vertrek om 6u00 te Lebbeke, via Aken, Keulen en Frankfurt (vrij ontbijt en lunchstop langs de autobaan). Daarna over München en Kufstein naar Wildschönau en Auffach, welkomstdrink, avondmaal en inname logies.

 

Hotel Auffacher Hof **** is een klassehotel met een prachtige ligging en met een hartelijke familiale sfeer, daar zorgt de familie Stockmayr voor.  De luxueus ingerichte kamers hebben een complete badkamer, tv, telefoon, safe, en balkon. Een uitgebreid ontbijtbuffet, een driegangen middag- en een viergangen avondmaal met menukeuze en groenten buffet zorgen ervoor dat we niets te kort komen.           Dit traditierijk hotel beschikt over lift, stijlvol restaurant, wellness, sauna, bar, mooi zitsalon en zonneterras.

 

2de dag : vrije voormiddag om onze mooie verblijf-plaats te bewandelen.  Na het middagmaal nemen we de gondellift naar de Schatzberg (1.900m) met uniek uitzicht op machtige berggroepen van de Kizbüheler Alpen en het Kaisergebirge.  De liefhebbers kunnen ook nog het “Wildschönauer museum” bezoeken.

 

3de dag : Langsheen Hopfgarten rijden we door het mooie Brixental naar Kirchberg en Kitzbühel. Dit gezellige oude stadje ligt ingekleurd tussen twee hoge bergtoppen; de Kitzbüheler Horn en de Hahnenkamm. Dit wereldberoemde mondaine wintersportoord is best wel gezellig  tijdens de zomermaanden.  Het is er aangenaam wandelen in de “Hinterstadt”. Na het middagmaal naar Sankt Johann in Tirol. Bezoek aan de mooie “Maria Himmelfährt” en vrije tijd in dit zeer mooie typisch Tiroolse stadje met zijn vele beschilderde huisgevels in de autovrije winkelstraten. Vervolgens langs Ellmau naar Söll voor een laatste halte in dit gemoedelijk dorpje.

 

4de dag : na het ontbijt rijden we naar het prachtige Zillertal. Het is heerlijk vertoeven in het aangename Mayerhofen, een mengeling tussen eeuwenoude tradities en moderniteit. Na het middagmaal rijden we naar Hintertux met een indrukwekkende bergwereld. Dit is volop genieten van de geweldige natuur. Daarna bezoeken we een plaatselijke kaasmakerij met de nodige proevertjes. Nadien rijden we naar Wattens, de productieplaats van Swarovski Kristallwelten. Toegang tot het park, de tentoonstellingshal en verkoopzaal. Vandaar rijden we terug naar Auffach.

 

5de dag : In de voormiddag wandelen of nemen we het (facultatieve) treintje doorheen de wildromantische “Kundler Klamm”, een prachtige uitgesleten kloof.  Vanuit Kundl keren we met de autocar terug en bezoeken we de 18de eeuwse St Margarethenkerk te Oberau.   In de namiddag bezoeken we de traditionele ambachtsmarkt in het Bergbauernmuseum, waar we houtsnijders, houtdraaiers, schoenmakers, vlasbewerkers en mandenvlechters aan werk kunnen zien.  In de oude keuken van het museum worden Schmalznudeln gebakken en in de molen zijn lokale producten te verkrijgen.  

 

6de dag : na het ontbijtbuffet rijden we naar het historische stadje Rattenberg, het kleinste stadje van Oostenrijk. De middeleeuwse voetgangerszone wordt gedomineerd door het unieke ambachtswerk van de talrijke glasbedrijven en statige herenwoningen. Terug naar ons verblijfshotel voor de lunch en vrije namiddag.

 

7de dag : na een vroeg ontbijt moeten we met spijt Auffach verlaten en rijden we via Rosenheim, München en Würzburg naar Frankfurt met de gebruikelijke haltes onderweg. Vandaar naar Keulen en Aken en zo terug naar België en Lebbeke.  Aankomst omstreeks 20u30.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, alle uitstappen en de Wildschönau gastenkaart met tal van voordelen : tochten per gondelbaan naar de top van de Schatzberg en Markbachjoch, inkom Wildschönauer museum, Freibad en Handwerksmarkt..

 

Afreisdatum : zondag 25 juli 2021   -   7 dagen

Prijs volpension (behalve de lunch op de laatste dag): € 800

Getrouwheidskaart of 60 + :  € 765

Toeslag éénpersoonskamer :  € 90

Inschrijven op deze reis