Loading...

Wildweekend Zwarte Woud : 13 november 2020


In de herfst maken we kennis met de meest prachtige kleuren die moeder natuur ons te bieden heeft en dit is zeker zo in de bosrijke omgeving van het Zwarte Woud.   In deze periode vergroot de aantrekkingskracht van deze schilderachtige streek nog meer dankzij zijn nog ongerepte natuur, prachtige glooiende dalen, begroeid met kleurrijke bossen en zijn gezellige dorpen vol typische vak-werkhuizen. Als de herfst is aangebroken, komt ook het wildseizoen weer op gang.  In ons uitstekend hotel genieten we van twee heerlijke wildmenu’s.

 

1ste dag : vertrek vrijdag om 7u30 te Lebbeke. Via Namen naar Wellin voor een halte langs de autobaan.  Door het Groothertogdom Luxemburg naar Frankrijk via Thionville en Metz naar Longeville voor de vrije middaglunch in een zelfbedieningsrestaurant. Langsheen Phalsbourg en Straatsburg bereiken we Oberkirch voor de kamerverdeling.  Daarna maken we een rustige geleide wandeling naar het gezellige centrum van Oberkirch, onze verblijfplaats. ’s Avonds genieten we van ons eerste 4-gangen wildmenu.

 

Verblijfshotel Renchtalblick *** is prachtig gelegen, rustig maar toch nog op  wandelafstand van het centrum. Alle kamers beschikken over douche/wc, tv, telefoon en de meeste hebben een balkon.  Er is een lift, kegelbaan, een veranda en een eigen schnapsstokerij. In het sfeervolle restaurant is de regionale keuken voortreffelijk en overvloedig.  Daar zorgt de “Chef und Küchenmeister” persoonlijk voor.

 

2de dag : Na een stevig ontbijtbuffet rijden we langs de bergflanken van het Zwarte Woud naar Gengenbach, ongetwijfeld het mooiste stadje van heel de regio. Met de prachtige gotische St. Mary Kerk, de pastel gekleurde vakwerkhuizen, waar de mooiste te vinden zijn in de “Engelgasse”. Verder bezoek op eigen tempo. In de namiddag rijden we naar de beroemde “Schwarzwald-Hochstrasse” met een aanéénschakeling van prachtige natuurlandschappen. De Romantische “Mummelsee” lijkt rechtstreeks uit een prentenbroek te komen. In Kappelrodeck houden we halte omwille van de mooiste  vakwerkhuizen. De terugreis gaat via de “Badische Weinstrasse” naar Oberkirch voor opnieuw een viergangen wildmenu en overnachting.

 

3de dag : Na het ontbijtbuffet kunt u nog nagenieten tijdens een wandeling in Oberkirch, gevolgd door een bezoek aan de “Schnapps” stokerij van het hotel met de nodige proevertjes. Na de lunch verlaten we onze mooie verblijfplaats en rijden we terug naar Frankrijk en via Luxemburg naar België. Met nog een laatste tussenhalte onderweg bereiken we Lebbeke omstreeks 20 uur.

 

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, 2 x een viergangen wildmenu, een bezoek aan een schnapsstokerij en alle uitstappen.

                                   

Afreisdatum : vrijdag 13 november 2020                          3 dagen

Prijs volpension :                                                               € 315

Getrouwheidskaart of 60+ :                                              € 304

Toeslag éénpersoonskamer :                                                € 40

Reis- en bijstandsverzekering :                                            € 15

Nieuw

Inschrijven op deze reis