Loading...

NR 103 - 2019, Bruegeljaar : In de voetsporen van Bruegel


  • Dit jaar is het 450 jaar geleden dat de kunstenaar Pieter Bruegel overleed, 2019 is dan ook internationaal Bruegeljaar ! Pieter Bruegel de Oudere bracht zijn laatste levensjaren vooral door in de omgeving van Sint-Anna-Pede en Sint-Gertrudis-Pede.  Wij brengen er deze dag door in zijn voetsporen.
  • Huisje Mostinckx is een typische Pajotse lemen hoeve uit de 16de eeuw en is nu ingericht als streekmuseum (met Hoppeschuur)
  • Rond het Kasteel de Viron van Dilbeek en de Pedemolen in Sint Gertrudis Pede krijgen we een uitzonderlijke rondleiding

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats) In Dilbeek worden we verwacht worden voor het ontbijt : koffie met koffiekoekjes.  Daarna beginnen we onder leiding  van onze streekgids in Sint-Martens-Bodegem met een bezoek aan “Huisje Mostinckx”, een prachtig gerestaureerde lemen hoeve uit de 16de eeuw.  Vervolgens rijden we door naar  Sint-Anna-Pede, waar we een kleine wandeling maken door het “openlucht-museum Bruegel”.  We krijgen er uitleg bij de reproducties die er hangen in de buurt van het prachtige kerkje van Sint-Anna-Pede (dat terug te vinden is op één van de bekende schilderijen van Bruegel).   Onze gids vertelt ons alles over het leven en de werken van Bruegel.  Middagmaal in Vlezenbeek.

“Gaasbeeks Buffet” : wit-, volkoren-, kramiek en suikerbrood, tomatensoep, warme vleesbroodjes en kriekensaus, plattekaas, radijsjes, uitjes, confituur, gerookte boerenhesp, witte en zwarte pensen, boerenpastei, slaatjes van de vroegmarkt, sausjes, aardappelsla, Pajotse rijstpap, koffie

We beginnen onze namiddag in Sint-Gertrudis-Pede, waar we een watermolen uit de 14de eeuw (van buitenaf) kunnen bezichtigen.  Deze is terug te vinden op twee schilderijen van Bruegel.  In Dilbeek centrum leren we alles over één van de mooiste gemeentehuizen van ons land : het Kasteel de Viron, met ook nog aandacht voor het mooie kasteelpark (nu gemeentepark) en de Sint-Alena toren, een overblijfsel van een voormalige waterburcht.  Afsluiten doen we op een gezellig terrasje of drankgelegenheid in de buurt.

In de prijs is inbegrepen: de autocarreis, het ontbijt, het bezoek aan huisje Mostinckx, het “Gaasbeeks buffet”,  inclusief koffie en de ganse dag gidsbegeleiding.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 49 €

vanaf 40 tot 44  personen : 44 €

vanaf 25 tot 29 personen : 52 €

vanaf 35 tot 39 personen : 46 €

vanaf 45 tot 49 personen : 42 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 44 € / van 55 tot 59 betalers:  42 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 44 € / van 66 tot 84 betalers:  42 €

Gelieve tijdig uw datum door te geven. Minstens 1 week voor de reis het aantal deelnemers doorbellen. Gelieve ‘s ochtends de betaling te regelen met de chauffeur.

Kasteel de Viron

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen