Loading...

Wandelen en genieten in Vorarlberg : 18 juli 2021


Vorarlberg is het meest westelijk gelegen Bundesland van Oostenrijk en een vakantieland bij uitstek, zowel klimatologisch, natuurkundig als historisch.  Ons verblijfsplaatsje Stuben is een klein, authentiek bergdorp, vanwaar we tijdens onze begeleide wandeltochten onder de indruk zullen komen van de ruwe en afwisselende natuurpracht die dit vakantiegebied ons te bieden heeft.  Genieten zullen we volop kunnen van de lekkere maaltijden die in ons verblijfshotel geserveerd worden, maar ook van een zelf gevangen forel, een gezellige « hobbykoken » avond of de gekende “Gemütlichkeit” …


1ste dag : Vertrek te Lebbeke om 6u00. Via Aken, Koblenz, Ulm en Bregenz rijden we naar onze verblijfplaats Stuben voor het avondmaal en de inname van onze kamers.

 

In ons verblijfshotel Après Post **** te Stuben verblijven we in mooie en ruime kamers met complete badkamer, telefoon, radio en tv.  In het stijlvolle hotel heerst een gezellige sfeer en kunnen we genieten van een optimale service, daar  zorgt de familie Brändl persoonlijk voor.  Er is een groot zonneterras met zicht op het  hooggebergte, de mooie en gezellige “Hannes Schneider” bar, de “Arlen Spa” met sauna’s , stoombad, relax-ruimte en een zwembad.  De uitgebreide ontbijtbuffetten en lekkere viergangendiners zullen zeker gesmaakt worden door de lekkerbekken. 

 

2de dag : Na het ontbijtbuffet ontdekken we de mooie omgeving in en rond ons bergdorpje Stuben (1.400 m) tijdens onze verkenningstocht, gevolgd door de welkomst-cocktail met voorstelling van het programma.  Na het middagmaal rijden we over de Arlbergpas en maken we een begeleide wandeling naar de Rodelhütte en het mooie en toeristische Sankt Anton am Arlberg, waar nog wat vrije tijd voorzien is. 

 

3de dag : Vanuit Lech wandelen we naar Zug voor “de wonderbaarlijke visvangst”… ieder  kan zijn eigen (dikke) forel vangen, die ter plaatse bereid wordt tijdens de grillparty; leute en plezier verzekerd!  Na de middag volgen we de rivier Lech nog verder het dal in tot in Älpele, waar we op het terras van een idyllisch gelegen en gezellige berghut kunnen genieten van een welverdiend drankje.  Daarna rijden we terug naar het mondaine en toeristische dorp Lech voor een vrij bezoek.  Lech werd in 2004 uitgeroepen tot één van de mooiste dorpen van Europa en is de favoriete bestemming van de Nederlandse Koninklijke familie…  Wij ontdekken waarom.

 

4de dag : In de voormiddag maken we een begeleide wandeling door de “Bürser Schlucht”, een gevarieerde tocht door één van de mooiste rivierkloven in de Alpen.  Smalle paden, enorme rotsen waar we tussendoor moeten kruipen, loopbruggen en spectaculaire zichten op het kolkende water…  deze tocht heeft het allemaal.  Tijdens onze namiddagwandeling genieten we o.a. van enkele mooie zichten op het Inntal.

 

5de dag : Na het ontbijt rijden we naar Feldkirch, de best bewaarde Middeleeuwse binnenstad van Oostenrijk.  Naast heel wat gezellige terrasjes en  winkelstraatjes zijn er het kasteel Schattenburg, de Katzenturm, kloosters en goed bewaarde huizen en stadsmuren uit de 13de eeuw.  Door het Bregenzerwald bereiken we de Bodensee, waar wij het bloemenstadje Lindau gaan ontdekken.  De ligging van Lindau is uniek: een historisch eiland met een onmiskenbare charme, omgeven door een glashelder meer en de zachtgroene ommelanden met op de achtergrond de met sneeuw bedekte bergen.  Wij voorzien in Lindau een begeleide wandeling en natuurlijk wat vrije tijd.

 

6de dag : Onze laatste dag ter plaatse brengen we volledig door in en rond ons verblijfplaatsje Stuben en het nabijgelegen Sankt Christoph met een indrukwekkende wandeling naar de Kaltenberghütte met adembenemende vergezichten en uiteraard nog wat vrije tijd om rustig afscheid te nemen van ons hotel en de omgeving.  Gala-diner.

 

7de dag : In de vroege ochtend verlaten we Stuben.  Via Ulm, Heilbronn en Aken rijden we huiswaarts.  Met regelmatig een tussenstop bereiken we Lebbeke rond 20u.

 

Extra’s inbegrepen : een welkomstdrankje, welkomst aperitieven, alle uitstappen en begeleide wandelingen, forelvissen, de hobbykoken-avond en het gala-diner.

 

Afreisdatum: zondag 18 juli 2021      7 dagen

Prijs volpension (behalve het laatste middagmaal) : € 810 

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 772
Toeslag éénpersoonskamer:   € 48

Annulatie- en reisbijstandsverzekering:   € 42

Nieuw

Inschrijven op deze reis