Loading...

Zillertal : augustus 2019


Es gibt ja nur ein Zillertal” weerklinkt in dit meest gastvrije dal van de Oostenrijkse Alpen.  Hier waar de Ziller zich een weg slingert doorheen een immense bergwereld, met besneeuwde bergtoppen, fonkelende watervallen en pittoreske dorpjes, afgewisseld met groene Almweiden en geurende wouden, daar is het heerlijk te vertoeven.  Een tot in de puntjes verzorgd uitstappenpakket laat u toe deze regio optimaal te leren kennen : zoals de Krimmler wasserfälle, de Achensee, de Tegernsee, Hintertux, Mayrhofen, Innsbruck, de Swarovski Kristallwelten, …  Echt een bestemming om bij weg te dromen !      

1ste dag : Vertrek om 6 uur te Lebbeke via Aken, Keulen, Frankfurt, Würzburg en Nürnberg naar Munchen. Met de gebruikelijke haltes onderweg. De laatste rit via Rosenheim, Wörgl en Jenbach naar onze verblijfplaats Stumm. Welkomstdrankje, avondmaal en overnachting.                                                                                                  

Hotel Tipotsch *** Mooi en rustig gelegen in Stumm. Alle kamers zijn smaakvol ingericht en voorzien van douche/wc, haardroger, tv en telefoon. Verder is er een lift, wifi, cafe & bistro, multimedia voor huistheater en filmvoorstellingen, terrascafè. De dag wordt opgestart met een stevig ontbijtbuffet, ‘s middags een tweegangen menu en ‘s avonds een gevarieerd driegangen menu met saladebuffet.

2de dag : Ontbijtbuffet, nadien verkennende wandeling en eerste kennismaking met onze gezellige verblijfplaats. Na het middagmaal rijden we naar het historisch stadje Rattenberg. Het kleinste stadje van Oostenrijk. De Middeleeuwse voetgangerszone wordt gedomineerd door het unieke ambachtswerk dat de talrijke glasbedrijven laat zien. Daarna rijden we terug naar ons hotel voor een romantische gala-avond. Tot slot een documentaire film “Mein Zillertal” in de huiscinema.

3de dag :  Voormiddag bezoek aan Mayerhofen. Het dorp bevindt zich aan het einde van het Zilltertal, omgeven door de Tuxer en Zillertalen Alpen met toppen tot boven de 3000 meter. Het aangename Mayerhofen is een mengeling tussen eeuwenoude tradities en moderniteit. In de namiddag rijden we naar Innsbruck voor een bezoek aan de Hofkirche, Gouden Dak en de Maria-Theresiastrasse. Na het avondmaal “Grosses Platzkonzert” in Fügen.

4de dag :  Na het ontbijtbuffet een prachtige rit door het Zillertal naar Hintertux met een indrukwekkende bergwereld. Mogelijkheid om met de Zillertales Gletscherbahn de top van 3.250 meter hoge Hintertuxe Gletscher te bezoeken (facultatief) met een uniek panorama. Vrije namiddag om de mooie omgeving te bewandelen en rond 16 uur worden we getrakteerd op koffie en taart uit eigen “Konditorei”… heerlijk. Deze avond “Bauernbuffet” onder muzikale begeleiding van harpmuziek.

5de dag :  Door het Gerlosdal rijden we door een indrukwekkende bergwereld, met de Gerlospass bereiken we een hoogte van 1.628 meter. De afdaling geeft ons een uitzicht op de hoogste waterval van Oostenrijk. Aan de voet van de 400 meter hoge “Krimmler Wasserfall” kan men trapsgewijs wandelen (facultatief). Na het middagmaal rijden we naar Mittersill, geflankeerd door de Kitzbüheler Alpen en de Pinzgau. Het mondaine Kitzbühel met de sfeervolle binnenstad is aangenaam om door te wandelen, het is eveneens de stad van Franz Beckenbauer en Hansi Hintersee. Terugreis via het Brixendal. Na het avondmaal gezellige Tirolermuziek.

6de dag : In de voormiddag bezoeken we een plaatselijke kaasmakerij met de nodige proevertjes. Na de middag rijden we naar Wattens, de productieplaats van Swarovski Kristallwelten. Toegang tot het park, tentoonstellingshal en verkoopzaal. Na het avondmaal “Platzkonzert” in ons verblijfplaatsje.

7de dag :  In de voormiddag rijden we naar de Achensee, het grootste meer van Tirol  geklemd tussen de Rofangebirge en de Stanserjoch. Gelegenheid tot (facultatieve) bootvaart op de Achensee vanuit Pertisau. Daarna rijden we naar de Tegernsee in Beieren, dat zeer populair is door zijn mooie ligging en luxueuze vakantieoorden. Vandaar rijden we door de Bayerische Alpen langs de Schliersee, Ursprung en de Thiersee….. een onvergetelijke reis langs de mooiste meren van Bayeren en Tirol.

8ste dag : Spijtig maar we moeten onze terugreis aanvatten na een vroeg ontbijt. Naar de Oosenrijkse –Duitse grens. Langsheen München, Würnberg, Frankfurt en Keulen naar Aken. Over de Belgische grens naar Barchon. Via Luik naar Lebbeke met aankomst omstreeks 20u30.

Extra’s inbegrepen : welkomstdrink, galamenu, info film in de huiscinema, Bauernbuffet met harpmuziek, muziekavond en kaasmakerij bezoek.

Afreisdatum :  zondag 18 augustus 2019- 8 dagen

Prijs volpension : (behalve de lunch v/d laatste dag) € 867

Getrouwheidsprijs of 60+ :  € 826

Toeslag éénpersoonskamer : € 105

Annulatie- en bijstandsverzekering : €  40

De fooi voor de chauffeur en gids is vrijblijvend en is een uiting van uw waardering.

Zillertal

Inschrijven op deze reis