Loading...

Wandelvakantie Groot Hertogdom Luxemburg & Zuid Eifel : 20 juli 2020


Met deze reis maken we begeleide wandeltochten en busuitstappen “over de grenzen heen”.  Tussen de vlaktes en de bossen, de meren en rivieren, zijn de landschappen van Luxemburg zowel bekorend als fascinerend.  Al wandelend pittoreske dorpjes of een ruïne ontdekken, genieten op een terrasje, … de natuur in Luxemburg kent plaatsen die nog niet door de mensheid werden aangetast !  Ook het Natuurpark Zuid-Eifel zal ons aangenaam verrassen met z’n mooie natuur en gezellige dorpjes met de typische vakwerkhuizen en burchten.  

 

1ste dag : Vertrek om 8u00 te Lebbeke. Via Namen en Bastogne (met onderweg een vrije koffiestop) rijden we het Groot Hertogdom Luxemburg binnen en door naar Esch-sur-Sûre, prachtig gelegen aan een meander van de rivier de Sûre.  Na de vrije middaglunch voorzien we een mooie wandeling in lussen, zodat er onderweg eventueel kan afgehaakt worden.  Na nog wat vrije tijd voor een terrasje rijden we door naar ons verblijfshotel in Mettendorf.

 

De wandelingen zijn niet gevaarlijk en gebeuren steeds onder begeleiding,
maar een beetje conditie en stevige wandelschoenen zijn wel nodig !

 

Hotel Kickert *** in Mettendorf  is een traditioneel familiehotel. In het restaurant van dit gezellige hotel gaan we kunnen genieten van landelijke, klassieke, alsook exclusieve gerechten… daar zorgt de eigenaar persoonlijk voor.  Er is een lift, kegelbaan, een binnenzwembad, sauna, solarium, een grote tuin met terras en een Wirtsstube (café).  Alle ruime kamers zijn voorzien van douche, wc en tv.

 

2de dag : Vandaag verkennen we de ruime omgeving van ons verblijfplaatsje Mettendorf, gelegen in de Zuid-Eifel, maar op slechts 11 km van het Groot Hertogdom Luxemburg.  In de voormiddag brengt een kleine verkenningstocht ons langs de “Kapellenweg” en in de namiddag wandelen we naar buurdorp Hüttingen, waar we tijdens een bezoek aan het “Ofen- und Eisenmuseum” aangenaam verrast zullen worden en waar ongetwijfeld heel wat jeugdherinneringen zullen bovenkomen (inkom inbegrepen).   ’s Middags kan er een lichte lunch genomen worden in het hotel.

 


3de dag : Vandaag rijden we terug het Groot Hertogdom Luxemburg in voor een mooie wandeling in het Müllerthal, waar we de schilderachtige waterval “De Schiessen-tümpel“ ontdekken : een echt romantisch pareltje…  De vrije lunch is voorzien in het gezellige en deels verkeersvrije centrum van Echternach.  In de namiddag kunt u er een stadswandeling maken langs de meest markante gebouwen (er worden plannetjes voorzien) of kiezen voor een vrij makkelijke tocht naar het meer van Echternach.

4de dag : We rijden naar het prachtig gelegen Neuerburg (in de Zuid-Eifel) voor een mooie, gevarieerde wandeling en een vrij bezoek.  Na de vrije middaglunch rijden we met onze bus door naar het Luxemburgse grensstadje Vianden, prachtig gelegen links en rechts van de rivier de Our en omgeven door natuurpracht, voor een mooie, groene wandeling.  Na nog een obligaat terrasbezoekje keren we terug naar ons hotel.

 


5de dag : Na ons laatste ontbijt verlaten we ons verblijfplaatsje en ons hotel en rijden we naar Clervaux, een zoveelste Luxemburgse parel…   Hier maken we een kleine (maar in het begin steile) wandeling langs de indrukwekkende hoofdkerk in Romaans-Rijnlandse stijl naar de Benedictijnenabdij van St-Maurice en St-Maur.  Na nog wat vrije tijd en de vrije lunch keren we terug huiswaarts met onderweg uiteraard nog een tussenstop.  We zijn terug in Lebbeke omstreeks 18u30.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, alle begeleide wandeltochten en busuitstappen, inkom Ofen- und Eisenmuseum.

 

Afreisdatum: maandag 20 juli 2020 :                 5 dagen

Prijs halfpension :                                                 € 450,- 

Getrouwheidskaart of 60+ :                                 € 430,- 

Toeslag éénpersoonskamer:                                    €   40,-

Nieuw
Esch sur Sûre
Echternach
Wandeling Mettendorf

Inschrijven op deze reis