Loading...

NR 115 - Garnaalvissers, Unesco Werelderfgoed


  • In de voormiddag brengen we een bezoek aan het visserijmuseum (Navigo) te Oostduinkerke onder gidsbegeleiding.
  • De garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke werd in december 2016 toegevoegd door UNESCO aan het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. De paardenvisserij is een traditie die al 500 jaar bestaat !

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats).  Omstreeks 10u00 worden we verwacht in Diksmuide voor het ontbijt (koffie naar believen met een boterkoek) en de kennismaking met onze gids. Na het ontbijt brengen we een bezoek aan het visserijmuseum (Navigo). We maken een historische wandeling door de Vlaamse zee- en kustvisserij en zelfs de Ijslandvaart. De rijke museumcollectie verenigd erfgoed, kunst, ambacht en natuur van de Noordzee. Een bezoekje waard!

Het middagmaal : dagsoep – gebraad of stoofcarbonade of koude schotel of halve kip met frietjes/kroketjes en verse seizoensgroenten - dessert.  (1 keuze voor de ganse groep op voorhand doorgeven)

In de namiddag brengen we een bezoek aan de garnaalvissers te paard om er een demonstatie bij te wonen. De verse garnalen worden nadien geproefd in het lokaal en woning van de paardenvisser. Dat alles gebeurt in een gezellige sfeer en men kan er genieten van een verfrissing in gezelschap van de paardenvisser.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met boterkoek, bezoek aan visserijmuseum Navigo, het driegangen middagmaal, bezoek aan de garnaalvissers met proeverij en de gidsbegeleiding.

Opmerking : mits een supplement van 5 € p.p. wordt de groep van de woning van de garnaalvisser met een huifkar naar het strand gebracht en terug voor de proeverij.

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen :  57 €

vanaf 40 tot 44  personen :  52 €

vanaf 25 tot 29 personen :  60 €

vanaf 35 tot 39 personen :  54 €

vanaf 45 tot 49 personen :  50 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:  52 €  / van 55 tot 59 betalers:  50 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:  52 €  / van 66 tot 78 betalers:  50 €

Navigo museum

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen