Loading...

NR 126 : Dendermonde, de Ros Beiaardstad


  • Dendermonde is in eigen land en ver daarbuiten bekend als de Ros Beiaardstad. Het is de enige stad ter wereld waar het Ros Beiaard het centrale thema vormt van een op oude traditie steunende ommegang. De geschiedenis ervan gaat terug tot in de 15de eeuw !
  • In het Dendermondse stadsbeeld zoekt men niet tevergeefs naar het Ros Beiaard. De stad wordt beheerst door een bronzen Ros Beiaardbeeld op de torenspits van het Justitiepaleis, 50 meter boven de begane grond.

 

Vertrek : 8u00 (laatste opstapplaats). We rijden richting Dendermonde waar we op de prachtige grote markt ontvangen worden door de gids en ook kunnen genieten van koffie met koffiekoek. Onder gidsbegeleiding brengen we een bezoek aan het stadhuis met aansluitend een orgelconcert en bezoek aan de O-L- Vrouw kerk.

 

Middagmaal: soep – hoofdschotel – dessert  (restaurant streekgebonden)

 

Na het middagmaal maken we een rondrit onder gidsbegeleiding langs de vier Denders. Tijdens deze rondrit laat hij u  genieten van de typische bezienswaardigheden en verteld hij ook over de Ros Beiaard ommegang, die zijn oorsprong vond in de religieuze processies die in de Middeleeuwen door de straten van Dendermonde trokken. Het heldhaftige Ros groeide uit tot de hoofdrolspeler van zijn eigen ommegang.  Deze is sinds 2005 door Unesco erkend als Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

                                                                                        

In de prijs is inbegrepen : de autocarreis, het ontbijt, bezoeken onder gids-begeleiding, driegangen middagmaal en rondrit met gidsbegeleiding.

 

Let op : wegens de Ros Beiaard ommegang in mei 2022

is deze reis niet mogelijk in de meimaand 2022 !

 

Prijzen per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 52 €

vanaf 40 tot 44  personen : 49 €

vanaf 25 tot 29 personen : 54 €

vanaf 35 tot 39 personen : 50 €

vanaf 45 tot 49 personen : 48 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen: van 50 tot 54 betalers : 49 € /van 55 tot 59 betalers: 48 €

Autocar 79 plaatsen: van 60 tot 65 betalers : 49 € /van 66 tot 78 betalers: 48 €

 

Nieuw
Het Ros Beiaard

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen