Loading...

NR 115 - Vishuis Panger & Garnaalvissers


  • In de voormiddag brengen we een bezoek aan Vishuis Panger en krijgen we ook uitgebreid uitleg over wat de visserij allemaal inhoud.
  • De garnaalvisserij te paard in Oostduinkerke werd in december 2016 toegevoegd door UNESCO aan het Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid. De paardenvisserij is een traditie die al 500 jaar bestaat !

Vertrek : 08u00 (laatste opstapplaats).  Omstreeks 10u00 worden we verwacht in Diksmuide voor het ontbijt (koffie naar believen met een boterkoek) en de kennismaking met onze gids. Na het ontbijt gaan we verder met onze gids richting vishuis Panger. U krijgt uitleg over welke soorten er zijn in de visserij, over het schip en daarna verder naar de “viswuvetjes” van vishuis Panger, om de vissen te bekijken. Als afsluiter kan u hier nog genieten van een grote tas heerlijke vissoep !  

Het middagmaal : dagsoep – gebraad of stoofcarbonade of koude schotel of halve kip met frietjes/kroketjes en verse seizoensgroenten - dessert.  (1 keuze voor de ganse groep op voorhand doorgeven)

In de namiddag brengen we een bezoek aan de garnaalvissers te paard om er een demonstratie bij te wonen. De verse garnalen worden nadien geproefd in het lokaal en woning van de paardenvisser. Dat alles gebeurt in een gezellige sfeer en men kan er genieten van een verfrissing in gezelschap van de paardenvisser.

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met boterkoek, het bezoek aan vishuis Panger (met een grote tas soep), het 3-gangen middagmaal, bezoek aan de garnaalvissers met proeverij en de gidsbegeleiding.

Opmerking : mits een supplement van 5 € p.p. wordt de groep van de woning van de garnaalvisser met een huifkar naar het strand gebracht en terug voor de proeverij.

Prijzen 2022 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen :  60 €

vanaf 40 tot 44  personen :  55 €

vanaf 25 tot 29 personen :  64 €

vanaf 35 tot 39 personen :  57 €

vanaf 45 tot 49 personen :  53 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers:  55 €  / van 55 tot 59 betalers:  53 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers:  55 €  / van 66 tot 78 betalers:  53 €

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen