Loading...

West Highland Way Schotland: 3 juli 2022


Wandelvakantie West Highland Way Schotland : Nieuw en exclusief

De West Highland Way is de meest populaire wandelroute van Schotland en wordt beschouwd als één van de meest legendarische langeafstandswandel-paden ter wereld.  De route is een uitstekende introductie tot de Schotse Hooglanden en is een aaneenschakeling van adembenemende landschappen. Tijdens deze vakantie bewandelen we de mooiste delen van de West Highland Way en bij elke wandeling verandert het landschap.  Natuurpracht is het codewoord en we trekken door de Highlands, één van de mooiste regio’s van Europa. Genieten staat centraal en we dompelen ons ook onder in de levendige Keltische cultuur. Schotland zouden we ook niet kunnen aandoen zonder ons in te leven in hun nationale drank, whisky, via een heuse whiskytasting.

1ste dag : vertrek in Lebbeke om 9u00. We rijden richting Nederland om de ferry te nemen nabij IJmuiden, we brengen nog een bezoekje in Nederland om te lunchen en de benen te strekken alvorens we inschepen in IJmuiden voor onze overtocht.  We reizen in stijl met een ferry van DFDS die meerdere pubs en restaurants aan boord heeft, met een prachtig zicht op zee.  Met een ruimgevuld buffet in de avond (facultatief, kan bijgeboekt worden) betrekken we onze kajuiten met zeezicht, zodat we ’s morgens aanmeren in Noord-Engeland.

 

2de dag : van ‘Lowlands naar Highlands’ Eenmaal aangekomen in Newcastle schepen we uit en rijden we via Noord-Engeland de Lowlands van Schotland binnen. We lunchen onderweg en in de namiddag starten we onze eerste wandeling, een stukje van het eerste deel van de West Highland Way tot in Drymen. We wandelen hier van het Lowlands district de Highlands binnen en maken voor de eerste maal kennis met de natuurpracht van Schotland.  Inname logies in het 3*** hotel Winnock Drymen voor twee overnachtingen.

Hotel Winnock Drymen *** ligt in het hart van nationaal park Loch Lomond en is gevestigd in een 18e-eeuws gebouw.  Het hotel beschikt over een eigen bar en een restaurant dat Britse gerechten en een ontbijtbuffet serveert.  De kamers zijn ingericht in warme kleuren en voorzien van een satelliet-tv en een eigen badkamer met douche en wc.  

3de dag : ‘Loch Lomond’ Drymen, onze logeerplaats ligt niet ver van Loch Lomond, het grootste Loch (meer) van Schotland. Vanuit het hotel wandelen we een nieuw stukje van de West Highland Way die ons naar de oever van Loch Lomond brengt. We lunchen nabij Balmaha, een populaire vakantieplaats. Van daaruit wandelen we verder langs de oevers van Loch Lomond via de West Highland Way om nadien met de bus terug te keren naar ons hotel te Drymen.

 

4de dag‘majestueuze bergen naar Rannoch Moor” – Het landschap van Schotland zal je blijven verbazen. Vandaag wandelen we via glens (valleien) omringd door oeroude berglandschappen en bezoeken we Tyndrum, een bekende stopplaats langs de West Highland Way en bekend van de Green Welly Shop, waar je alles kan vinden wat een wandelaar nodig heeft.  Daarna gaat het richting Rannoch Moor waar we ook met de bus zullen doorrijden, het  favoriete plaatsje van velen in Schotland.  Nadien rijden we nog via Glen Coe waar we even stoppen aan de 3 Sisters, een prachtig berglandschap in het hart van Schotland om te eindigen in Fort Willam, stadje aan de voet van Ben Nevis.   Innanme logies voor 3 nachten.

Hotel Alexandra Fort William *** :  De lounge heeft open haarden en is een rustgevende plek waar we kunnen genieten van een drankje.  Lokale producten worden in het traditioneel ingerichte restaurant van het Alexandra geserveerd.  De kamers zijn ruim en hebben een eigen badkamer, televisie, een bureau en koffie- en theefaciliteiten.

5de dag :  ‘Kinlochleven en Glen Coe’– We rijden naar The Devils Staircase, de start van onze volgende wandeling. Eén van de vele hoogtepunten van de West Highland Way. Het is even klimmen maar dan worden we beloond met een adembenemend uitzicht en stappen we naar het mooi gelegen plaatsje Kinlochleven voor de vrije lunch en de namiddagwandeling.

 

6de dag‘Fort William en de Ben Nevis, het Westen van Schotland’  We starten met een wandeling in de glen Nevis, de kloof naast de grootste berg van het Verenigd koninkrijk waar de rivier de Nevis doorwaadt. In de namiddag rijden we een stukje door het westen van Schotland en bezoeken we nog enkele prachtige stukjes natuur.  Het westen bevat het mooiste van Schotland, waaronder Glenfinnan monument, een treinviaduct gelegen aan Loch Shiel dat als setting diende voor één van de Harry Potter films.  ’s Avonds: Whiskytasting!

 

7de dag : ‘nog één keer door de natuurpracht” Vandaag vatten we onze terugtocht aan en rijden we langs de vele plaatsen die we langs de West Highland Way hebben bezocht. Nog één keer door Schotlands mooiste plekjes.  ‘s Avonds nemen we de ferry terug huiswaart.

 

8ste dag : Back Home’ – ‘s Ochtends vertrekken we vanuit IJmuiden en reizen terug naar België met een rugzak vol nieuwe ervaringen.   Aankomst te Lebbeke omstreeks 14 uur.

 

Extra’s inbegrepen : Alle autocaruitstappen, begeleide wandelingen, een whiskytasting, de overtochten in een kajuit met zeezicht en Nederlandstalige gidsbegeleiding.

 

Afreisdatum : zondag 3 juli 2022                                                   8 dagen

Prijs halfpension (in Schotland) :                                                  € 1270

Getrouwheidskaart of 60 + :                                                          € 1245

Toeslag éénpersoonskamer : (in de hotels en aan boord)              €   340

Toeslag maaltijden aan boord (2 x diner + 2 x ontbijt)                 €     70

 

Opmerking : Vraag tijdig uw Internationaal reispaspoort aan !

 

Nieuw

Inschrijven op deze reis