Loading...

NR 110 - Kortemark


  • Op de oostelijke grens van de Westhoek en in het centrum van de provincie West-Vlaanderen situeert zich de landelijke en rustige gemeente Kortemark.
  • Een verzameling dorpjes met een unieke combinatie van zalige rust, rijke akkers en weidse landschappen… Wij bezoeken eveneens de Sint-Hadrianuskerk in Handzame en Handsaeme Foie gras bedrijf.              

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). Via Gent en Oostkamp bereiken we Kortemark voor de koffie met 2 koffiekoeken. Daarna een bezoek met gids aan de Sint-Hadrianuskerk uit 1614. Een gotische driebeukige hallenkerk. Door het accentueren van constructieve elementen is het interieur meer dan merkwaardig geworden en zeker een bezoekje waard.

Middagmaal : Dagschotel (1 gang) + 1 drankje (water, frisdrank of pils) + 1 koffie

In de namiddag is er een geleid bezoek aan de “Handsaeme Foie Gras” voorzien. Hier worden ganzen, eenden en everzwijnen gekweekt met het doel er culinaire specialiteiten op ambachtelijke wijze te vervaardigen, foie gras, fijne terrines en pasteien, artisanale charcuterie… rondleiding, proevertjes en een glaasje wijn is inbegrepen.  In de late namiddag  is er nog een lekker stukje streektaart met een koffie of streekbier voorzien. Daarna rijden we terug huiswaarts zonder tussenhalte.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, bezoek Sint-Hadrianuskerk met gids, het middagmaal, bezoek “Handsaeme Foie Gras” en koffie (of streekbiertje) met streektaart.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 55 €

vanaf 40 tot 44  personen : 50 €

vanaf 25 tot 29 personen : 58,50 €

vanaf 35 tot 39 personen : 52 €

vanaf 45 tot 49 personen : 48 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 50 € / van 55 tot 59 betalers:  48 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 50 € / van 66 tot 84 betalers:  48 €

Kortemark

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen