Loading...

Vierlandenreis : 19 juli 2020


Fürstentum Liechtenstein, Zwitserland, Oostenrijk en Duitsland…  Vier landen in het stroomgebied van de Rijn met hun eigen cultuur, natuur en charme.  Vaduz, de hoofdstad van het vorstendom Liechtenstein  heeft verschillende  bezienswaardigheden en de natuur op de Triesenberg is indrukwekkend. In het Zwitserse Kanton Appenzell, voor velen onbekend, bezoeken wij Sankt Gallen met zijn historische rijksabdij als werelderfgoed.  De indrukwekkende Säntis (2.502 meter hoog), heeft een markante positie in het Vooralpenmassief.  Feldkirch, Dornbirn, Bregenz, Lindau, het Bregenzerwald en het Grosses Walsertal zijn daarnaast nog enkele van de vele bezienswaardigheden… een prachtige reis met vele contrasten!

1ste dag : vertrek om 6u00 in Lebbeke. Via Arlon (vrije koffiestop) en Saarbrücken naar Hinterweiden voor het vrije middagmaal. Verder over Karlsruhe, Stuttgart, Ulm, Wangen, Dornbirn en Rankweil naar Faschinjoch, onze verblijfplaats.  

In Sporthotel Domig *** Superior in Faschina hebben alle ruime kamers bad/douche, wc, tv, telefoon en natuurlijk een adembenemend uitzicht op de bergwereld rond ons hotel (de meeste kamers hebben ook een balkon).   We genieten er van de regionale lekkernijen in het panoramarestaurant met verder een lift, een gezellige bar, gratis wifi, Wellnessdorf Ischgavelsa, een ligweide en een “droomzichtterras”.

2de dag : na het rijkelijk ontbijtbuffet verkennen we de mooie omgeving van ons hotel. In de namiddag bezoeken we Feldkirch, aan de voet van het kasteel Schattenburg, gebouwd in opdracht van Hugo Van Montfort. Het historisch centrum met zijn middeleeuwse uitzicht is goed bewaard gebleven. Een wandeling in de Altstadt langs Hirschgraden met de Katzenturm, de gotische St. Nikolaus Kathedraal en de marktplatz is zeker de moeite waard. Verder zijn er tal van nauwe straatjes met schilderachtige huisgevels en de nodige terrascafétjes om uw vrije tijd in te vullen.

3de dag : via Altstatten bereiken we Sankt Gallen. De vroege stichting heeft de stad te danken aan de monnik Gallus in 612. Bezienswaardig is de barokke Kathedraal uit 1755, samen met de bibliotheek die werelderfgoed is (ingang facultatief). Daarna rijden we naar Säntisberg, de top van 2501 m kan men bereiken via de zweefbaan (facultatief) vanwaar men een onvoorstelbaar mooi uitzicht heeft over de 4 landen. Via Umäsch bereiken we Appenzellstad. In de autovrije dorpskern nodigen de knusse steegjes met talrijke winkeltjes en rijk beschilderde huizen uit tot flaneren.

 

4de dag : We  rijden naar de Furkajoch, een indrukwekkende bergweg met op de top zeer mooie uitzichten, waaronder Glatt en Türtschhorn.  In de namiddag rijden we naar “Städtle Vaduz”, klein maar fijn voor een bezoek.  De terugrit is vol indrukwekkende panorama’s langsheen de weg naar Malbun, omgeven door een krans van bergen.

5de dag : door het Bregenzerwald bereiken we Bregenz aan de Bodensee, de Oberstadt met tal van oude statige gebouwen. De Unterstadt is dan weer voorzien van bloemrijke wandelpromenades aan de oevers van de Bodensee.  In de namiddag rijden we naar het middeleeuwse eilandstadje Lindau, een toeristische topper door haar bijzondere ligging, historisch stadsbeeld en aangenaam klimaat.


6de dag : na een vrije voormiddag nemen we u mee door de fraaie landschappen van het Bregenzerwald, bergen, weiden, bossen, mooie dorpen en een interessante mix van traditionele en moderne (hout) architectuur. Er zijn maar liefst 17 kaasmakerijen in het dal en 90 op de Alm.  Facultatief bezoek aan het Bregenzerwälden Käsehaus in Andelsbuch met een interessante rondleiding met de nodige proevertjes.

7de dag : na een vroeg ontbijt moeten we onze mooie verblijfplaats verlaten. Met de gebruikelijke haltes onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

Extra’s inbegrepen : Nederlandstalige gidsbegeleiding, alle uitstappen, Wellness, Bauernbuffet, thema-avond en de Bregenzerwald-Karte (gratis liften en zwembaden)

Afreisdatum : zondag 19 juli 2020                          7 dagen
Prijs halfpension :                                                     € 850
Getrouwheidskaart of 60+ :                                      € 814

Toeslag éénpersoonskamer :                                        € 108

Annulatie- en reisbijstandsverzekering                        €   35

Nieuw
Bodensee
Vorarlberg

Inschrijven op deze reis