Loading...

NR 179 – Aan de Schreve met “Eigen kweek”


  • Bezoek aan een oesterzwammenboer, van schimmel tot oesterzwammen… verrassend interessant ! Heuvelland is ook de locatie van de succesvolle serie “Eigen Kweek”.  We treden in de voetsporen van de familie Welvaart en zien enkele locaties waar de opnames plaats hadden.
  • De gids zal u unieke verhalen vertellen over het prachtige groene heuvelland met zijn authentieke dorpen, elk met hun eigen verhaal.


Vertrek 8.00u (laatste opstapplaats). Via Gent en Ieper naar Loker voor koffie naar believen en ontbijtkoek. Daarna kennismaking met onze streekgids, die ons zal begeleiden naar het Kapelhof voor een 1ste bezoek. Bij aankomst zien we een film over het teeltproces van “Schimmel tot Oesterzwam.” Daarna leidt de eigenaar Freddy u rond door de oesterzwamcellen. Er wordt een link gelegd met de landbouw in het algemeen aan “de Schreve”. Iedereen bekomt 500 gr oesterzwammen en een recept voor een uitstekend soepje !

Middagmaal : dagsoep naar believen, kalkoenfilet met saus van de chef, verse groenten, kroketjes en dessert.

Tijdens de namiddagrit met onze streekgids, kunt u genieten van het prachtige groene en landelijke heuvellandschap. We maken kennis met de 8 authentieke dorpen, waarvan 4 dorpen uitgeroepen zijn tot “charmantste dorpen van de Westhoek.”  Bij de vele verhalen die de streek rijk is wordt ook de link gelegd met de succesvolle TV serie “Eigen Kweek”. Tijdens onze tocht rijden we langs bij Martine die op haar boerderij streekproducten aanbiedt. U kan kiezen tussen een ijsje, chocolademousse of een frisco. We eindigen op de Zwartberg waar we nagenieten bij een streekbier of een Picon.

Inbegrepen in de prijs: de autocarreis, ontbijt, middagmaal, ingang en bezoek en 500 gr oesterzwammen per persoon, rondrit met proevertje op de boerderij, ganse dag gidsbegeleiding.

Prijzen 2022 per persoon en per car :

vanaf 30 tot 34  personen : 59 €

vanaf 40 tot 44  personen : 53 €

vanaf 25 tot 29 personen : 63 €

vanaf 35 tot 39 personen : 56 €

vanaf 45 tot 49 personen : 51 €

 

Eerst bellen voor de beschikbaarheid van onze “grotere” cars :

Autocar 60 plaatsen : van 50 tot 54 betalers : 53 €   /   van 55 tot 59 betalers : 51 €

Autocar 79 plaatsen : van 60 tot 65 betalers : 53 €   /   van 66 tot 78 betalers : 51 €

 

Familie Welvaart

Groep inschrijven op deze reis

Enkel mogelijk voor verenigingen vanaf minstens 25 personen