Loading...

NR 106 – Van Abdij tot begijnhof


  • Sinds haar oprichting in 1134 vormt de abdij van Averbode een kruispunt van werelden. De plaatselijke gids leidt u rond binnen de muren van de abdijsite en we bezoeken de bakkerij, kaasrijperijen en de huis-brouwerij…
  • Een toeristische rit door de streek van Ernest Claes (met een bezoek aan zijn geboortehuis) en de Witte van Zichem. 
  • Een bezoek aan de historische oranjestad Diest is altijd een verrijking. We worden er begeleid langs de belangrijkste bezienswaardigheden.

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Koffie met ontbijtkoek in Scherpenheuvel en kennis making met de gids. Daarna rijden we door de geboortestreek van Ernest Claes, die als inspiratie diende voor zijn vele romans. In het nieuwe belevings-centrum van de Norbertijnenabdij te Averbode kunt u kennis maken met de nieuwe aanpak van de moniken. De abdij-gemeenschap heeft namelijk besloten om haar eeuwenoude economische activiteiten terug op te starten en die ontdekt men nu in het nieuw belevingscentrum. De gids leert ons alles over de abdij en vier abdijproducten: kaas, bier, brood en peperkoek.                                                                           

Middagmaal : soep, hoofdgerecht = stoofvlees of ossentong of koninginnenhapje of kalkoenrollade, nagerecht: dame blanche of koffie  (op voorhand 1 keuze doorgeven a.u.b.)

In de namiddag rijden we naar Diest voor een bezoek met een plaatselijke gids, aan deze merkwaardige stad. Het Begijnhof en Begijnhofkerk uit de 13de en 14de eeuw, in de bruine ijzerzandsteen heeft een rijke geschiedenis. De mooie Sint-Catharinakerk, de sfeervolle straten en pleintjes liggen allemaal op een korte afstand van elkaar.   Na het bezoek is er nog wat ruimte voor een drankje op één van de vele terrascafétjes. Terugrit omstreeks 18u30.

 
In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, de plaatselijke gidsen tijdens de bezoeken, het middagmaal en de inkom van het geboortehuis van Ernest Claes.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 53 €

vanaf 40 tot 44  personen : 49  €

vanaf 25 tot 29 personen : 56 €

vanaf 35 tot 39 personen : 51 €

vanaf 45 tot 49 personen : 48 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:49  € / van 55 tot 59 betalers: 48 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:49  € / van 66 tot 84 betalers :48 €

Abdij Averbode

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen