Loading...

NR 137 - Slakkenkwekerij & Pater Damiaan


  • In de bosrijke omgeving van Langdorp openden Dany en Ingrid op 1 augustus 2012 de slakkenkwekerij Het Slakkenhof, als één van de eerste escargots kwekerijen in Vlaanderen. Na maanden van intensieve voorbereiding werd hun droom uiteindelijke gerealiseerd: de kweek van de welgekende Franse Bourgondische escargot: de Gros Gris.
  • Het Damiaanmuseum is een museum gelegen in het Belgische Ninde bij Tremelo. Het museum is gewijd aan de Belgische missionaris Pater Damiaan. Pater Damiaan (1840-1889) was een Belgische priester en missionaris, bekend geworden door zijn werk onder leprapatiënten op het Hawaïaanse eiland Molokai. Op 11 oktober 2009 werd hij heilig verklaard.

 

Vertrek: 8 uur (laatste opstapplaats). We rijden richting Herent waar we genieten van een ontbijt bij het Lunchbroekveld. Na het ontbijt rijden we verder naar het Slakkenhof te Langdorp. Hier krijgt de groep een uitgebreide uitleg rond het leven, de voeding, de voortplanting en de seks van de slak. We sluiten het bezoek af met een proeverij van 2 gevulde mini videetjes.

 

Middagmaal in Rotselaar: lunchmenu met soep – hoofdgerecht – koffie of thee
Het lunchmenu wordt een maand op voorhand op aanvraag doorgegeven.

Na het middagmaal rijden we verder richting Tremelo voor een bezoek aan het Damiaan museum (maximum 60 personen). Vernieuwd, eigentijds en interactief belevingscentrum gebouwd in en rond het geboortehuis van Pater Damiaan, de grootse Belg ooit. Het museum loodst je doorheen de verschillende periodes van zijn leven en toont dat Damiaan ook vandaag een bron van inspiratie is. Nadien keren we huiswaarts met mogelijk nog een halte onderweg.

In de prijs is inbegrepen: de autocarreis, het ontbijt, bezoek aan het Slakkenhof met gids en mini proevertjes, lunchmenu en bezoek aan het Damiaan museum met gids!

Prijzen 2023 per persoon en per car:

vanaf 30 tot 34  personen : 70 €

vanaf 40 tot 44  personen : 65 €

vanaf 25 tot 29 personen : 73 €

vanaf 35 tot 39 personen : 67 €

vanaf 45 tot 49 personen : 63 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers: 65 €  / van 55 tot 59 betalers: 63 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers: 65 €  / van 66 tot 78 betalers: 63 €

 

Nieuw

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen