Loading...

Wales & Ierland : 25 september 2023


We laten u kennis maken met alle hoogtepunten van Ierland, the Emerald Isle en Noord-Wales.  De prachtige landschappen van het groene Ierland, de gastvrijheid, rust en pubs van het meest gezellige land van Europa.  We reizen in stijl via de ferries die ons van het vasteland naar Engeland, Wales en Ierland brengen om te kunnen genieten van de prachtige vergezichten vanop zee.  We bezoeken het beste wat Ierland de bieden heeft; de kliffen van Moher, Nationaal park Connemara, Kylemore Abbey, Wicklow mountains national park,  Dublin met zijn Irish pubs en de Guinness brouwerij en nog zoveel meer… We bregen ook nog een bezoek aan Noord-Wales, de baai van Llandudno en Snowdonia national park. Laat je indompelen in de prachtige Keltische cultuur voor een onvergetelijke reis doorheen fascinerend Ierland en Wales. Deze reis wordt begeleid door een Vlaamse gids die u meeneemt in deze prachtige cultuur en die u via een whiskeytasting, de talrijke pubs en brouwerijbezoek aan Guiness ook laat kennismaken met haar rijke drank- en feestcultuur.

 

1ste dag :  ‘Op reis’- vertrek in Lebbeke : 05u45.  We vertrekken vroeg om de ferry te halen in Calais die ons naar Groot-Brittannië brengt, waar we een prachtig zicht hebben op de witte krijtrotsen van Dover. Vandaar gaat het richting Noord-Wales met bestemming Llandudno, waar we overnachten in het 4**** Llandudno Bay Hotel.

 

2de dag : ‘Voet op Ierse bodem.’ In de vroegte nemen we de ferry vanuit Noord-Wales die ons naar Ierland brengt via een prachtige overtocht over de Ierse zee. Daarna doorkruisen we Ierland van Oost naar West met onderweg ons eerste bezoek op Ierse bodem. Via het prachtige Ierse landschap gaat de rit richting Galway in het westen van Ierland. Inname logies voor 3 nachten in het 4**** hotel Maldron Oranmore.

 

3de dag : ‘Kliffen van Moher en Galway – Je kan Ierland niet bezocht hebben zonder een bezoek te brengen aan deze spectaculair kliffen. Dit adembenemnd stukje Ierland herbergt één van de grootste klifkusten van Europa. Deze behoren tot de mooiste natuurmonumenten van Ierland. Een absolute must met prachtige zichten.                     We bezoeken ook The Burren, een speciaal Iers landschap bezaaid met stenen en oude dolmens. In de namiddag bezoeken we de gezelligste stad van Ierland, Galway.  In de avond doen we er nog een heuse Irish whiskytasting bovenop.

 

4de dag‘Connemara” – Connemara, velen kennen het van het liedje van Michel Sardou (en het zakdoeken zwaaien).  Minder bekend is dat het een prachtig nationaal park is … en dat gaan we vandaag doorkruisen. Onderweg stoppen we meermaals om het landschap te bewonderen. Ook brengen we een bezoek aan Kylemore Abbey, een prachtig neogotisch gebouw met wondermooie tuinen.

 

5de dag‘Wicklow Mountains, onderweg naar Dublin’ – We verlaten Galway en trekken  richting  Dublin via het Ierse binnenland.  We trekken door het prachtige Wicklow Mountains nationaal park, waar vele Hollywood films zijn opgenomen,  met één van de oudste religieuze sites van Ierland, Glendalough, een oude prachtige religieuze site met adembenemend uitzicht. In Dublin verblijven we 2 nachten in het 4**** hotel Clayton Leopardstown/Dublin.  ’s Avonds maken we een heuse Ierse “Dinner & Dance” mee …  een fantastische belevenis !

 

6de dag‘Bruisend Dublin’ – Er staat vandaag maar één hoofddoel op het programma: Dublin. De bruisende hoofdstad van Ierland. Eerst brengen we een bezoek aan de Guiness brouwerij voor een rondleiding hoe deze bekendste stout ter wereld wordt gemaakt. Daarna bezoeken we de stad met Trinity College en zijn boek of Kells, Temple Bar district waar muziek en gezelligheid hand in hand gaan, Dublin Castle en de rijke geschiedenis van Ierland die we verkennen via een stadswadeling.

 

7de dag : ‘Noord-Wales – Snowdonia” – ’s Morgens nemen we terug de ferry richting Noord-Wales. We bezoeken het Snowdonia national park  en rijden langs de hoogste bergpas van Noord-Wales. We trekken door dit wondermooie kleine berggebied. Later op de dag rijden we naar onze verblijfplaats in het prachtige victoriaanse Llandudno met zijn lange baai, waar we 2 nachten verblijven in het 4**** Saint-Georges Hotel.

 

8ste dag : De kleinste stad en de prachtigste baai’ – We vertoeven vandaag vooral in de baai van Llandudno. Met een bezoek aan de kleinste stad van het Verenigd Koninkrijk: Conwy, dat verweven is met de Welshe geschiedenis en nog volledig ommuurd is. In de namiddag ontdekken de omgeving van Llandudno en the Great Orme, een heuvel nabij de kust met een prachtig uitzicht op de Ierse zee.

 

9de dag : Back Home’ - We rijden via Engeland naar Dover om in te schepen voor de overtocht naar Calais.  Met nog een laatste blik op de witte kliffen van Dover zetten we koers richting vasteland met een rugzak vol nieuwe ervaringen (Lebbeke : 21u00).

 

Extra’s inbegrepen : alle autocaruitstappen, de bezoeken aan de kliffen van Moher, Kylemore Abbey, de Guiness Brouwerij, de 4 overtochten tussen Dover-Calais en Wales-Ierland, een Ierse “Dinner & Dance” avond, een whiskey proeverij en de  Nederlandstalige gidsbegeleiding.

 

 

 

Afreisdatum : maandag 25 september 2023 : 9 dagen

Prijs halpension :  € 1.730
Getrouwheidskaart of 60+ :   € 1.645

Toeslag éénpersoonskamer :  € 380

Annulatie verzekering :  6 %

Annulatie- en reisbijstandsverzekering :  8 %

Opmerkingen :
Vraag tijdig uw Internationaal reispaspoort aan
+ voorzie Engelse Ponden voor 4 dagen !  

Nieuw

Inschrijven op deze reis