Loading...

NR 119 - Delicatessen Route Heuvelland


  • In de voormiddag brengen we een bezoek aan de Handsaeme Foie Gras. Hier worden ganzen gekweekt met het doel er culinaire specialiteiten op ambachtelijke wijze te vervaardigen als foie gras, fijne terrines en pasteien, confits, enz….zeker een bezoekje waard.
  • Wijnbouw in Vlaanderen ? Ja het bestaat ! En wel op de zuidelijke flank van de Monteberg in Dranouter, dorpje van Heuvelland binnen de regio van de Westhoek.


Vertrek: 8u00 (laatste opstapplaats). In Diksmuide worden we ontvangen door onze gids en kunnen genieten van koffie met een lekkere ontbijtkoek. Nadien brengen we een bezoek aan de Handsaeme Foie Gras. Hier is de traditionele kweek en productie identiek als die in het zuidwesten van Frankrijk. De moederdieren zijn de grauwe ganzen uit deze streek. Naast ganzen worden ook Franse eendenkuikens opgekweekt en ook de everzwijnen komen aan bod. Van hen wordt er heerlijke coppa, salami en charcuterie gemaakt. Uiteraard eindigen we dit bezoek met degustatie van de lekkernijen en een goed glas.                                                                           

Middagmaal : dagsoep – gebraad of stoofcarbonade of koude schotel of halve kip met frietjes/kroketjes en verse seizoensgroenten - dessert. (1 keuze doorgeven !)

Namiddag : kom en ontdek deze wijngaard en het domein. Laat u inlijven in de wijnbouwcultuur van het Heuvelland en van wijngoed Monteberg. In het assortiment vinden we wit, rood, rosé, mousserend en een zoet aperitief. Ook wijn-chocolade, wijn-pastei en wijn-kaas maken hier deel van uit. U komt alles te weten over de wijngaard en we bezoeken ook de vinificatie ruimte en wordt besproken hoe wijn wordt gemaakt. Na de rondleiding kan u genieten van 3 degustaties van de heerlijke wijn.


In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, koffie met ontbijtkoek, bezoek Handsaeme Foie Gras, driegangen middagmaal, bezoek Monteberg en de gidsbegeleiding.

Niet mogelijk op zondag of feestdagen !

Prijzen 2021 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 60 €

vanaf 40 tot 44  personen : 55 €

vanaf 25 tot 29 personen : 64 €

vanaf 35 tot 39 personen : 57 €

vanaf 45 tot 49 personen : 53 €

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 55 € / van 55 tot 59 betalers: 53 €

Autocar 84 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 55 € / van 66 tot 78 betalers :53 €

wijn Monteberg Heuvelland
Handsaeme foie gras

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen